Nyheder

VÆLG INTERVAL
RSS
2019
12 NOV

UVB-lamper i svinestalden giver kød med masser af D-vitamin

Kød fra svin, der får en daglig dosis UVB-lys i måneden før slagtning, indeholder op til 20 gange så meget D-vitamin som normalt, viser et studie fra DTU.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Innovation og produktudvikling
22 OKT

Surmælksprodukt skal mindske kalvediarre og øge dyrevelfærden

Et forskningssamarbejde ledet af DTU vil udvikle et surmælksprodukt, der skal forebygge diarre i kalve. Det kan mindske dødeligheden samt føre til lavere antibiotikaforbrug...

Fødevarer, fisk og landbrug Bakterier og mikroorganismer Produktionsdyr Fødevareproduktion Husdyrsygdomme Sundhed og sygdomme
10 SEP

Hjælp til at vurdere, om varer kan få Fuldkornslogo eller Nøglehulsmærke

En ny version af et gratis værktøj udviklet på DTU kan generere næringsdeklarationer til fødevarer og – som noget nyt – bruges til at vurdere, om varerne kan få et Fuldkornslogo...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Ernæring og kostvaner
19 AUG

Workshops om blockchain i fødevarebranchen

Danske fødevarevirksomheder kan på to gratis workshops få mere viden om, hvordan blockchain kan hjælpe til at dokumentere danske fødevarers vej fra jord til bord samt...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion
10 JUL

Kom til aftenundervisning i entreprenørskab på DTU

Der står entreprenørskab inden for fødevarer på programmet, når DTU som noget nyt lancerer undervisning i aftentimerne i efterårssemesteret 2019.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion
20 JUN

Kaffesyre kan bremse harskning af fiskeolier i fødevarer

Ny viden fra DTU Fødevareinstituttet kan gøre det lettere at tilsætte fiskeolier til fedtholdige fødevarer, uden at de hurtigt bliver harske.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Fødevareproduktion
29 MAJ

Fiskeindustrien skal udnytte egne restprodukter

Et europæisk forskningsprojekt med DTU Fødevareinstituttet i spidsen skal udvikle teknologiske løsninger, der kan gøre restprodukter i fiskeindustrien til en indtægtskilde...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi
23 MAJ

Veldokumenteret vej fra jord til bord

Nyt projekt skal udvikle teknologier og metoder, der kan dokumentere fødevarers vej fra jord til bord og samtidigt forhindre plagiering. Projektet ledes af DTU Fødevareinstituttet...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
21 MAJ

Sommerskole sætter fokus på entreprenørskab

Spirende fødevare-entreprenører får på en DTU sommerskole viden og værktøjer til at udvikle en idé og skrive en forretningsplan for en ny fødevarevirksomhed.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion
20 MAJ

Genbrug fra kikærter blev til vegansk dessert

En vegansk mousse baseret på kogevand fra kikærter vandt konkurrence om innovative og bæredygtige fødevarer.

Fødevareproduktion Sundhedsfremmende stoffer Innovation og produktudvikling Fødevareteknologi
03 MAJ

Forskning vigtig for at understøtte dansk position på ingrediensmarkedet

Regeringen investerer i at udbygge Danmarks styrkeposition på det globale ingrediensmarked bl.a. gennem mere forskning. DTU Fødevareinstituttet forsker i at udvikle nye...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Fødevareproduktion
29 APR

Stort marked for bæredygtigt fiskefoder lavet af mikroalger

Bæredygtigt fiskefoder lavet af mikroalger har stort potentiale som et foderalternativ i fremtidens lakseopdræt, viser en markedsanalyse, der er udarbejdet som del af...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion
11 MAR

Bæredygtig øl brygget på overskudsris

Overskudsris bliver til bæredygtig øl takket være forskning fra DTU Fødevareinstituttet.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi
14 FEB

Studerende høster pris for vegansk gør-det-selv-ost

Fire DTU kandidatstuderende har vundet endnu en pris for deres gør-det-selv-produkt, der forvandler kikærtevand til vegansk ost.

