Nyheder

VÆLG INTERVAL
RSS
2019
18 JUN

Vær online observatør ved EFSA-møder

Interesserede observatører har mulighed for at deltage online i to møder i Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA – i møde i den Videnskabelige Komité den 25...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Fødevaresikkerhed
10 MAJ

EU and My Food

En ny informationskampagne fra EFSA sætter fokus på EU’s rolle inden for fødevaresikkerhed, dyrevelfærd og plantesundhed: #EUandMyFood.

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Fødevaresikkerhed
2018
15 MAJ

Vurdering af det højeste D-vitaminindtag spædbørn kan tåle

Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, har sendt en videnskabelig vurdering af den øvre tolerable grænse for spædbørns indtag af D-vitamin til høring med svarfrist...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Fødevaresikkerhed
2016
05 SEP

Pesticidbelastningen stadig lavest i danske afgrøder

Dansk frugt og grønt er generelt mindre belastet med pesticidrester end tilsvarende importerede afgrøder på det danske marked. Det fremgår af en undersøgelse, DTU Fødevareinstituttet...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Fødevaresikkerhed
03 MAJ

Europæiske data for fødevareindtag og kemiske forureninger

Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, har offentliggjort data for, hvad europæerne spiser såvel som tal for forskellige kemiske forureninger i fødevarer på...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Ernæring og kostvaner
30 MAR

Helhedsvurdering: Hvor sundt er det, du spiser?

Det vi spiser påvirker vores helbred, men i hvilket omfang en specifik fødevare er god eller dårlig er ofte svært at afgøre. Der er imidlertid udviklet metoder til videnskabeligt...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
11 JAN

Slankemidler med hindbærketon kan være skadelige

Hvis julen har gjort bukselinningen lidt for stram, og et slankemiddel virker fristende i et forsøg på at genvinde figuren, råder forskere fra DTU Fødevareinstituttet...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Fødevaresikkerhed Computerberegning Matematisk modellering Sundhed og sygdomme
2015
25 JUN

Tre kopper kaffe om dagen er OK for de fleste voksne

Raske voksne vil generelt ikke opleve bivirkninger ved et koffeinindtag på mindre end 400 mg dagligt, hvilket svarer til tre kopper kaffe dagligt. Grænsen for et sikkert...

Fødevaresikkerhed Ernæring og kostvaner Fødevarer, fisk og landbrug Sundhed og sygdomme
19 MAJ

En håndfuld nødder dagligt kan fremme din sundhed

Det ville gavne danskernes sundhed at spise 30 gram nødder dagligt. Det viser en helhedsvurdering fra DTU Fødevareinstituttet, der har kigget samlet på de sundhedsmæssige...

Ernæring og kostvaner Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Sundhedsfremmende stoffer
19 MAJ

Dansk input til database over europæernes kostvaner

Database over europæernes kostvaner har den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA opdateret, så den indeholder information fra 100.000 forbrugere i 23 EU-medlemslande...

Ernæring og kostvaner Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
2014
21 DEC

Mere viden nødvendig for sikker brug af planter i fødevarer

Udfordringerne ved at lave risikovurderinger af planter, som bruges i fødevarer og kosttilskud, og i at regulere deres anvendelse, blev fremhævet på en konference holdt...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Fødevaresikkerhed
16 DEC

Mange børn og unge får for meget koffein fra energidrikke

Når børn i alderen 10-14 år indtager energidrikke, får hver femte for meget koffein. Medregnes deres koffeinindtag fra andre kilder som for eksempel cola og chokolade...

Ernæring og kostvaner Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug
31 OKT

Sidste chance for tilmelding til konference om planter i kosttilskud og fødevarer

Tilmeldingsfristen til næste måneds konference om brugen af planter i kosttilskud og fødevarer er forlænget til den 10. november for at give flere chancen for at deltage...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Fødevaresikkerhed
09 SEP

Konference om planter i kosttilskud og fødevarer – se programmet

Planter og planteekstrakter er blevet populære som ingredienser i kosttilskud. Det er også blevet en ny trend at plukke vilde planter og bruge dem i maden. Men nogle planter...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Fødevaresikkerhed
15 JUL

Konference om planter i fødevarer – sæt kryds i kalenderen

Planter og planteekstrakter er blevet populære som ingredienser i kosttilskud. Det er også blevet en ny trend at plukke vilde planter og bruge dem i maden. Men nogle planter...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Fødevaresikkerhed
02 JUN

Fortsat få transfedtsyrer i danskernes mad

Langt de fleste fødevarer, der sælges på det danske marked, indeholder fortsat fedt med intet eller lavt indhold af transfedtsyrer. Det viser en ny analyse, DTU Fødevareinstituttet...

Fødevaresikkerhed Ernæring og kostvaner Fødevarer, fisk og landbrug
07 MAJ

Amning fremmer væksten af gavnlige bakterier i tarmfloraen

Den ernæringsmæssige faktor, der har størst betydning for udviklingen af et barns tarmflora, er, om barnet bliver ammet. Det viser en ny undersøgelse fra DTU Fødevareinstituttet...

