Nyheder

VÆLG INTERVAL
RSS
2019
14 JAN

EFSA holder 11 åbne panelmøder i 2019

Interesserede observatører kan i løbet af 2019 deltage i 11 åbne panelmøder i Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
11 JAN

Græs skal gøres til en rentabel og sikker proteinkilde

Forskere og forretningsfolk samarbejder i et projekt ledet af DTU Fødevareinstituttet om at gøre det rentabelt at udvinde og lækkert at spise protein fra græs.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion
10 JAN

Dansk model for antibiotikaovervågning inspirerer i Asien

Asiatiske myndigheder har i bestræbelserne på at overvåge og kontrollere mennesker og dyrs antibiotikaforbrug hentet erfaringer fra danske eksperter på DTU.

Fødevarer, fisk og landbrug Bakterier og mikroorganismer Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
08 JAN

Salmonella- og campylobacterinfektioner er stagneret i Europa

Antallet af Europæere, der får en salmonella- eller campylobacterinfektion, er stagneret. Det vil kræve nye tiltag at nedbringe antallet at syge yderligere, konkluderer...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
2018
20 DEC

Kom til konference om fødevaresikkerhed og fuldgenomsekventering

En international konference i Paris til marts 2019 stiller skarpt på, hvordan brugen af fuldgenomsekventering kan øge fødevaresikkerheden, være med til at forebygge sygdom...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer
19 DEC

Pesticidrester i kosten 3. kvartal 2018

Fem af de påviste indhold af pesticidrester, der er testet for i 534 fødevarer som en del den danske pesticidkontrol for 3. kvartal 2018, er af DTU Fødevareinstituttet...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
13 DEC

Verden kommer til DTU for at blive klogere på fødevaresikkerhed

Studerende fra hele verden har på et DANIDA-finansieret ophold på DTU Fødevareinstituttet lært om den danske måde at sikre en høj fødevaresikkerhed.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
12 DEC

Medisterpølse formodet smittekilde til salmonellaudbrud

DTU Fødevareinstituttet, Fødevarestyrelsen og Statens Serum Institut efterforsker et større udbrud med salmonella. Nu viser en undersøgelse, at medisterpølse er en formodet...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
12 DEC

Gennemsnitsdanskere spiser 52 kilo kød om året

Tal fra DTU Fødevareinstituttet viser, at gennemsnitsdanskere spiser 52 kg kød om året. Rødt kød udgør to-tredjedele af indtaget.

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
11 DEC

Beregn kostreferenceværdier med nyt online værktøj

Et nyt interaktivt værktøj fra EFSA giver adgang til information om, hvor store mængder af forskellige næringsstoffer folk har brug for i kosten.

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner

Abonnér


Nyt fra DTU Fødevareinstituttet

https://www.food.dtu.dk/nyheder?approved=%7B09F526DA-2C45-4853-B3A2-44D47D96D87C%7D&descending=True&fr=11&mr=10&qt=TaggedItemSearch&sorton=DisplayDate&td=11-02-2019
18 AUGUST 2019