Fødevareteknologi Fødevareproduktion Fødevarer, fisk og landbrug
29 JAN

Fuld brug af restprodukter til insektproduktion kræver ny viden

Der er brug for mere viden, før flere restprodukter kan godkendes som foder til opdræt af insekter, så insekterne er sikre at spise for dyr og mennesker, viser undersøgelse...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion
23 JAN

Deltag i seminar om bæredygtige ingredienser

Hør på et seminar den 8. april om DTU’s forskning i fremstilling af bæredygtige ingredienser, som er med til at øge Danmarks styrkeposition på området.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi
16 JAN

Test af hygiejnisk design giver højere fødevaresikkerhed

I fem år har DTU Center for Hygiejnisk Design været med til at sikre, at fødevareindustriens udstyr kan rengøres på en måde, der understøtter Danmarks meget høje fødevaresikkerhed...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
11 JAN

Græs skal gøres til en rentabel og sikker proteinkilde

Forskere og forretningsfolk samarbejder i et projekt ledet af DTU Fødevareinstituttet om at gøre det rentabelt at udvinde og lækkert at spise protein fra græs.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion
2018
04 DEC

Ny viden muliggør mere vandgenbrug i fødevaresektoren

Uden at kompromittere fødevaresikkerheden kan kyllingefødder renses med 50 procent mindre vand, og rengøringsvand genbruges i køleanlæg, viser forskning fra DTU.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
29 NOV

Studerende skal lave ingredienser af nye biomasser og restprodukter

Et nyt kursus skal gøre DTU studerende i stand til at trække ekstra værdi ud af fødevareindustriens restprodukter ved at skabe nye, bæredygtige ingredienser.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi
29 NOV

Studerende opfinder en klimavenlig vegansk ost

Et team af kandidatstuderende vinder priser for et innovativt produkt, der reducerer madspild og har minimalt klimaaftryk.

Fødevareproduktion
07 NOV

DTU har åbnet innovationslegeplads for fødevarer

DTU har åbnet en 300 m2 stor innovationslegeplads, hvor studerende, forskere og virksomheder kan afprøve gode idéer inden for fødevareområdet.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion
09 OKT

Objektiv måling af pillearbejdet ved afskalning af rejer

Ved hjælp af klips og ud-af-boksen tænkning har forskere fra DTU og KU udviklet en metode, der objektivt kan måle rejers pilbarhed.

Fødevarer, fisk og landbrug Fisk og skaldyr Fødevareproduktion
24 SEP

Fødevarer i fokus på teknologitopmøde

Nordens største universitetsdrevne teknologi-topmøde vil til oktober 2018 blandt andet stille skarpt på, hvordan brug af teknologi kan gøre fødevareproduktionen mere...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Fødevareproduktion
06 SEP

Krabber forvandlet fra skadedyr til smagfuld suppe

En suppe lavet på invasive krabber har vundet førstepladsen i en innovationskonkurrence på DTU, som DTU Fødevareinstituttet har bidraget til.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi Fisk og skaldyr
04 SEP

Teknologitopmøde åbent for tilmeldinger

Du kan nu tilmelde dig Nordens førende universitetsdrevne teknologitopmøde, som finder sted den 10.-11. oktober 2018 på DTU i Lyngby. Topmødet har i år særlig fokus på...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
24 JUL

Nytænkning forvandler gulerodsskræller til gulerodsmel

Gulerodsskræller bliver til mel i stedet for gødning takket være en idé udviklet af DTU studerende på et kursus i innovation og tværfaglighed. På kurset underviser bl...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion
18 JUL

Overskudsmuslinger bliver til bæredygtigt dyrefoder

Muslinger, som er for små til at sælge som menneskeføde, bliver i et projekt på DTU Fødevareinstituttet lavet om til bæredygtigt, økologisk dyrefoder.

