Startdato
Slutdato
Danske fødevarevirksomheder kan på to gratis workshops få mere viden om, hvordan blockchain kan hjælpe til at dokumentere danske fødevarers vej fra jord til bord samt...
Nyt projekt skal udvikle teknologier og metoder, der kan dokumentere fødevarers vej fra jord til bord og samtidigt forhindre plagiering. Projektet ledes af DTU Fødevareinstituttet...
Der er brug for mere viden, før flere restprodukter kan godkendes som foder til opdræt af insekter, så insekterne er sikre at spise for dyr og mennesker, viser undersøgelse...
I fem år har DTU Center for Hygiejnisk Design været med til at sikre, at fødevareindustriens udstyr kan rengøres på en måde, der understøtter Danmarks meget høje fødevaresikkerhed...
Uden at kompromittere fødevaresikkerheden kan kyllingefødder renses med 50 procent mindre vand, og rengøringsvand genbruges i køleanlæg, viser forskning fra DTU.
Du kan nu tilmelde dig Nordens førende universitetsdrevne teknologitopmøde, som finder sted den 10.-11. oktober 2018 på DTU i Lyngby. Topmødet har i år særlig fokus på...
Matematiske modeller fra DTU Fødevareinstituttet er brugt til at udvikle nye fiskeprodukter med mindre salt og mere smag.
En dansk virksomhed har fået hjælp fra en DTU studerende til at forlænge holdbarheden af deres friskpressede juiceprodukter til gavn for både miljøet og bundlinjen...
Teknologien åbner for en verden af nye muligheder for design, produktion og distribution af fødevarer. Men hvordan får fødevareindustrien producenter og forbrugere til...
Dansk viden om mælkeproduktion og fødevaresikkerhed gør i et DANIDA-finansieret projekt afrikansk kamelmælk mere sikker at drikke og sikrer en bedre udnyttelse af mælken...
Solide data om både antibiotikaforbrug og -resistens er et afgørende våben i kampen mod resistente bakterier. I Danmark har den erkendelse allerede for 20 år ført til...
Den nyeste viden om tang vil være på programmet, når forskere og erhvervsfolk mødes til det 22. internationale tangsymposium den 19.-24. juni 2016 i København. Oplægsholdere...
Efter mange års støt stigning er mængden af antibiotika, der sælges til mennesker i Danmark, stagneret siden 2011. Det viser årets DANMAP rapport 2014 fra DTU Fødevareinstituttet...
DTU Fødevareinstituttet inviterer til professor Lisbeth Truelstrup Hansens tiltrædelsesforelæsning fredag den 23. oktober 2015. Lisbeth Truelstrup Hansen vil fortælle...
Godt implementeret og anvendt hygiejnisk design kan give medicinal- og fødevareindustrien mindre nedetid, vedligeholdelse og rengøring samt resultere i både besparelser...
Invester i de rigtige maskiner og det rigtige udstyr. Kom og hør om, hvordan designere, konstruktører, indkøbere og brugere i fødevareindustrien, den biologiske og farmaceutiske...
Hvordan skal procesudstyr indenfor fødevarer, farma og biotek udformes nu og i fremtiden, så de hygiejniske kvaliteter er i top og lever op til de danske udstyrs- og fødevareproducenters...
Få opdateret din basisviden om, hvad medarbejdere med ansvar for processer i fødevareindustrien skal tage hensyn til, når en proceslinje skal bygges eller rekonstrueres...
Nye matematiske modeller, der forudsiger vækst af listeria og mælkesyrebakterier i forskellige typer af hytteost, kan bruges af producenter ved vurdering produkternes...
En plastflaske med kulfilter og et mekanisk filter renser snavset vand, så det kan bruges som drikkevand og blandes med mælkepulver. Det er et eksempel på en innovativ...
Jo mindre nitrit, der bliver tilsat forarbejdede kødprodukter, jo lavere niveauer af potentielt kræftfremkaldende nitrosaminer bliver dannet i produkterne. Tilsætning...