Fødevaresikkerhed Ernæring og kostvaner
09 APR

Bedre metoder til helhedsvurdering af fødevarer

Kvantitative metoder til vurdering af fødevarer og estimering af sygdomsbyrde er væsentlige for at forstå den samlede effekt af skadelige og gavnlige stoffer i fødevarer...

Bakterier og mikroorganismer Ernæring og kostvaner Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion Sundhedsfremmende stoffer Bioteknologi og biokemi
10 JAN

Tilbud om erhvervspraktik for folkeskoleelever

DTU Fødevareinstituttet tilbyder for første gang en uges erhvervspraktik for folkeskoleelever i uge 9. Praktikken henvender sig til elever, som er interesseret i naturvidenskab...

Ernæring og kostvaner Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed Fødevareteknologi Sundhedsfremmende stoffer Bioteknologi og biokemi
2013
23 SEP

Tang med omtanke

Befolkningen bør kende både mulige positive og negative effekter af fødevarer, før de spiser dem.  Det mener institutdirektør Jørgen Schlundt fra DTU Fødevareinstituttet...

Ernæring og kostvaner Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug
11 JUL

Vilde planter er ikke altid uskadelige

Det er blevet mere populært at samle vilde planter og bær i naturen. DTU Fødevareinstituttet har gennemgået den videnskabelige litteratur om naturlige giftstoffer i udvalgte...

Fødevaresikkerhed Ernæring og kostvaner Fødevarer, fisk og landbrug Sundhedsfremmende stoffer
03 JUL

Undersøgelse af jod – og saltindholdet i brød

DTU Fødevareinstituttet har i samarbejde med Fødevarestyrelsen undersøgt indholdet af jod- og salt i brød på det danske marked i 2009. Dataene er nu samlet og analyseret...

Ernæring og kostvaner Sundhedsfremmende stoffer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
04 JUN

Danskerne spiser for meget salt!

Det er en kendsgerning, at danskerne spiser for meget salt. Alligevel har der de seneste dage været udtalelser i pressen, der sår tvivl om, hvorvidt det er nødvendigt...

Ernæring og kostvaner Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
07 MAJ

Ikke alle grønne planter er ufarlige at spise

Foråret er over os, og alle de grønne planter i naturen begynder at spire. Trenden er, at danskerne skal ud i naturen og plukke planter og bær, fordi de er sunde. Men...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
25 APR

Invitation til seminar: Det naturlige er ikke nødvendigvis sundt

Inden for de seneste år er det blandt mange danskere blevet populært at indsamle og spise planter og bær. Men at noget stammer fra naturen er ikke en garanti for, at det...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
22 APR

Invitation til Forskningens døgn om dig og din mad

Torsdag den 2. maj 2013 inviterer DTU på besøg på DTU Lyngby Campus. Kom og hør nogle af DTU Fødevareinstituttets fødevarefortællinger om fødevareemballage, D-vitaminer...

Ernæring og kostvaner Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed Fødevareteknologi Fødevarer, fisk og landbrug
08 MAR

Stort forbrug af energidrikke blandt europæiske unge

Unge storforbrugere af energidrikke drikker omkring 50% mere end voksne storforbrugere. Det viser en undersøgelse af indtaget af energidrikke i 16 EU-lande fra Den Europæiske...

Ernæring og kostvaner Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
2012
17 DEC

Derfor er langtidsstegning godt

Lav temperatur, lang tid i ovnen og den helt rigtige kernetemperatur er nøglen til velsmagende og saftigt kød. Samtidig undgår du sygdomsbakterier og kræftfremkaldende...

Ernæring og kostvaner Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed
03 MAR

Velsmag og fødevaresikkerhed går hånd i hånd

Et nyt it-værktøj sikrer, at stor køkkener og kantiner kan fremstille mere velsmagende mad ved skånsom tilberedning – uden at der bliver gået på kompromis med sikkerheden...

Ernæring og kostvaner Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Fødevareteknologi
03 MAR

Danmark går forrest i kampen mod resistens

Vækstfremmere og antibiotikaresistens er varme emner på den internationale fødevaredagsorden. Danmark var det første land, hvor vækstfremmere blev forbudt, og national...

Fødevaresikkerhed Ernæring og kostvaner Fødevarekvalitet
08 FEB

Præsentationer fra seminar om helhedssyn på fødevarer

DTU Fødevareinstituttet var den 24. november 2011 vært for et åbent seminar om helhedssyn på fødevarer.

Ernæring og kostvaner Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
2011
11 DEC

Tarmbakteriers betydning for livsstilssygdomme

I fremtiden bliver det muligt ud fra kosten og viden om det enkelte menneskes genetik at påvirke bakteriesammensætningen i menneskets tarm og derved mere målrettet forebygge...