Fødevarer, fisk og landbrug Fisk og skaldyr Fødevareproduktion
01 JUN

Naturens forsvarsmekanismer kan mindske antibiotikaforbrug

Forskere på DTU har identificeret naturlige peptider, som bekæmper bakterier og derved mindsker behovet for brug af antibiotika.

Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Produktionsdyr Sundhed og sygdomme
14 MAJ

Matematik brugt til at skabe sundere fiskeprodukter

Matematiske modeller fra DTU Fødevareinstituttet er brugt til at udvikle nye fiskeprodukter med mindre salt og mere smag.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion Matematisk modellering
08 MAJ

DTU studerende hjælper til at øge holdbarhed af juice

En dansk virksomhed har fået hjælp fra en DTU studerende til at forlænge holdbarheden af deres friskpressede juiceprodukter til gavn for både miljøet og bundlinjen...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
25 FEB

Konference kaster lys på mikrobielle ingredienser

Den nyeste viden om mikrobielle ingredienser bliver præsenteret på den første internationale konference om emnet, som løber af stablen i København fra den 2.-4. maj 2018...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi Sundhedsfremmende stoffer
16 FEB

De har bevist at man kan lave lækker is af tang

To studerende skabte en is lavet af tang, bær og frugter fra Skandinavien og vandt en konkurrence for innovative og bæredygtige fødevarer.

Ernæring og kostvaner Fødevareproduktion
07 FEB

Fremtidens alkohol kan laves af overskudsmælkesukker

Ny teknologi fra DTU kan omdanne mælkesukkeret i mejerispildprodukter til alkohol. Den nystiftede virksomhed bag teknologien har fået startkapital fra CAPNOVA.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi Bakterier og mikroorganismer
25 JAN

Grøn idé skal få mennesker til at spise græs

Græsprotein kan være med til at mætte klodens voksende befolkning – og kan produceres økonomisk rentabelt og bæredygtigt.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi
15 JAN

Gode bakterier holder længere med sukkerovertræk

Chr. Hansen og DTU Fødevareinstituttet vil i et forskningsprojekt indkapsle sundhedsfremmende bakterier, så de holder og virker bedre i maven på forbrugeren.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi Sundhedsfremmende stoffer
10 JAN

Masterclass om bæredygtighed i fødevareproduktion

Hør professor Peter Ruhdal Jensen fra DTU Fødevareinstituttet holde oplægget ”From Waste to Ressource”, når Danish Food Cluster holder masterclass på DTU den 24. januar...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi
2017
20 DEC

Invitation til professor Charlotte Jacobsens tiltrædelsesforelæsning

Kom til tiltrædelsesforelæsning og hør om, hvordan bedre udnyttelse af havets ressourcer kan være med til at brødføde verden. 

Fødevarer, fisk og landbrug Sundhedsfremmende stoffer Fødevareproduktion
15 NOV

Iværksætteridéer får hjælp til at blive flyveklare

Nitten iværksættere fra hovedstadsområdet er samlet til en bootcamp i DTU Fødevareinstituttet for at få viden og inspiration til at gøre deres idé til en kommerciel succes...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi
26 OKT

Hør om og smag på innovative produkter af tang

Kom til fyraftensmøde på DTU’s Skylab i Lyngby den 9. november og hør, hvordan tang kan være med til at brødføde verdens voksende befolkning. En tangekspert fra DTU Fødevareinstituttet...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi
25 SEP

Kartoffelskrald åbner guldgrube

Nyt forskningssamarbejde vil udnytte restprodukter fra kartofler og tang i ingrediensproduktion. Perspektiverne lover – udover en værdiforøgelse på op til faktor 1000...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Fødevareproduktion
13 SEP

Ny model kan hjælpe fiskeindustrien til større udbytte

Ved at måle på en række proteiner i fisk er det muligt at vurdere, om en fisk er bedst egnet til f.eks. udskæring i ferske fileter eller til at blive brugt til røgede...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion
30 AUG

