Nyheder

VÆLG INTERVAL
RSS
2019
Photo: Colourbox.com
21 OKT

Konference byder på data om kostkvalitet og sundhed hos kødelskere

På Landbrug & Fødevarers ernæringskonference den 14. november præsenterer DTU Fødevareinstituttet nye data fra et projekt om sammenh...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Sundhed og sygdomme
Testikel fra voksen rotte. DTU Fødevareinstituttet
02 SEP

Bio Facility samler DTU’s dyrefaciliteter

DTU har samlet alle dyrefaciliteter i et nyt center, Bio Facility, under DTU Fødevareinstituttet. Bio Facility åbner pr. 1. september 2019 og skal betjene...

Fødevarer, fisk og landbrug Biologiske systemer Sundhed og sygdomme
Foto: Mikal Schlosser
23 AUG

Opfyldelse af verdensmål kræver forskning og innovation

86 danske ambassadører var 21. august på studietur til DTU for at blive klogere på de danske styrkepositioner på forsknings- og innovationsomr...

Sundhed og sygdomme Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer
Testikel fra voksen rotte. DTU Fødevareinstituttet
04 JUL

Det ufødte barn skal beskyttes bedre mod kemikaliecocktails

Selv små doser af et kemisk stof kan skade, når det optræder sammen med andre stoffer. Viden om cocktaileffekten er helt central, når lovgivere...

Sundhed og sygdomme
Image: DTU Fødevareinstituttet
27 JUN

Berigede fødevarer kan afhjælpe D-vitaminmangel i Danmark

Fødevarer beriget med D-vitamin har i et studie fra DTU vist sig at være effektive til at undgå D-vitaminmangel blandt danske og pakistanske kvinder...

Ernæring og kostvaner Fødevarer, fisk og landbrug Sundhedsfremmende stoffer Sundhed og sygdomme
Image: Colourbox
12 JUN

I frontlinjen for sund, sikker og bæredygtig mad

DTU Fødevareinstituttet forebygger sygdom og fremmer sundhed, udvikler nye og bedre fødevarer til den voksende befolkning og skaber bæredygtige teknologiske...

Fødevarer, fisk og landbrug Sundhed og sygdomme
Photo: Colourbox.com
15 MAJ

Stor sundhedsgevinst ved at skifte bøffen ud med fisk

Gennemsnitsdanskeren vil opnå en sundhedsmæssig gevinst ved at erstatte en del af det røde og forarbejdede kød i kosten med fisk, viser beregninger...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Sundhed og sygdomme
Photo: Courage Kosi Setsoafia Saba. University for Development Studies, Ghana
08 MAR

Spildevand afslører antibiotikaresistens i hele verden

Spildevand kan afsløre, hvor mange antibiotikaresistente bakterier raske befolkninger bærer rundt på, viser et internationalt studie ledet af DTU.

Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
Photo: Colourbox.com
07 MAR

Stadig store problemer med antibiotikaresistens i EU

En rapport med nye EU-tal viser en fortsat stigning i forekomsten af bakterier, som er resistente over for antibiotikatyper, der bruges til at behandle syge mennesker...

Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Sundhed og sygdomme
Image: Colourbox.dk
26 FEB

Beskytter risikovurdering af hormonforstyrrende stoffer nok?

Risikovurderinger af hormonforstyrrende stoffer bør tage bedre højde for usikkerheder omkring skadelige effekter, så risikoen ikke undervurderes.

Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
Photo: Mikkel Adsbøl
13 FEB

Efterforskning af udbrud med diarré-fremkaldende E. coli infektion er slut

Statens Serum Institut, Fødevarestyrelsen og DTU Fødevareinstituttet har afsluttet efterforskningen af et sygdomsudbrud, som i efteråret gav knap 40...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
Photo: Colourbox.com
05 FEB

Korn og kerner er godt for helbredet

Stort, årelangt forskningssamarbejde har dokumenteret, at fuldkorn i kosten er med til at holde type 2 diabetes og hjerte-karsygdomme fra døren.

Bakterier og mikroorganismer Ernæring og kostvaner Sundhed og sygdomme
Photo: Colourbox.com
10 JAN

Dansk model for antibiotikaovervågning inspirerer i Asien

Asiatiske myndigheder har i bestræbelserne på at overvåge og kontrollere mennesker og dyrs antibiotikaforbrug hentet erfaringer fra danske eksperter p...

Fødevarer, fisk og landbrug Bakterier og mikroorganismer Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
2018
Image: Colourbox.dk
06 DEC

Viden skal værne mod hormonforstyrrende kemikalier

Forskere fra DTU skal i to nye EU-projekter om hormonforstyrrende stoffer være med til at beskytte kvinders fertilitet og børns hjerneudvikling.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
Photo: Centers for Disease Control and Prevention
01 NOV

Se programmet til seminar om antibiotikaforbrug og –resistens

Der vil blandt andet blive delt erfaringer fra dannelsen af antibiotikaråd i Danmark samt stillet skarpt på antibiotikaforbrug til produktionsdyr set med forbruger...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
Image: Colourbox.dk
31 OKT

Ni ”nye” hormonforstyrrende stoffer identificeret

Forskere fra DTU og SDU har fundet solidt videnskabeligt belæg for, at yderligere ni kemiske stoffer er hormonforstyrrende.

Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
Photo: Colourbox.com
30 OKT

Pris for ekstraordinær indsats i studie af tarmbakterier

Postdoc Martin Laursen fra DTU Fødevareinstituttet har modtaget en Young Researcher Award fra DTU for sit arbejde med at studere tarmens mangfoldige bakteriesammens...

Sundhed og sygdomme Bakterier og mikroorganismer Ernæring og kostvaner
Photo: Mikkel Adsbøl
05 OKT

Markant flere alvorlige bakterie-infektioner hos danske patienter

Antallet af danskere, der bliver ramt af alvorlige bakterieinfektioner, er de seneste otte år vokset med en tredjedel. Det viser DANMAP-rapporten for 2017.

Sundhed og sygdomme
Antibiotikaresistens
02 OKT

Danskere får stadig mindre antibiotika

Læger udskriver mindre og mindre antibiotika. Det viser DANMAP-rapporten for 2017, som DTU Fødevareinstituttet, DTU Veterinærinstituttet og Statens Serum...

Bakterier og mikroorganismer Sundhed og sygdomme
Image: CDC Public Health Image Library / Clostridium difficile
17 SEP

Alvorlige infektioner skal bekæmpes med afføring

DTU deltager i et forskningsprojekt, der skal hjælpe syge mennesker blive raske ved hjælp af sikre og effektive afføringstransplantationer.

Fødevarer, fisk og landbrug Sundhed og sygdomme

Abonnér


Nyt fra DTU Fødevareinstituttet

https://www.food.dtu.dk/nyheder?approved=%7B09F526DA-2C45-4853-B3A2-44D47D96D87C%7D&at=%7B559A7F23-40D3-470C-8825-436C20C291CF%7D.%7B6C15ECF8-88D8-4817-8AE1-5FDE8B1B8EEA%7D.%7B6A620FC9-3A86-4342-B6CC-0934B474F18D%7D&descending=True&fr=1&mr=100&qt=TaggedItemSearch&sorton=DisplayDate&td=21-10-2019
24 SEPTEMBER 2020