Ernæring og kostvaner Fødevaresikkerhed
30 NOV

Invitation: Professor Charlotte Jacobsens tiltrædelsesforelæsning

DTU Fødevareinstituttet inviterer til professor Charlotte Jacobsens tiltrædelsesforelæsning den 16. december 2011. Charlotte Jacobsen vil fortælle om baggrund, status...

Ernæring og kostvaner Fødevaresikkerhed
08 NOV

Invitation til seminar: Helhedssyn på fødevarer

DTU Fødevareinstituttet inviterer til åbent seminar om helhedssyn på fødevarer den 24. november. Mange fødevarer består af værdifulde næringsstoffer og mulige sundhedsskadelige...

Fødevaresikkerhed Ernæring og kostvaner Fødevarekvalitet
13 MAJ

Få har behov for D-vitamin i kombination med kalcium

Forskere fra New Zealand og Skotland har netop offentliggjort en ny undersøgelse om risikoen for hjertekarsygdomme ved at tage et kombineret tilskud med kalcium og D-vitamin...

Fødevarekvalitet Ernæring og kostvaner Fødevaresikkerhed
09 MAJ

Pris for forskningsbaseret rådgivning

Chefkonsulent Arne Büchert fra DTU Fødevareinstituttet har modtaget DTU’s pris for forskningsbaseret rådgivning til myndighederne inden for fødevaresikkerhed og ernæring...

Ernæring og kostvaner Fødevaresikkerhed
11 MAR

EU fastholder reglerne for brugen af kunstige sødestoffer

EFSA, Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet har vurderet to nye videnskabelige undersøgelser af kunstige sødemidler. De to undersøgelser får ikke EU til at ændre...

Fødevaresikkerhed Ernæring og kostvaner
11 JAN

Danske fødevarer har lavest indhold af transfedtsyrer

Hovedparten af fødevarerne på det danske marked har et lavere indhold af transfedtsyrer end tidligere, og der er færre dansk producerede fødevarer med et højt indhold...

Ernæring og kostvaner Fødevaresikkerhed
2010
22 MAR

Mange unge bruger kosttilskud

Knap halvdelen af unge i alderen 11-24 år bruger kosttilskud. Men det er ofte ikke nødvendigt, da hovedparten får dækket deres behov for vitaminer og mineraler gennem...

Ernæring og kostvaner Fødevaresikkerhed
2008
04 APR

Havregryn er sundt - ikke kræftfremkaldende

Indholdet af akrylamid i havregryn er ubetydeligt sammenlignet med andre fødevarer, og der er ingen kræftrisiko forbundet med at spise havregryn. Tværtimod er havregryn...

Fødevaresikkerhed Ernæring og kostvaner
27 FEB

Visse antioxidanter kan reducere akrylamid i mad

Forsøg med tilsætning af rosmarin og flavonoiderne epicatechin og epigallocatechin gallate viser, at disse antioxidanter kan reducere dannelsen af akrylamid i fødevarer...

Ernæring og kostvaner Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed
18 FEB

Mix af hormonforstyrrende stoffer er en farlig cocktail

Hormonforstyrrende kemikalier, der hver for sig er uskadelige i små doser, kan tilsammen være en farlig cocktail, som blandt andet kan føre til misdannede kønsorganer...

Ernæring og kostvaner Fødevaresikkerhed
2007
10 DEC

EFSA etablerer samarbejdscenter ved DTU

Et nyt nationalt center for samarbejde mellem Danmark og den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, er etableret i DTU Fødevareinstituttet. Centret skal bidrage...

Ernæring og kostvaner Fødevaresikkerhed
2005
29 NOV

Ny model vurderer fødevarer beriget med vitaminer og mineraler

Danmarks Fødevareforskning har udviklet en ny model, der vurderer sikkerheden ved at spise fødevarer beriget med vitaminer og mineraler. Som noget nyt for den type modeller...

Ernæring og kostvaner Fødevaresikkerhed

Abonnér


Nyt fra DTU Fødevareinstituttet

https://www.food.dtu.dk/nyheder?approved=%7B09F526DA-2C45-4853-B3A2-44D47D96D87C%7D&at=%7B559A7F23-40D3-470C-8825-436C20C291CF%7D.%7B701BF22C-CFF9-4451-B056-F542398575B2%7D.%7B9B46D53E-9DD2-485C-A46B-C561E95777D3%7D%7C%7B559A7F23-40D3-470C-8825-436C20C291CF%7D.%7B701BF22C-CFF9-4451-B056-F542398575B2%7D.%7B6306F3DE-B7A3-4D31-BAE5-FB8B9DB8C6C7%7D&descending=True&fr=1&lid=%7B09F526DA-2C45-4853-B3A2-44D47D96D87C%7D&mr=100&qt=TaggedItemSearch&sorton=DisplayDate&td=12-09-2019
10 DECEMBER 2019