Debat om teknologi og fødevarer på topmøde

Teknologien åbner for en verden af nye muligheder for design, produktion og distribution af fødevarer. Men hvordan får fødevareindustrien producenter og forbrugere til...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
26 JUL

Overskudsbrød bliver til bæredygtig pasta

En idé udviklet af studerende på DTU forvandler letfordærveligt, daggammelt overskudsbrød til langtidsholdbar, bæredygtig pasta. Idéen er udviklet for Det Runde Bord...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Fødevareproduktion
22 JUN

Forskere og forretningsfolk får iværksætteridéer til at vokse

Iværksættere i hovedstadsområdet får i et nyt projekt hjælp til at sætte fut i deres forretningsidé indenfor fødevarer eller fødevareteknologi. I projektet hjælper forskere...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi
06 APR

Invitation til professor Ioannis S. Chronakis’ tiltrædelsesforelæsning

DTU Fødevareinstituttet inviterer til professor Ioannis S. Chronakis’ tiltrædelsesforelæsning fredag den 5. maj 2017. Ioannis S. Chronakis vil tale om baggrund, status...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion
28 MAR

Mikroalger har stort potentiale som ingrediens i fiskefoder

Industrielt fremstillede mikroalger kan blive en bæredygtig ingrediens i fiskefoder, viser et projekt fra DTU Fødevareinstituttet. I projektet er koncepter udviklet til...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Fødevareproduktion Sundhedsfremmende stoffer
09 JAN

Seminar om hygiejnisk design med fokus på rustfrit stål

Kom og hør, hvordan den rigtige brug af rustfrit stål kan bruges til at holde mikroorganismer og andre urenheder ude at fødevareprodukter på et gratis eftermiddagsseminar...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion
2016
07 DEC

Restprodukt kan give bryggerier ny indtægtskilde

Bryggerier kan sikre sig yderligere indtjening med et nyudviklet kompaktfilter, som skånsomt og økonomisk udvinder fibre, protein, sukker, antioxidanter og vitaminer...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Fødevareproduktion
09 NOV

Forskere og forretningsudviklere skaber innovation i fødevarevirksomheder

Fødevarevirksomheder i Region Sjælland kan i et nyt projekt få gratis ekspertbistand til at udvikle innovative fødevareprodukter og -teknologier. Projektet, som er finansieret...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Fødevareproduktion
20 JUL

Afrikansk kamelmælk bliver mere sikker med dansk viden

Dansk viden om mælkeproduktion og fødevaresikkerhed gør i et DANIDA-finansieret projekt afrikansk kamelmælk mere sikker at drikke og sikrer en bedre udnyttelse af mælken...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion
21 JUN

Godt match kan skabe vækst i Danmarks tangindustri

Nogle af de erhvervsfolk, som er samlet fra alle verdenshjørner på et internationalt symposium om tang i København, skal rejse hjem med en aftale om fremtidigt samarbejde...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Sundhedsfremmende stoffer
07 JUN

Solide data er vigtigt våben i kampen mod antibiotikaresistens

Solide data om både antibiotikaforbrug og -resistens er et afgørende våben i kampen mod resistente bakterier. I Danmark har den erkendelse allerede for 20 år ført til...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion Bakterier og mikroorganismer
25 MAJ

Æblers C-vitaminindhold stabilt gennem generationer

Når forbrugere i dag sætter tænderne i et Ingrid Marie æble, får de cirka lige så meget C-vitamin fra frugten, som deres bedsteforældre gjorde for 65 år siden. Det viser...

Ernæring og kostvaner Fødevareproduktion Sundhedsfremmende stoffer
26 APR

Nye udvindingsmetoder skal mindske spild i tangindustrien

Danske virksomheder skal udvinde og afsætte flere af de værdifulde stoffer, som findes i tang. Det vil DTU Fødevareinstituttet hjælpe virksomhederne med i et nyt treårigt...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Fødevareproduktion Sundhedsfremmende stoffer
04 APR

Internationalt symposium serverer den nyeste viden om tang

Den nyeste viden om tang vil være på programmet, når forskere og erhvervsfolk mødes til det 22. internationale tangsymposium den 19.-24. juni 2016 i København. Oplægsholdere...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Sundhedsfremmende stoffer Fødevaresikkerhed
2015
22 OKT

Nøglehullet giver sundere fødevarer

Nøglehulsmærket har sat gang i produktudvikling, der har resulteret i sundere fødevarer, som ellers ikke ville have set dagens lys. Produkter, der bærer mærket, kan være...

Ernæring og kostvaner Fødevareproduktion
15 OKT

Europæisk pris for forskning i omega-3 fedtsyrer

En ung forsker fra DTU Fødevareinstituttet har høstet en pris for sin forskning i teknologier til at forhindre harskning af omega-3 fedtsyrer, der tilsættes berigede fødevarer...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Sundhedsfremmende stoffer
08 OKT

Danskerne henter stadig meget antibiotika på apoteket

Efter mange års støt stigning er mængden af antibiotika, der sælges til mennesker i Danmark, stagneret siden 2011. Det viser årets DANMAP rapport 2014 fra DTU Fødevareinstituttet...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion Bakterier og mikroorganismer
28 SEP

Invitation til professor Lisbeth Truelstrup Hansens tiltrædelsesforelæsning

DTU Fødevareinstituttet inviterer til professor Lisbeth Truelstrup Hansens tiltrædelsesforelæsning fredag den 23. oktober 2015. Lisbeth Truelstrup Hansen vil fortælle...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion Bakterier og mikroorganismer
25 SEP

Videregående kursus i hygiejnisk design

Godt implementeret og anvendt hygiejnisk design kan give medicinal- og fødevareindustrien mindre nedetid, vedligeholdelse og rengøring samt resultere i både besparelser...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Fødevareteknologi
01 SEP

Kursus i hygiejnisk design med fokus på maskiner og udstyr

Invester i de rigtige maskiner og det rigtige udstyr. Kom og hør om, hvordan designere, konstruktører, indkøbere og brugere i fødevareindustrien, den biologiske og farmaceutiske...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Fødevareteknologi
13 JUL

Update om løsninger til fremtidens hygiejniske design

Hvordan skal procesudstyr indenfor fødevarer, farma og biotek udformes nu og i fremtiden, så de hygiejniske kvaliteter er i top og lever op til de danske udstyrs- og fødevareproducenters...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Fødevareteknologi
10 MAJ

Beregningsmetode sikrer fødevarer af høj kvalitet

Beregning af opvarmnings- og nedkølingsprocesser i den industrielle forarbejdning af fødevarer er essentielle for at optimere produktionen – og for fødevaresikkerheden...

Fødevareproduktion Fødevareteknologi Fødevarer, fisk og landbrug
08 APR

Kursus i hygiejnisk design med fokus på fødevareproduktion

Invester i de rigtige maskiner og det rigtige udstyr. Kom og hør om, hvordan designere, konstruktører, indkøbere, industrikøkkener og ansatte i fødevareindustrien samt...

Fødevareproduktion Fødevareteknologi
15 MAR

Kursus i hygiejnisk design med fokus på maskiner og udstyr

Invester i de rigtige maskiner og det rigtige udstyr. Kom og hør om, hvordan designere, konstruktører, indkøbere og brugere i fødevareindustrien, den biologiske og farmaceutiske...

Fødevareproduktion Fødevareteknologi Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
05 MAR

Seminar i inspektion af fødevarer og biotek-processer

Få opdateret din basisviden om, hvad medarbejdere med ansvar for processer i fødevareindustrien skal tage hensyn til, når en proceslinje skal bygges eller rekonstrueres...

