Risikovurdering

VÆLG INTERVAL
RSS
2019
31 JUL

Fødevarer vi kan stole på

Fødevarer kan indeholde stoffer, som kan skade sundheden. DTU Fødevareinstituttet vurderer risici i hele jord til bord-kæden for at sikre fødevaresikkerheden, så hverken...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
10 MAJ

EU and My Food

En ny informationskampagne fra EFSA sætter fokus på EU’s rolle inden for fødevaresikkerhed, dyrevelfærd og plantesundhed: #EUandMyFood.

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Fødevaresikkerhed
02 MAJ

Ingen sundhedsmæssig risiko fra pesticider i danskernes mad

Pesticidindholdet i danskernes fødevarer udgør ikke en sundhedsmæssig risiko, vurderer DTU Fødevareinstituttet på baggrund af seks års data fra den danske pesticidkontrol...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
09 APR

Harmoniseret tilgang til risikovurdering af kemikalieblandinger

EFSA’s risikovurderinger skal via en harmoneret tilgang tage højde for de potentielle risici for kombinationseffekter, som mennesker og dyr kan være udsat for, når de...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
28 MAR

One Health overvågningsinitiativer skal inspirere til handling

Erfaringer fra ti lande med samarbejde på tværs af sektorer i overvågningen af bakterier, der kan smitte mellem dyr og mennesker, er samlet i et katalog, som andre lande...

Fødevarer, fisk og landbrug Bakterier og mikroorganismer Fødevaresikkerhed
07 FEB

Guide til at kommunikere usikkerhed i risikovurderinger

Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, har udviklet en guide som hjælp til at skræddersy budskaber til forskellige målgrupper om risici i fødevarekæden.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
31 JAN

Program klar til konference om fuldgenomsekventering

Programmet er nu offentliggjort for en international konference i Paris til marts 2019, der stiller skarpt på, hvordan brugen af fuldgenomsekventering kan øge fødevaresikkerheden...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer
2018
20 DEC

Kom til konference om fødevaresikkerhed og fuldgenomsekventering

En international konference i Paris til marts 2019 stiller skarpt på, hvordan brugen af fuldgenomsekventering kan øge fødevaresikkerheden, være med til at forebygge sygdom...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer
13 DEC

Verden kommer til DTU for at blive klogere på fødevaresikkerhed

Studerende fra hele verden har på et DANIDA-finansieret ophold på DTU Fødevareinstituttet lært om den danske måde at sikre en høj fødevaresikkerhed.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
05 DEC

Fortæl EFSA hvad du mener om tre høringer

Det er muligt at give din mening til kende om to vejledninger og en videnskabelig vurdering, som den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, har sendt i høring...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
04 JUN

Rabarberblade er ikke egnet som menneskeføde

Indtag af rabarberblade kan forårsage alvorlige forgiftninger og i værste fald død, viser en risikovurdering fra DTU Fødevareinstituttet.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
26 MAR

Samarbejde om fødevaresikkerhed med Japan

En ny samarbejdsaftale mellem DTU og Japans nationale center for fødevaresikkerhed vil styrke Danmark og Japans videnskabelige samarbejde om fødevaresikkerhed.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
04 JAN

Deltag i EFSA's åbne møder

Interesserede observatører kan i løbet af 2018 deltage i 12 åbne møder i Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
2017
04 DEC

Deltag i europæisk program for risikovurderinger

Ansøg om at deltage i EFSA’s fellowship-program for at styrke evnen til at udarbejde robuste og forskningsbaserede risikovurderinger.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
30 NOV

Risikovurderinger i går, i dag og i morgen

Symposium samler 300 deltagere for at stille skarpt på datidens, nutidens og fremtidens udfordringer for risikovurderinger. DTU Fødevareinstituttet er medarrangør.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
17 OKT

Vær varsom med at smage på frø fra bøgetræer

Hvis en tur i efterårsskoven giver lyst til at smage på bøgetræets frø (bog), er det bedst at nøjes med et par stykker. Hvis du spiser så få som 10 bog, kan det nemlig...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
02 OKT

Overvær møde i EFSA’s panel for genmodificerede organismer

Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, inviterer interesserede observatører til at overvære det næste møde i det videnskabelige panel for genmodificerede organismer...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
04 SEP

