Sygdomsfremkaldende mikroorganismer

VÆLG INTERVAL
RSS
2020
Gryde i kog. Foto: Colourbox.dk
26 OKT

Værktøj sikrer korrekt varmebehandling og nedkøling af mad

Danske fødevarevirksomheder kan benytte et nyt gratis værktøj fra Fødevarestyrelsen til at beregne den rette kombination af tid og temperatur...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
Mælk
22 SEP

”Nye” mælkesyrebakterier gør afrikansk kamelmælk sikker

Et DTU-ledet forskningsprojekt har fundet formlen for en frysetørret starterkultur, som afrikanske kamelmælksbønder kan bruge til at lave sikre, syrnede...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion
Campylobacter. Foto: CDC/ Dr. Patricia Fields, Dr. Collette Fitzgerald
02 SEP

Væsentlig flere danskere smittet med campylobacter i 2019

Antallet af registrerede campylobacterinfektioner er steget næsten en femtedel i 2019 og undersøgelser viser, at mange af årets campylobacterudbrud skyldes...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer
Photo: Mikkel Adsbøl
18 AUG

Programmet er klar til seminar om fødevareoverførte sygdomme i Danmark

Programmet er på plads til seminaret om fødevareoverførte sygdomme den 2. september 2020, hvor DTU Fødevareinstituttet offentliggør den...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Photo: Mikkel Adsbøl
23 JUN

Reservér dagen: Seminar om fødevareoverførte sygdomme i Danmark

Kom til seminar om fødevareoverførte sygdomme den 2. september 2020, hvor DTU Fødevareinstituttet offentliggør den årlige rapport om forekomsten...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Campylobacter. Foto: CDC/ Dr. Patricia Fields, Dr. Collette Fitzgerald
04 JUN

DTU er med til at efterforske sygdomsudbrud på Bornholm

Fødevarestyrelsen, DTU Fødevareinstituttet og Statens Serum Institut arbejder på højtryk for at finde kilden til et større, igangvæ...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Frosne ærter
04 MAJ

Korrekt håndtering af frosne grøntsager mindsker listeriasmitte

Hvis både producenter og forbrugere handler forsvarligt, er risikoen for at få en listeriainfektion af at spise frosne, blancherede grøntsager mindre...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Photo: Colourbox.dk
04 MAR

Sommerskole med fokus på, hvordan One Health gør verden sundere

Sommerskole i Danmark giver kursister fra hele verden mulighed for at lære, hvordan One Health konceptet kan løse problemer, der har betydning for mennesker...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Campylobacter. Foto: CDC/ Dr. Patricia Fields, Dr. Collette Fitzgerald
18 FEB

Luftanalyser afslører oftere campylobactersmitte i kyllinger

Sandsynligheden for at opdage campylobactersmitte i en kyllingeflok er firedoblet med en metode udviklet i et EU-projekt ledet af forskere fra DTU.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer
Photo: Colourbox.com
10 FEB

Arvtager til global resistensovervågning via spildevand søges

DTU-professor efterlyser i tidsskriftet Science nogle til at videreføre en global overvågning af antibiotikaresistente bakterier og smitsomme sygdomme via...

Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Image supplied
02 JAN

Salmonella årsag til flest fødevarebårne sygdomsudbrud i Europa

Salmonellabakterier er skyld i næsten en tredjedel af alle registrerede fødevarebårne sygdomsudbrud i Europa. Campylobacterbakterier er dog stadig å...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
2019
Photo: Colourbox.com
21 NOV

DTU øger den internationale antibiotikaresistensrådgivning

FN’s fødevare- og landbrugsorganisation har udnævnt DTU Fødevareinstituttet som nyt referencecenter for antibiotikaresistens.

Fødevarer, fisk og landbrug Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Fødevaresikkerhed
Image: Human DNA. Philippe Plailly, Science Photo Library, Scanpix
19 NOV

Når antibiotika ikke virker - en af de største trusler mod sundheden

Hvert år koster antibiotikaresistens ifølge tal fra EU 25.000 europæere livet. WHO anser antibiotikaresistens for at være en af de største...

Bioteknologi og biokemi Gener og genomer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Photo: Mikkel Adsbøl
07 OKT

Stadig mange fødevarebårne infektioner og udbrud i Danmark

Blandt de 64 registrerede sygdomsudbrud i 2018 er to sjældne og alvorlige udbrud. Det fremgår af årsrapporten over forekomsten af fødevarebå...

Fødevarer, fisk og landbrug Bakterier og mikroorganismer Fødevaresikkerhed
Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark
07 AUG

Seminar om fødevareoverførte sygdomme i Danmark

Kom til seminar om fødevareoverførte sygdomme den 7. oktober 2019, hvor DTU Fødevareinstituttet offentliggør den årlige rapport om forekomsten...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Image: Colourbox.dk
28 MAR

One Health overvågningsinitiativer skal inspirere til handling

Erfaringer fra ti lande med samarbejde på tværs af sektorer i overvågningen af bakterier, der kan smitte mellem dyr og mennesker, er samlet i et katalog...

Fødevarer, fisk og landbrug Bakterier og mikroorganismer Fødevaresikkerhed
Photo: Colourbox.dk
21 MAR

Hør om global sygdomsovervågning på WHO-webinar

Hvordan analyser af spildevand kan bruges til at overvåge forekomsten af antibiotikaresistens og smitsomme sygdomme i hele verden, kan du høre mere om på...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer
Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark
15 MAR

Listeriaudbrud forårsaget af koldrøgede fiskeprodukter fra Estland

Importerede, koldrøgede fiskeprodukter er kilden til et langvarigt listeriaudbrud, som siden 2016 har gjort ni syge. Det viser udbrudseftersporing fra Statens Serum...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Photo: Courage Kosi Setsoafia Saba. University for Development Studies, Ghana
08 MAR

Spildevand afslører antibiotikaresistens i hele verden

Spildevand kan afsløre, hvor mange antibiotikaresistente bakterier raske befolkninger bærer rundt på, viser et internationalt studie ledet af DTU.

Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
Photo: Centers for Disease Control and Prevention
20 FEB

Mere ambitiøse mål vejen til mindre salmonellasmitte i Europa

Et nyt mål om, at kun 1% af æglæggerne i en flok må være smittet med salmonella, vil formentligt kunne halvere antallet af fødevareoverf...

Fødevarer, fisk og landbrug Bakterier og mikroorganismer Fødevaresikkerhed
https://www.food.dtu.dk/nyheder/sygdomsfremkaldende-mikroorganismer?at=%7B559A7F23-40D3-470C-8825-436C20C291CF%7D.%7B701BF22C-CFF9-4451-B056-F542398575B2%7D.%7B9B46D53E-9DD2-485C-A46B-C561E95777D3%7D%7C%7B559A7F23-40D3-470C-8825-436C20C291CF%7D.%7B701BF22C-CFF9-4451-B056-F542398575B2%7D&fr=1&lid=%7BD746F690-2818-4226-8752-AD4E538936E6%7D&mr=10&qt=NewsQuery
5 DECEMBER 2020