Fødevareproduktion Fødevareteknologi Fødevaresikkerhed Bioteknologi og biokemi Fødevarer, fisk og landbrug
01 FEB

Holdbarhed af hytteost kan forudsiges

Nye matematiske modeller, der forudsiger vækst af listeria og mælkesyrebakterier i forskellige typer af hytteost, kan bruges af producenter ved vurdering produkternes...

Fødevaresikkerhed Matematisk modellering Fødevareproduktion Fødevarer, fisk og landbrug Bakterier og mikroorganismer
29 JAN

Beregningsmetode sikrer fødevarer af høj kvalitet

Beregning af opvarmnings- og nedkølingsprocesser i den industrielle forarbejdning af fødevarer er essentielle for at optimere produktionen – og for fødevaresikkerheden...

Fødevareteknologi Fødevareproduktion Fødevarer, fisk og landbrug
2014
05 DEC

Nu damper æbleskiverne af, inden de kommer i fryseren

55 millioner nybagte æbleskiver afgav så meget vanddamp i kagefabrikken Biscas fryser, at produktionen måtte lukkes hver anden dag for at afrime. I samarbejde med DTU Fødevareinstituttet...

Fødevareteknologi Fødevareproduktion Fødevarer, fisk og landbrug
02 DEC

Ph.d.-forsvar om procesberegninger i fødevareindustrien

DTU Fødevareinstituttet inviterer til Martin Gram Christensens ph.d.-forsvar om udviklingen af simple beregningsværktøjer til den fødevareproducerende industri. Forsvaret...

Fødevareteknologi Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Bioenergi Miljø og forurening
27 NOV

Udvikling af omega-3-holdige ingredienser vinder innovationspris

En forretningsidé, hvor restprodukter fra fiskeindustrien bliver forvandlet til værdifulde ingredienser fulde af omega-3 fiskeolier, har vundet innovationskonkurrencen...

Fisk og skaldyr Fødevareproduktion Sundhedsfremmende stoffer Fødevarer, fisk og landbrug
06 NOV

Beskidt vand blev til ren mælkedrik

En plastflaske med kulfilter og et mekanisk filter renser snavset vand, så det kan bruges som drikkevand og blandes med mælkepulver. Det er et eksempel på en innovativ...

Fødevaresikkerhed Fødevareteknologi Fødevareproduktion Fødevarer, fisk og landbrug Vandforsyning
06 NOV

Mindre nitrit i kødprodukter mindsker niveauet af nitrosaminer

Jo mindre nitrit, der bliver tilsat forarbejdede kødprodukter, jo lavere niveauer af potentielt kræftfremkaldende nitrosaminer bliver dannet i produkterne. Tilsætning...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion
26 OKT

Mindre salte fisk og fortsat høj fødevaresikkerhed

Salt bruges i dag til at konservere mange fiskeprodukter, hvor det hæmmer bakterievæksten og øger holdbarheden. Men vi spiser for meget salt. DTU Fødevareinstituttet har...

Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion Fødevareteknologi Fødevarer, fisk og landbrug Fisk og skaldyr Computerberegning
19 OKT

Tang som biofilter og ingrediens

Muslinger og tang dyrkes i Horsens Fjord som led i et forskningsprojekt, der har fokus på brug af tang som biofilter og ingrediens til konsum og foder. DTU Fødevareinstituttet...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Hav- og dambrug Fødevareproduktion
12 OKT

Invitation til professor Egon Bech Hansens tiltrædelsesforelæsning

DTU Fødevareinstituttet inviterer til professor Egon Bech Hansens tiltrædelsesforelæsning fredag den 31. oktober 2014. Egon Bech Hansen vil tale om baggrund, status og...

Fødevareproduktion Bakterier og mikroorganismer Fødevarekvalitet Fødevarer, fisk og landbrug
17 SEP

Forskning skal skabe vækst i ingredienser

Nationalt IngrediensCenter, NIC, skal medvirke til at skabe ny vækst i ingredienser til fødevarer. Bag NIC står en række virksomheder, universiteter, brancheorganisationer...

