Sygdomsfremkaldende mikroorganismer

VÆLG INTERVAL
RSS
2019
E. coli bacteria / Image: CDC Image Library
22 OKT

Surmælksprodukt skal mindske kalvediarre og øge dyrevelfærden

Et forskningssamarbejde ledet af DTU vil udvikle et surmælksprodukt, der skal forebygge diarre i kalve. Det kan mindske dødeligheden samt føre til lavere...

Fødevarer, fisk og landbrug Bakterier og mikroorganismer Produktionsdyr Fødevareproduktion Husdyrsygdomme Sundhed og sygdomme
2018
Image: DTU Fødevareinstituttet
01 JUN

Naturens forsvarsmekanismer kan mindske antibiotikaforbrug

Forskere på DTU har identificeret naturlige peptider, som bekæmper bakterier og derved mindsker behovet for brug af antibiotika.

Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Produktionsdyr Sundhed og sygdomme
2014
Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark
09 OKT

Ny stigning i antibiotikaforbruget til dyr

Antibiotikaforbruget til dyr fortsatte med at stige i 2013 – især på grund af et større forbrug til svin. Dog er forbruget til svin 12 % lavere...

Fødevaresikkerhed Produktionsdyr Fødevarer, fisk og landbrug Bioteknologi og biokemi
Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark
30 SEP

Færre resistente bakterier i dansk kyllingekød

Betydeligt færre resistente ESBL-bakterier er fundet i dansk kyllingekød i 2013 sammenlignet med året før. Derimod er forekomsten af ESBL-bakterier...

Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Produktionsdyr
26 SEP

Samarbejde om forskning i MRSA

DTU Fødevareinstituttet er ikke udelukket fra et forskningsprojekt, som skal kortlægge smittevejene for svine-MRSA, hvilket Ingeniøren ellers skriver...

Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Produktionsdyr
Photo: Colourbox.com
09 SEP

Salmonella i æg har resulteret i sygdom hos mennesker

Det nylige fund af salmonella hos en producent, som leverer æg til Hedegaard Foods A/S, har formodentlig resulteret i sygdom hos mennesker. Syv salmonellatilfæ...

Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Produktionsdyr
Photo: Mette Theilgaard, National Food Institute, Technical University of Denmark
05 AUG

Nye metoder til at identificere MRSA-bakterier i grise

Det er vigtigt at holde antallet af MRSA-infektioner på et lavt niveau. I et ph.d.-projekt på DTU Fødevareinstituttet er de nyeste teknologier indenfor...

Fødevaresikkerhed Produktionsdyr Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Fødevarer, fisk og landbrug
10 JUL

Husdyr som kilde til salmonella hos mennesker i EU

En del af forekomsten af salmonella hos mennesker stammer fra husdyr. Et ph.d.-projekt i DTU Fødevareinstituttet anslår, hvor stor en del af infektionerne...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Produktionsdyr Bakterier og mikroorganismer
Photo: Colourbox.com
13 JUN

Flere ESBL-bakterier på gårde med højt antibiotikaforbrug

Der er sammenhæng mellem tidligere forbrug af antibiotika af typen cefalosporiner og mængden af ESBL-bakterier hos svin. Samtidig er der øget forekomst...

Bakterier og mikroorganismer Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Produktionsdyr Sundhed og sygdomme
2013
Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark
12 DEC

På vej mod vaccination mod campylobacter i fjerkræ

Fjerkræ er en væsentlig kilde til infektioner med campylobacter hos mennesker. Et ph.d.-projekt i DTU Fødevareinstituttet har udviklet værktø...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Produktionsdyr
Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark
11 SEP

Mindre antibiotika til mennesker – mere til dyr

Der blev brugt lidt mindre antibiotika til mennesker i 2012 end året før. Det er især de praktiserende læger, der udskriver mindre antibiotika...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Produktionsdyr Sundhed og sygdomme
14 FEB

Fluenet er effektivt værn mod campylobacter

Fluenet for ventilationen til kyllingehuse kan reducere forekomsten af den sygdomsfremkaldende bakterie campylobacter i kyllingeflokke med trefjerdedele i sommerhalvåret...

Fødevaresikkerhed Bioteknologi og biokemi Fødevarer, fisk og landbrug Produktionsdyr
https://www.food.dtu.dk/nyheder/sygdomsfremkaldende-mikroorganismer?at=%7B559A7F23-40D3-470C-8825-436C20C291CF%7D.%7B701BF22C-CFF9-4451-B056-F542398575B2%7D.%7B201CD337-255A-4ECD-8E5C-2788AADA1F25%7D&fr=1&lid=%7BD746F690-2818-4226-8752-AD4E538936E6%7D&mr=10&qt=NewsQuery
17 FEBRUAR 2020