Symposium om risikovurderinger

Et symposium i Berlin vil samle fagfolk fra hele verden og stille skarpt på datidens, nutidens og fremtidens udfordringer for risikovurderinger set i et såvel nationalt...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
09 AUG

Samlet viden på vej om ti veterinære lægemidler

En toksikolog fra DTU Fødevareinstituttet er udpeget af FN’s Verdenssundhedsorganisation, WHO, til at sidde med ved bordet, når en gruppe fødevaresikkerhedseksperter til...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
2016
25 NOV

Dansk insektproduktion skal skabe miljøvenlige proteinkilder

Danmark skal være forgangsland for bæredygtig industriel produktion af insekter til foder og fødevarer. Det er udgangspunktet for et nyt projekt støttet af Innovationsfonden...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
05 JUL

Begræns indtaget af abrikoskerner og undgå forgiftninger

Ved at spise en halv stor abrikoskerne, svarende til et kvart gram, risikerer voksne at overskride den sikre grænse for indtag af stoffer, som i kroppen bliver omdannet...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
28 JAN

Lær hvordan One Health bidrager til en sundere verden

Kursister fra hele verden kommer til sommer til Danmark for at lære, hvordan One Health konceptet bruges til at løse problemer, der har betydning for sundhed og velfærd...

Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Husdyrsygdomme
18 JAN

Globale tal for sygdomsbyrden fra fødevarer

Hvert år bliver hver tiende verdensborger syg af den mad, de spiser, og 420.000 dør som følge heraf. Det viser en rapport fra Verdenssundhedsorganisationen, WHO, som...

Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
11 JAN

Slankemidler med hindbærketon kan være skadelige

Hvis julen har gjort bukselinningen lidt for stram, og et slankemiddel virker fristende i et forsøg på at genvinde figuren, råder forskere fra DTU Fødevareinstituttet...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Fødevaresikkerhed Computerberegning Matematisk modellering Sundhed og sygdomme
2015
23 NOV

Virksomheder får nyt værktøj til at tjekke skadelig kemi

Ny database rummer mere end 600.000 stoffer og giver danske virksomheder en unik mulighed for hurtigt at få overblik over skadelige virkninger ved nye stoffer, de overvejer...

Biologiske systemer Fødevaresikkerhed Computerberegning
15 SEP

Hormonforstyrrende stoffer kan påvirke brystudviklingen

Hormonforstyrrende stoffer kan påvirke brystvævets udvikling i mennesker, peger rottestudier på. Stoffernes effekt på brystvævets tidlige udvikling kan imidlertid blive...

Sundhed og sygdomme Fødevaresikkerhed
28 AUG

Grænseværdi for fluorerede stoffer i fødevareemballage

Fødevaremyndighederne har indført en vejledende grænseværdi for fluorerede stoffer i fødevareemballage for at reducere brugen af stofferne, som kan være skadelige for...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
28 AUG

Fakta om fluorerede stoffer

Fluorerede stoffer er kunstigt fremstillede kemiske forbindelser, der skyer vand, fedt og smuds. De bliver brugt i et utal af produkter f.eks. til fødevareemballage af...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
10 AUG

Kroatisk fødevaresikkerhedskonference med dansk islæt

Den første fødevaresikkerhedskonference i Kroatien bliver holdt den 6-7. oktober 2015 med fokus på risikovurderinger. Seniorrådgiver Max Hansen fra DTU Fødevareinstituttet...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
30 JUL

Fakta om listeria i fødevarer

Listeriabakterier findes overalt i naturen og på alle rå fødevarer i et vist omfang. Kun ganske få ellers raske mennesker bliver syge af bakterien, men for personer med...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer
22 JUL

Værktøjer til at håndtere videnskabelig usikkerhed i risikovurderinger

Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, har udviklet en værktøjskasse med metoder, som kan bruges til at analysere den videnskabelige usikkerhed i risikovurderinger...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
02 JUL

Værktøjskasse på vej til at teste kemikalie-cocktails

En ny teststrategi for blandinger af nogle af de mange kemikalier, mennesker er udsat for i hverdagen, vil 26 partnere udvikle i et stort EU-projekt. Fra Danmark deltager...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
28 JUN

Computere forudsiger kemikaliers effekter på menneskers sundhed

Computer modeller kan gruppere kemikalier ud fra den sundhedsmæssige effekt, de har og kan bidrage til at beregne og forudsige cocktaileffekter på menneskers sundhed...