Fødevarekvalitet Fødevareproduktion Fødevarer, fisk og landbrug
15 SEP

Nyt Nationalt IngrediensCenter, NIC

Et stærkt samarbejde indenfor ingrediensområdet har til formål at styrke området og synliggøre alle de initiativer, der allerede er i gang. Nationalt IngrediensCenter...

Fødevarekvalitet Fødevareproduktion Fødevarer, fisk og landbrug
02 SEP

Stort potentiale i dyrkning af dansk tang

Adjunkt ved DTU Fødevareinstituttet Susan L. Holdt jager opskriften på, hvordan dyrkning af dansk tang kan udbredes i Danmark. Den selverklærede ’tang nørd’ ser en lysende...

Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Sundhedsfremmende stoffer Fødevarer, fisk og landbrug
30 JUL

Studerende bytter sommerferie for sommerskole i ølbrygning

Mens den varme sommer indbyder til at dase i solen med en kold øl, har 30 studerende indtaget skolebænken i tre uger for i stedet selv at brygge øllen. På DTU Fødeinstituttets...

Fødevareproduktion Fødevareteknologi Fødevarer, fisk og landbrug
30 JUL

Danmark går foran i kampen mod antibiotikaresistens

Danmark har vist, at det er muligt at tackle problemet med antibiotikaresistens på en måde, så landbruget kan producere kød effektivt, samtidig med at antibiotika fortsat...

Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Fødevareproduktion Fødevarer, fisk og landbrug
24 JUL

Nye metoder til at påvise salmonella i svinekødsproduktionen

Fødevarebårne infektioner er et stigende problem for folkesundheden. Et Ph.d.-projekt i DTU Fødevareinstituttet har undersøgt nye metoder til at karakterisere og påvise...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion Bakterier og mikroorganismer
21 JUL

Invitation til konference om produktion af kvalitetsfødevarer

inSPIRe og Innovationsfondens programkomite for sundhed, fødevarer og velfærd inviterer til konference om, hvordan kvalitetsfødevarer kan produceres effektivt i fremtiden...

Fødevarekvalitet Fødevareproduktion Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
13 JUL

Invitation til grundkursus i hygiejnisk design

Få grundlæggende viden om hygiejnisk design og udnyt den i fremstillingen af udstyr, til at undgå fejlinvesteringer og sikre optimal rengøring. Det er blot en del af det...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevarekvalitet Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Innovation og produktudvikling
07 JUL

Invitation til indvielse af nyt Nationalt IngrediensCenter

Nationalt IngrediensCenter, NIC, er et samarbejde mellem virksomheder, universiteter og brancheorganisationer indenfor ingrediensområdet. Indvielsen af det nye center...

Sundhedsfremmende stoffer Fødevareproduktion Fødevarer, fisk og landbrug
30 JUN

Dansk indsats mod antibiotikaresistens inspirerer i USA’s kongres

Danmarks systematiske og videnskabelige strategi for at bekæmpe antibiotikaresistens i fødevareproduktionen har været på dagsordenen ved et informationsmøde i den amerikanske...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Bakterier og mikroorganismer
25 JUN

Store muligheder for at reducere madspild i kantiner

Kantiner og offentlige køkkener kan sandsynligvis reducere deres madspild betydeligt ved at servere færre retter hver dag, men til gengæld variere udbuddet i løbet af...

Ernæring og kostvaner Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion
28 MAJ

Nyt redskab til vurdering af mikrobiologiske kriterier for campylobacter i kyllinger

TRiMiCri er et nyt sofwareredskab til fastsættelse og evaluering af risikobaserede mikrobiologiske kriterier for campylobacter i kyllingekød. Softwaren er udviklet på...

Bioteknologi og biokemi Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Fødevarekvalitet Fødevareproduktion Husdyrsygdomme Sundhedsfremmende stoffer Produktionsdyr
27 APR

Mælkesyrebakterier hæmmer salmonellabakteriers sygdomspotentiale

Når mælkesyrebakterier bruges i spegepølseproduktion for at fermentere og forlænge spegepølsers holdbarhed, er de samtidig med til at hæmme salmonellabakteriers evne til...

Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion
09 APR

Bedre metoder til helhedsvurdering af fødevarer

Kvantitative metoder til vurdering af fødevarer og estimering af sygdomsbyrde er væsentlige for at forstå den samlede effekt af skadelige og gavnlige stoffer i fødevarer...

Bakterier og mikroorganismer Ernæring og kostvaner Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion Sundhedsfremmende stoffer Bioteknologi og biokemi
07 APR

Fem bisphenol A lignende stoffer er undersøgt

Bisphenol A, der anvendes i plastemballager og papir, er under stærk mistanke for at have sundhedsskadelige effekter i mennesker. DTU Fødevareinstituttet har undersøgt...

Fødevarekvalitet Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme Fødevarer, fisk og landbrug Bakterier og mikroorganismer
03 APR

Bliv opdateret på hygiejnisk design og energioptimering

DTU Center for Hygiejnisk design inviterer til teknologisk update om, hvordan man kan nedbringe udgifter til procesudstyr, vedligehold, energi og vand og samtidig forbedre...

Fødevaresikkerhed Fødevareteknologi Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion
02 APR

Ph.d.-forsvar om fremstilling af alternativt brændstof

DTU Fødevareinstituttet inviterer til Johan Alftréns ph.d.-forsvar om metodeudvikling til fremstilling af alternativt brændstof. Forsvaret foregår mandag den 7. april...

Bioteknologi og biokemi Bioenergi Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi CO2-udskillelse og CO2-lagring
26 MAR

Dansk indsats mod antibiotikaresistens kortlagt

Danmarks systematiske og videnskabelige strategi for at bekæmpe antibiotikaresistens i fødevarer er blevet internationalt anerkendt, og Danmark anses i dag for at være...

Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion Fødevarer, fisk og landbrug Bioteknologi og biokemi
14 MAR

Invitation til seminar om hygiejnisk design

Kom til seminar på DTU Center for Hygiejnisk Design og hør om nødvendigheden af hygiejnisk design. Afdelingschef Henning Høgh Jensen fra DTU Fødevareinstituttet holder...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevarekvalitet Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
2013
11 DEC

På vej mod vaccination mod campylobacter i fjerkræ

Fjerkræ er en væsentlig kilde til infektioner med campylobacter hos mennesker. Et ph.d.-projekt i DTU Fødevareinstituttet har udviklet værktøjer, der kan bidrage til en...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Produktionsdyr
27 NOV

Testcenter for hygiejnisk design skal styrke dansk industri

Nyt DTU Center for Hygiejnisk Design er klar til at teste og godkende virksomheders udstyr til fødevareproduktion. Et centralt mål er at give fødevareproducenter en væsentlig...

Fødevareteknologi Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion
10 NOV

Invitation til åbning af DTU Center for Hygiejnisk Design

DTU Fødevareinstituttet og Innovationsfabrikken IPU inviterer til åbning af DTU Center for Hygiejnisk Design og reception den 28. november 2013. Centret vil kombinere...

Fødevareteknologi Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion

Abonnér


Nyt fra DTU Fødevareinstituttet

https://www.food.dtu.dk/nyheder?approved=09f526da-2c45-4853-b3a2-44d47d96d87c&at=%7B559A7F23-40D3-470C-8825-436C20C291CF%7D.%7B701BF22C-CFF9-4451-B056-F542398575B2%7D.%7B049A2898-364E-4876-AAE3-14DBEE38C24B%7D&descending=True&fr=1&mr=100&qt=TaggedItemSearch&sorton=DisplayDate&td=17-11-2019
12 DECEMBER 2019