Risikovurdering

VÆLG INTERVAL
RSS
2019
28 MAR

One Health overvågningsinitiativer skal inspirere til handling

Erfaringer fra ti lande med samarbejde på tværs af sektorer i overvågningen af bakterier, der kan smitte mellem dyr og mennesker, er samlet i et katalog, som andre lande...

Fødevarer, fisk og landbrug Bakterier og mikroorganismer Fødevaresikkerhed
31 JAN

Program klar til konference om fuldgenomsekventering

Programmet er nu offentliggjort for en international konference i Paris til marts 2019, der stiller skarpt på, hvordan brugen af fuldgenomsekventering kan øge fødevaresikkerheden...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer
2018
20 DEC

Kom til konference om fødevaresikkerhed og fuldgenomsekventering

En international konference i Paris til marts 2019 stiller skarpt på, hvordan brugen af fuldgenomsekventering kan øge fødevaresikkerheden, være med til at forebygge sygdom...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer
2016
28 JAN

Lær hvordan One Health bidrager til en sundere verden

Kursister fra hele verden kommer til sommer til Danmark for at lære, hvordan One Health konceptet bruges til at løse problemer, der har betydning for sundhed og velfærd...

Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Husdyrsygdomme
18 JAN

Globale tal for sygdomsbyrden fra fødevarer

Hvert år bliver hver tiende verdensborger syg af den mad, de spiser, og 420.000 dør som følge heraf. Det viser en rapport fra Verdenssundhedsorganisationen, WHO, som...

Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
2015
30 JUL

Fakta om listeria i fødevarer

Listeriabakterier findes overalt i naturen og på alle rå fødevarer i et vist omfang. Kun ganske få ellers raske mennesker bliver syge af bakterien, men for personer med...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer
31 MAJ

Samarbejde på tværs løser udfordringer med fødevaresikkerheden

Mange væsentlige mikrobiologiske risici som fx salmonella i fødevarer findes også i fødevareproducerende dyr. DTU Fødevareinstituttet er blandt verdens førende i at finde...

Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug
26 MAR

Viden om spisevaner til hjælp i udbrudseftersporing

Viden om hvilke fødevarer, mænd og kvinder i forskellige aldersgrupper spiser, kan supplere efterforskningen når kilden til et fødevarebårent udbrud skal findes. Det...

Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug
02 FEB

Rangordning af sygdomsrisiko fra mikroorganismer i frugt og grønt

Risikoen for at få en fødevarebåren infektion fra frisk frugt og grønt er højest ved indtag af bær, salat, spirer, tomat og melon. Det viser en risikorangering af sygdomsfremkaldende...

Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug
01 FEB

Holdbarhed af hytteost kan forudsiges

Nye matematiske modeller, der forudsiger vækst af listeria og mælkesyrebakterier i forskellige typer af hytteost, kan bruges af producenter ved vurdering produkternes...

Fødevaresikkerhed Matematisk modellering Fødevareproduktion Fødevarer, fisk og landbrug Bakterier og mikroorganismer
https://www.food.dtu.dk/nyheder/risikovurdering?at=%7B559A7F23-40D3-470C-8825-436C20C291CF%7D.%7B5430C2D0-4F42-4416-BA6E-B08CBA4247D3%7D.%7B53B72EE0-CA81-4497-9E72-C02BA18BBDC8%7D&fr=1&lid=%7BAF04C9BC-A1DE-4C7A-B58B-B2C43FE41E8B%7D&mr=10&qt=NewsQuery
15 SEPTEMBER 2019