Sygdomsfremkaldende mikroorganismer

VÆLG INTERVAL
RSS
2019
Photo: Courage Kosi Setsoafia Saba. University for Development Studies, Ghana
08 MAR

Spildevand afslører antibiotikaresistens i hele verden

Spildevand kan afsløre, hvor mange antibiotikaresistente bakterier raske befolkninger bærer rundt på, viser et internationalt studie ledet af DTU.

Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
Photo: Mikkel Adsbøl
13 FEB

Efterforskning af udbrud med diarré-fremkaldende E. coli infektion er slut

Statens Serum Institut, Fødevarestyrelsen og DTU Fødevareinstituttet har afsluttet efterforskningen af et sygdomsudbrud, som i efteråret gav knap 40...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
2018
Photo: Centers for Disease Control and Prevention
13 SEP

Stabilt antal salmonellainfektioner og flere udbrud opdages

Antallet af danskere, der er blevet syge af salmonella i 2017, er på niveau med de seneste år. Samtidig opdager nye metoder flere udbrud. Det viser årsrapporten...

Fødevarer, fisk og landbrug Bakterier og mikroorganismer Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
Photo: Colourbox.dk
06 JUL

Europæiske listeriainfektioner mistænkt fra frosne, ungarske grøntsager

Frosne majskerner og andre frosne grøntsager er ifølge den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, den sandsynlige kilde til et europæ...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
Tiltrædelsesforelæsning
22 FEB

Invitation til professor Rene Hendriksens tiltrædelsesforelæsning

Kom til tiltrædelsesforelæsning og hør, hvordan helgenomsekventering kan bruges i global overvågning af infektionssygdomme og antibiotikaresistens...

Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
2017
Image supplied
16 FEB

Nytænkning nødvendig for at bekæmpe antibiotikaresistens

For at bremse udviklingen af antibiotikaresistente bakterier er det nødvendigt at finde nye måder at forebygge og behandle infektioner i dyr, gentænke...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
2016
Image: Liv H. Jørgensen
11 MAJ

Invitation til professor Tine Halds tiltrædelsesforelæsning

DTU Fødevareinstituttet inviterer til professor Tine Halds tiltrædelsesforelæsning fredag den 3. juni 2016. Tine Hald vil tale om baggrund, status og...

Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark
18 JAN

Globale tal for sygdomsbyrden fra fødevarer

Hvert år bliver hver tiende verdensborger syg af den mad, de spiser, og 420.000 dør som følge heraf. Det viser en rapport fra Verdenssundhedsorganisationen...

Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
2014
Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark
06 OKT

Flere multiresistente bakterier på danske hospitaler

Der var i 2013 en stor stigning i antallet af patienter, der fik infektioner med multiresistente bakterier som VRE og CPE på de danske hospitaler. Derimod fastholdtes...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Bakterier og mikroorganismer Sundhed og sygdomme
Photo: Colourbox.com
13 JUN

Flere ESBL-bakterier på gårde med højt antibiotikaforbrug

Der er sammenhæng mellem tidligere forbrug af antibiotika af typen cefalosporiner og mængden af ESBL-bakterier hos svin. Samtidig er der øget forekomst...

Bakterier og mikroorganismer Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Produktionsdyr Sundhed og sygdomme
2013
Photo: Colourbox.com
06 DEC

Hurtigere diagnostik og behandling er mulig

Danske forskere fra DTU Fødevareinstituttet, DTU Systembiologi og Hvidovre Hospital har vist, hvordan man på under et døgn kan identificere og beskrive...

Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Fødevarer, fisk og landbrug Sundhed og sygdomme
Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark
04 DEC

Desinfektionsmidlers indvirkning på bakteriers udvikling af resistens

Biocider, som for eksempel desinfektionsmidler, bliver brugt til at bekæmpe sundhedsskadelige bakterier på hospitaler og i fødevareproduktionen samt...

Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme Bakterier og mikroorganismer
Sygdomsovervågning med ny global database
05 NOV

Sygdomsovervågning med ny global database

Ny teknik kan i fremtiden på et døgn afkode en bakteriers DNA. Teknikken blev brugt til at spore oprindelsen af koleraudbruddet i Haiti i 2010 og kan i fremtiden...

Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Sundhed og sygdomme
Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark
18 SEP

Stadig flere danskere smittes med MRSA-bakterier

Stigningen i antallet af danskere smittet med MRSA-bakterier fortsatte i 2012, og det totale antal smittede er næsten fordoblet siden 2009. Langt de fleste bliver...

Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Sundhed og sygdomme
Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark
11 SEP

Mindre antibiotika til mennesker – mere til dyr

Der blev brugt lidt mindre antibiotika til mennesker i 2012 end året før. Det er især de praktiserende læger, der udskriver mindre antibiotika...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Produktionsdyr Sundhed og sygdomme
MRSA
14 AUG

MRSA-infektioner i mennesker kan stamme fra køer

En type MRSA-bakterier, der er udbredt i mennesker mange steder i verden, viser sig oprindeligt at komme fra køer. Ved at undersøge bakteriernes gener, har...

Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Sundhed og sygdomme
Film om verdenskort over bakterier
04 JUL

Film om verdenskort over bakterier

Inden for 5-10 år vil det være muligt overalt i verden i løbet af få dage at analysere DNA fra bakterier og få vist resultater om art, type...

Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Fødevarer, fisk og landbrug Sundhed og sygdomme
Salmonella typhimurium
13 JUN

Danskerne får salmonellainfektioner i udlandet

I 2012 steg antallet af salmonellatilfælde svagt efter den rekordlave forekomst i 2011. Knapt halvdelen af de danskere, der bliver syge med salmonella, bliver smittet...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Sundhed og sygdomme
Invitation til konference om virus i vand
18 FEB

Invitation til konference om virus i vand

Partnerne bag et EU-projekt om virus i vand inviterer til en afsluttende konference den 19.-20. marts 2013, hvor resultaterne fra projektet vil blive præsenteret. DTU Fødevareinstituttet...

Fødevaresikkerhed Bioteknologi og biokemi Fødevarer, fisk og landbrug Vandforsyning Sundhed og sygdomme
https://www.food.dtu.dk/nyheder/sygdomsfremkaldende-mikroorganismer?at=%7B559A7F23-40D3-470C-8825-436C20C291CF%7D.%7B6C15ECF8-88D8-4817-8AE1-5FDE8B1B8EEA%7D.%7B6A620FC9-3A86-4342-B6CC-0934B474F18D%7D%7C%7B559A7F23-40D3-470C-8825-436C20C291CF%7D.%7B701BF22C-CFF9-4451-B056-F542398575B2%7D.%7B9B46D53E-9DD2-485C-A46B-C561E95777D3%7D&fr=1&lid=%7BD746F690-2818-4226-8752-AD4E538936E6%7D&mr=10&qt=NewsQuery
28 NOVEMBER 2020