Nyheder

VÆLG INTERVAL
RSS
2014
13 JUN

Flere ESBL-bakterier på gårde med højt antibiotikaforbrug

Der er sammenhæng mellem tidligere forbrug af antibiotika af typen cefalosporiner og mængden af ESBL-bakterier hos svin. Samtidig er der øget forekomst af ESBL-producerende...

Bakterier og mikroorganismer Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Produktionsdyr Sundhed og sygdomme
28 MAJ

Nyt redskab til vurdering af mikrobiologiske kriterier for campylobacter i kyllinger

TRiMiCri er et nyt sofwareredskab til fastsættelse og evaluering af risikobaserede mikrobiologiske kriterier for campylobacter i kyllingekød. Softwaren er udviklet på...

Bioteknologi og biokemi Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Fødevarekvalitet Fødevareproduktion Husdyrsygdomme Sundhedsfremmende stoffer Produktionsdyr
2013
11 DEC

På vej mod vaccination mod campylobacter i fjerkræ

Fjerkræ er en væsentlig kilde til infektioner med campylobacter hos mennesker. Et ph.d.-projekt i DTU Fødevareinstituttet har udviklet værktøjer, der kan bidrage til en...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Produktionsdyr
29 NOV

Ph.d.-forsvar om kontrol af campylobacter i fjerkræ

DTU Fødevareinstituttet inviterer til Ana Belén García Claveros ph.d.-forsvar om udviklingen af værktøjer til valg af vaccinationsstrategi mod campylobacter i fjerkræproduktionen...

Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Produktionsdyr
11 SEP

Mindre antibiotika til mennesker – mere til dyr

Der blev brugt lidt mindre antibiotika til mennesker i 2012 end året før. Det er især de praktiserende læger, der udskriver mindre antibiotika. Til gengæld var der en...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Produktionsdyr Sundhed og sygdomme
23 JUL

Betydningen af salmonella i dyrefoder for menneskers sundhed

DTU Fødevareinstituttet og Fødevarestyrelsen har vurderet betydningen af salmonella i dyrefoder for menneskers sundhed ved en systematisk gennemgang af den videnskabelige...

Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Produktionsdyr
05 MAR

Ph.d.-forsvar om forebyggelse af sygdomme i fiskelarver

DTU Fødevareinstituttet inviterer til Paul D’Alvises ph.d.-forsvar om brug af probiotika til at forebygge sygdom i marine fiskelarver. Forsvaret foregår den 18. marts 2013...

Bioteknologi og biokemi Fødevarer, fisk og landbrug Hav- og dambrug Fisk og skaldyr Produktionsdyr
14 FEB

Fluenet er effektivt værn mod campylobacter

Fluenet for ventilationen til kyllingehuse kan reducere forekomsten af den sygdomsfremkaldende bakterie campylobacter i kyllingeflokke med trefjerdedele i sommerhalvåret...

Fødevaresikkerhed Bioteknologi og biokemi Fødevarer, fisk og landbrug Produktionsdyr

Abonnér


Nyt fra DTU Fødevareinstituttet

https://www.food.dtu.dk/nyheder?approved=09f526da-2c45-4853-b3a2-44d47d96d87c&at=%7B559A7F23-40D3-470C-8825-436C20C291CF%7D.%7B701BF22C-CFF9-4451-B056-F542398575B2%7D.%7B201CD337-255A-4ECD-8E5C-2788AADA1F25%7D&descending=True&fr=11&mr=10&qt=TaggedItemSearch&sorton=DisplayDate&td=09-12-2019
25 JANUAR 2020