Nyheder

VÆLG INTERVAL
RSS
2018
13 SEP

Stabilt antal salmonellainfektioner og flere udbrud opdages

Antallet af danskere, der er blevet syge af salmonella i 2017, er på niveau med de seneste år. Samtidig opdager nye metoder flere udbrud. Det viser årsrapporten over...

Fødevarer, fisk og landbrug Bakterier og mikroorganismer Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
15 AUG

Reservér datoen til årets seminar om antibiotikaforbrug og -resistens

Kom og hør om antibiotikaforbrug og -resistens i Danmark, når DTU Fødevareinstituttet, Statens Serum Institut og DTU Veterinærinstituttet den 15. november 2018 holder...

Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
01 JUN

Naturens forsvarsmekanismer kan mindske antibiotikaforbrug

Forskere på DTU har identificeret naturlige peptider, som bekæmper bakterier og derved mindsker behovet for brug af antibiotika.

Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Produktionsdyr Sundhed og sygdomme
05 APR

Brug af DNA-data til at skræddersy medicinsk behandling

En metode, som er videreudviklet på DTU Fødevareinstituttet bruger viden om sygdomsfremkaldende mikroorganismers DNA-profil til at sikre, at patienter får skræddersyet...

Gener og genomer Sundhed og sygdomme Bakterier og mikroorganismer
22 FEB

Invitation til professor Rene Hendriksens tiltrædelsesforelæsning

Kom til tiltrædelsesforelæsning og hør, hvordan helgenomsekventering kan bruges i global overvågning af infektionssygdomme og antibiotikaresistens.

Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
30 JAN

Bliv klogere på hvordan One Health gør verden sundere

Sommerskole i Danmark giver igen kursister fra hele verden mulighed for at lære, hvordan One Health konceptet kan løse problemer, der har betydning for mennesker, dyr...

Fødevarer, fisk og landbrug Sundhed og sygdomme Bakterier og mikroorganismer
2016
11 MAJ

Invitation til professor Tine Halds tiltrædelsesforelæsning

DTU Fødevareinstituttet inviterer til professor Tine Halds tiltrædelsesforelæsning fredag den 3. juni 2016. Tine Hald vil tale om baggrund, status og perspektiver inden...

Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
18 JAN

Globale tal for sygdomsbyrden fra fødevarer

Hvert år bliver hver tiende verdensborger syg af den mad, de spiser, og 420.000 dør som følge heraf. Det viser en rapport fra Verdenssundhedsorganisationen, WHO, som...

Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
2015
21 DEC

Invitation til professor Tine Rask Lichts tiltrædelsesforelæsning

DTU Fødevareinstituttet inviterer til professor Tine Rask Lichts tiltrædelsesforelæsning fredag den 22. januar 2016. Tine Rask Licht vil tale om baggrund, status og perspektiver...

Bakterier og mikroorganismer Biologiske systemer Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Sundhed og sygdomme
2014
12 NOV

Den reelle sygdomsbyrde ved fødevarebårne infektioner

Campylobacter er den fødevarebårne bakterie, der bidrager mest til sygdomsbyrden i Danmark. Det viser en undersøgelse fra DTU Fødevareinstituttet, som for første gang...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Bakterier og mikroorganismer Sundhed og sygdomme Matematisk modellering

Abonnér


Nyt fra DTU Fødevareinstituttet

https://www.food.dtu.dk/nyheder?approved=%7B09F526DA-2C45-4853-B3A2-44D47D96D87C%7D&at=%7B559A7F23-40D3-470C-8825-436C20C291CF%7D.%7B5430C2D0-4F42-4416-BA6E-B08CBA4247D3%7D.%7B53B72EE0-CA81-4497-9E72-C02BA18BBDC8%7D%7C%7B559A7F23-40D3-470C-8825-436C20C291CF%7D.%7B6C15ECF8-88D8-4817-8AE1-5FDE8B1B8EEA%7D.%7B6A620FC9-3A86-4342-B6CC-0934B474F18D%7D&descending=True&fr=11&mr=10&qt=TaggedItemSearch&sorton=DisplayDate&td=17-11-2019
6 DECEMBER 2019