Salt bruges i dag til at konservere mange fiskeprodukter, hvor det hæmmer bakterievæksten og øger holdbarheden. Men vi spiser for meget salt. DTU Fødevareinstituttet har...
Adjunkt ved DTU Fødevareinstituttet Susan L. Holdt jager opskriften på, hvordan dyrkning af dansk tang kan udbredes i Danmark. Den selverklærede ’tang nørd’ ser en lysende...
Danmark har vist, at det er muligt at tackle problemet med antibiotikaresistens på en måde, så landbruget kan producere kød effektivt, samtidig med at antibiotika fortsat...
Fødevarebårne infektioner er et stigende problem for folkesundheden. Et Ph.d.-projekt i DTU Fødevareinstituttet har undersøgt nye metoder til at karakterisere og påvise...
inSPIRe og Innovationsfondens programkomite for sundhed, fødevarer og velfærd inviterer til konference om, hvordan kvalitetsfødevarer kan produceres effektivt i fremtiden...
Få grundlæggende viden om hygiejnisk design og udnyt den i fremstillingen af udstyr, til at undgå fejlinvesteringer og sikre optimal rengøring. Det er blot en del af det...
Danmarks systematiske og videnskabelige strategi for at bekæmpe antibiotikaresistens i fødevareproduktionen har været på dagsordenen ved et informationsmøde i den amerikanske...
TRiMiCri er et nyt sofwareredskab til fastsættelse og evaluering af risikobaserede mikrobiologiske kriterier for campylobacter i kyllingekød. Softwaren er udviklet på...
Når mælkesyrebakterier bruges i spegepølseproduktion for at fermentere og forlænge spegepølsers holdbarhed, er de samtidig med til at hæmme salmonellabakteriers evne til...
Kvantitative metoder til vurdering af fødevarer og estimering af sygdomsbyrde er væsentlige for at forstå den samlede effekt af skadelige og gavnlige stoffer i fødevarer...
Bisphenol A, der anvendes i plastemballager og papir, er under stærk mistanke for at have sundhedsskadelige effekter i mennesker. DTU Fødevareinstituttet har undersøgt...
DTU Center for Hygiejnisk design inviterer til teknologisk update om, hvordan man kan nedbringe udgifter til procesudstyr, vedligehold, energi og vand og samtidig forbedre...
Danmarks systematiske og videnskabelige strategi for at bekæmpe antibiotikaresistens i fødevarer er blevet internationalt anerkendt, og Danmark anses i dag for at være...
Kom til seminar på DTU Center for Hygiejnisk Design og hør om nødvendigheden af hygiejnisk design. Afdelingschef Henning Høgh Jensen fra DTU Fødevareinstituttet holder...
Fjerkræ er en væsentlig kilde til infektioner med campylobacter hos mennesker. Et ph.d.-projekt i DTU Fødevareinstituttet har udviklet værktøjer, der kan bidrage til en...
Nyt DTU Center for Hygiejnisk Design er klar til at teste og godkende virksomheders udstyr til fødevareproduktion. Et centralt mål er at give fødevareproducenter en væsentlig...
DTU Fødevareinstituttet og Innovationsfabrikken IPU inviterer til åbning af DTU Center for Hygiejnisk Design og reception den 28. november 2013. Centret vil kombinere...
Forurening i emballager og i emballagers trykfarver kan smitte af på fødevarer. Nyt analysekoncept hjælper trykkerier til at dokumentere, om emballager af pap lever op...
Forskningsresultater peger i retning af, at akrylamid i kosten er kræftfremkaldende. Akrylamid er et stof, der dannes, når visse fødevarer bliver varmebehandlet. Der er...
Et nyt kit til hurtigere diagnostik kan forbedre mulighederne for hurtigt og effektivt at påvise og opklare fødevarebårne sygdomsudbrud som for eksempel salmonella. Forskningsprojekt...
Et nyt it-værktøj sikrer, at stor køkkener og kantiner kan fremstille mere velsmagende mad ved skånsom tilberedning – uden at der bliver gået på kompromis med sikkerheden...