Risikovurdering

VÆLG INTERVAL
RSS
2019
Image: Colourbox.dk
28 MAR

One Health overvågningsinitiativer skal inspirere til handling

Erfaringer fra ti lande med samarbejde på tværs af sektorer i overvågningen af bakterier, der kan smitte mellem dyr og mennesker, er samlet i et katalog...

Fødevarer, fisk og landbrug Bakterier og mikroorganismer Fødevaresikkerhed
Image: Colourbox.com
31 JAN

Program klar til konference om fuldgenomsekventering

Programmet er nu offentliggjort for en international konference i Paris til marts 2019, der stiller skarpt på, hvordan brugen af fuldgenomsekventering kan ø...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer
2018
Image: Colourbox.com
20 DEC

Kom til konference om fødevaresikkerhed og fuldgenomsekventering

En international konference i Paris til marts 2019 stiller skarpt på, hvordan brugen af fuldgenomsekventering kan øge fødevaresikkerheden, være...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer
2016
Photo: Colourbox
28 JAN

Lær hvordan One Health bidrager til en sundere verden

Kursister fra hele verden kommer til sommer til Danmark for at lære, hvordan One Health konceptet bruges til at løse problemer, der har betydning for sundhed...

Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Husdyrsygdomme
Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark
18 JAN

Globale tal for sygdomsbyrden fra fødevarer

Hvert år bliver hver tiende verdensborger syg af den mad, de spiser, og 420.000 dør som følge heraf. Det viser en rapport fra Verdenssundhedsorganisationen...

Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
2015
Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark
30 JUL

Fakta om listeria i fødevarer

Listeriabakterier findes overalt i naturen og på alle rå fødevarer i et vist omfang. Kun ganske få ellers raske mennesker bliver syge af bakterien...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer
Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark
01 JUN

Samarbejde på tværs løser udfordringer med fødevaresikkerheden

Mange væsentlige mikrobiologiske risici som fx salmonella i fødevarer findes også i fødevareproducerende dyr. DTU Fødevareinstituttet er...

Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug
Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark
26 MAR

Viden om spisevaner til hjælp i udbrudseftersporing

Viden om hvilke fødevarer, mænd og kvinder i forskellige aldersgrupper spiser, kan supplere efterforskningen når kilden til et fødevarebå...

Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug
Photo: Colourbox.com
03 FEB

Rangordning af sygdomsrisiko fra mikroorganismer i frugt og grønt

Risikoen for at få en fødevarebåren infektion fra frisk frugt og grønt er højest ved indtag af bær, salat, spirer, tomat og melon...

Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug
Photo: Colourbox.com
02 FEB

Holdbarhed af hytteost kan forudsiges

Nye matematiske modeller, der forudsiger vækst af listeria og mælkesyrebakterier i forskellige typer af hytteost, kan bruges af producenter ved vurdering produkternes...

Fødevaresikkerhed Matematisk modellering Fødevareproduktion Fødevarer, fisk og landbrug Bakterier og mikroorganismer
2014
Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark
10 APR

Bedre metoder til helhedsvurdering af fødevarer

Kvantitative metoder til vurdering af fødevarer og estimering af sygdomsbyrde er væsentlige for at forstå den samlede effekt af skadelige og gavnlige...

Bakterier og mikroorganismer Ernæring og kostvaner Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion Sundhedsfremmende stoffer Bioteknologi og biokemi
Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark
27 JAN

Invitation til temadag om prædiktiv mikrobiologi

Kom til temadag på DTU Fødevareinstituttet og hør om prædiktiv mikrobiologi og få konkrete eksempler på, hvordan den kan anvendes...

Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed Fødevareteknologi Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug
Photo: Colourbox.com
23 JAN

Skyl salat og krydderurter for at reducere antallet af bakterier

Ved at skylle salat og krydderurter er det muligt at fjerne op til 80% af de bakterier, som ellers kan gøre forbrugerne syge, viser en undersøgelse fra DTU...

Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug
Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark
22 JAN

Bedre data til risikovurderinger

Det er vanskeligt og dyrt at indsamle den type data, som fødevareproducenter og offentlige myndigheder baserer deres risikovurderinger af fødevarer på...

Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Matematisk modellering
2013
Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark
18 DEC

Nye muligheder for at øge fødevaresikkerhed internationalt

I fremtiden får fødevaremyndighederne i hele verden endnu et værktøj, som kan støtte dem i beslutninger om fødevaresikkerhed. Det...

Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug