Nyheder

VÆLG INTERVAL
RSS
2018
03 MAJ

Topmøde om de digitale teknologiers potentiale

DTU's High Tech Summit 2018 bliver mødt med stor interesse fra erhvervslivet som allerede har købt eller reserveret 60 ud af 70 stande.

Informationsteknologi Bioteknologi og biokemi Medicin og medicoteknik Fødevarer, fisk og landbrug
2015
03 DEC

Ny teknologi sporer hurtigt nyt resistensgen

Et nyt resistensgen er fundet i colibakterier blandt grise, kyllingekød og mennesker i Kina.  Bakterier med samme resistensgen er nu også fundet i Danmark, viser en ny...

Gener og genomer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Dataanalyse Bakterier og mikroorganismer
23 NOV

Virksomheder får nyt værktøj til at tjekke skadelig kemi

Ny database rummer mere end 600.000 stoffer og giver danske virksomheder en unik mulighed for hurtigt at få overblik over skadelige virkninger ved nye stoffer, de overvejer...

Biologiske systemer Fødevaresikkerhed Computerberegning
28 JUN

Computere forudsiger kemikaliers effekter på menneskers sundhed

Computer modeller kan gruppere kemikalier ud fra den sundhedsmæssige effekt, de har og kan bidrage til at beregne og forudsige cocktaileffekter på menneskers sundhed...

Fødevaresikkerhed Biologiske systemer Computerberegning Fødevarer, fisk og landbrug Sundhed og sygdomme
21 MAJ

Brug af ny teknologi kan spore fødevarebårne udbrud

Brug af helgenomsekventering, hvor sygdomsfremkaldende mikroorganismers DNA-profil afdækkes på én gang, vil i fremtiden gøre det muligt at spore udbrud af fødevarebårne...

Gener og genomer Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Dataanalyse
13 JAN

Den bedste måde at bestemme salmonellatype med helgenomsekventering

Der findes adskillige metoder til at analysere data fra helgenomsekventering, men der er ikke udpeget én bestemt, som kan bruges universelt til at bestemme salmonellabakteriers...

Gener og genomer Bioteknologi og biokemi Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Computerberegning
2013
09 DEC

Hjælp til analyse af kemiske stoffers skadelige virkninger i mennesket

Den nye biotekvirksomhed Saxocon tilbyder virksomheder at få direkte adgang til DTU Fødevareinstituttets forskeres højt kvalificerede viden om organiske stoffers potentielt...

Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed Fødevareteknologi Bioteknologi og biokemi Sundhed og sygdomme Fødevarer, fisk og landbrug Computerberegning

Abonnér


Nyt fra DTU Fødevareinstituttet

https://www.food.dtu.dk/nyheder?approved=%7B09F526DA-2C45-4853-B3A2-44D47D96D87C%7D&at=%7B559A7F23-40D3-470C-8825-436C20C291CF%7D.%7B5430C2D0-4F42-4416-BA6E-B08CBA4247D3%7D%7C%7B559A7F23-40D3-470C-8825-436C20C291CF%7D.%7B2FA1190E-89E2-46DE-BE84-0FC678170177%7D&descending=True&fr=1&lid=%7B09F526DA-2C45-4853-B3A2-44D47D96D87C%7D&mr=100&qt=TaggedItemSearch&sorton=DisplayDate&td=07-12-2018
16 OKTOBER 2019