Fødevaresikkerhed Biologiske systemer Computerberegning Fødevarer, fisk og landbrug Sundhed og sygdomme
25 JUN

Tre kopper kaffe om dagen er OK for de fleste voksne

Raske voksne vil generelt ikke opleve bivirkninger ved et koffeinindtag på mindre end 400 mg dagligt, hvilket svarer til tre kopper kaffe dagligt. Grænsen for et sikkert...

Fødevaresikkerhed Ernæring og kostvaner Fødevarer, fisk og landbrug Sundhed og sygdomme
08 JUN

EFSA: Akrylamid i maden kan øge risikoen for kræft

Akrylamid i maden øger potentielt risikoen for at udvikle kræft for forbrugere i alle aldre, konkluderer den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet (EFSA) i en netop offentliggjort...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug
02 JUN

Metode giver mere viden om skadelige stoffer i fødevareemballage

En ny metode til hurtigere at undersøge kemiske stoffer i fødevareemballage af pap og papir er udviklet i et ph.d.-projekt på DTU Fødevareinstituttet. Metoden kan bruges...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Computerberegning Sundhed og sygdomme
31 MAJ

Samarbejde på tværs løser udfordringer med fødevaresikkerheden

Mange væsentlige mikrobiologiske risici som fx salmonella i fødevarer findes også i fødevareproducerende dyr. DTU Fødevareinstituttet er blandt verdens førende i at finde...

Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug
19 MAJ

En håndfuld nødder dagligt kan fremme din sundhed

Det ville gavne danskernes sundhed at spise 30 gram nødder dagligt. Det viser en helhedsvurdering fra DTU Fødevareinstituttet, der har kigget samlet på de sundhedsmæssige...

Ernæring og kostvaner Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Sundhedsfremmende stoffer
19 MAJ

Dansk input til database over europæernes kostvaner

Database over europæernes kostvaner har den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA opdateret, så den indeholder information fra 100.000 forbrugere i 23 EU-medlemslande...

Ernæring og kostvaner Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
29 MAR

Konference om risikovurdering og fødevaresikkerhed i fremtiden

Hvilke udfordringer og muligheder er der for, at risikovurdering kan bidrage til udviklingen af lovgivningen på fødevaresikkerhedsområdet i fremtiden? Det stiller den...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug
26 MAR

Viden om spisevaner til hjælp i udbrudseftersporing

Viden om hvilke fødevarer, mænd og kvinder i forskellige aldersgrupper spiser, kan supplere efterforskningen når kilden til et fødevarebårent udbrud skal findes. Det...

Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug
24 MAR

EFSA videoer gør fødevarevidenskab lettere at forstå

En række videoer fra Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, forklarer videnskaben bag de risikovurderinger, EFSA udarbejder. Videoerne dækker en bred vifte...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug
18 MAR

Ny viden styrker risikovurdering af kemikalie-cocktails i mad

Danmarks største forskningsprojekt om cocktaileffekter af kemikalier i fødevarer har slået fast, at kemikalier i selv små doser kan have en markant negativ effekt, hvis...

Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
24 FEB

Kemikalier i fødevareemballage kan være hormonforstyrrende

Bisphenol A og fluorstoffer findes i nogle typer emballager til fødevarer, men mange kemikalier i disse materialer er ikke tilstrækkeligt undersøgt for potentielt skadelige...

Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme Fødevarer, fisk og landbrug
23 FEB

DTU Fødevareinstituttet fastholder vurdering af bisphenol A

Efter at have gransket den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA's nye sundhedsvurdering af bisphenol A, fastholder DTU Fødevareinstituttet sin vurdering af stoffet...

Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme Fødevarer, fisk og landbrug
02 FEB

Rangordning af sygdomsrisiko fra mikroorganismer i frugt og grønt

Risikoen for at få en fødevarebåren infektion fra frisk frugt og grønt er højest ved indtag af bær, salat, spirer, tomat og melon. Det viser en risikorangering af sygdomsfremkaldende...

Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug
01 FEB

Holdbarhed af hytteost kan forudsiges

Nye matematiske modeller, der forudsiger vækst af listeria og mælkesyrebakterier i forskellige typer af hytteost, kan bruges af producenter ved vurdering produkternes...

Fødevaresikkerhed Matematisk modellering Fødevareproduktion Fødevarer, fisk og landbrug Bakterier og mikroorganismer
2014
16 DEC

Mange børn og unge får for meget koffein fra energidrikke

Når børn i alderen 10-14 år indtager energidrikke, får hver femte for meget koffein. Medregnes deres koffeinindtag fra andre kilder som for eksempel cola og chokolade...

Ernæring og kostvaner Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug
25 SEP

Universel målestok til at vurdere og prioritere risici

Når beslutningstagere skal vedtage, hvordan forskellige risici i vores samfund skal håndteres, har de brug for én målestok til at vurdere og prioritere mellem disse risici...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug
09 SEP

Konference om planter i kosttilskud og fødevarer – se programmet

Planter og planteekstrakter er blevet populære som ingredienser i kosttilskud. Det er også blevet en ny trend at plukke vilde planter og bruge dem i maden. Men nogle planter...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Fødevaresikkerhed
27 AUG

Se EFSA seminar om risikovurdering

Se seminar om Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA’s arbejde med at udarbejde risikovurderinger af fødevarer på YouTube. EFSA holdt seminaret den 25. juni...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug
19 AUG

Fakta om listeria i fødevarer

Listeriabakterier findes overalt i naturen og på alle rå fødevarer i et vist omfang. Kun ganske få ellers raske mennesker bliver syge af bakterien, men for personer med...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Bioteknologi og biokemi
15 JUL

Konference om planter i fødevarer – sæt kryds i kalenderen

Planter og planteekstrakter er blevet populære som ingredienser i kosttilskud. Det er også blevet en ny trend at plukke vilde planter og bruge dem i maden. Men nogle planter...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Fødevaresikkerhed
03 JUL

Akrylamid i maden kan øge risikoen for at udvikle kræft

Akrylamid i maden øger potentielt risikoen for at udvikle kræft, slår den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, fast i en foreløbig videnskabelig vurdering. DTU...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Organisk kemi
02 JUN

Fortsat få transfedtsyrer i danskernes mad

Langt de fleste fødevarer, der sælges på det danske marked, indeholder fortsat fedt med intet eller lavt indhold af transfedtsyrer. Det viser en ny analyse, DTU Fødevareinstituttet...

Fødevaresikkerhed Ernæring og kostvaner Fødevarer, fisk og landbrug
28 MAJ

Nyt redskab til vurdering af mikrobiologiske kriterier for campylobacter i kyllinger

TRiMiCri er et nyt sofwareredskab til fastsættelse og evaluering af risikobaserede mikrobiologiske kriterier for campylobacter i kyllingekød. Softwaren er udviklet på...

Bioteknologi og biokemi Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Fødevarekvalitet Fødevareproduktion Husdyrsygdomme Sundhedsfremmende stoffer Produktionsdyr
25 APR

Samarbejde om fødevaresikkerhed med Kina

DTU og Kinas nationale center for risikovurdering af fødevarer har indgået en samarbejdsaftale, som vil styrke Danmark og Kinas videnskabelige samarbejde om fødevaresikkerhed...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Sundhed og sygdomme
09 APR

Bedre metoder til helhedsvurdering af fødevarer

Kvantitative metoder til vurdering af fødevarer og estimering af sygdomsbyrde er væsentlige for at forstå den samlede effekt af skadelige og gavnlige stoffer i fødevarer...

Bakterier og mikroorganismer Ernæring og kostvaner Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion Sundhedsfremmende stoffer Bioteknologi og biokemi
31 MAR

Forstå datomærkningen på fødevarer

Fødevarer er enten mærket med ’Mindst holdbar til’ eller ’Sidste anvendelsesdato’. Det er producentens ansvar at mærke fødevarerne korrekt. Et notat fra DTU Fødevareinstituttet...

Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug
31 MAR

Pesticidrester i kosten 4. kvartal 2013

Ingen af de påviste sprøjterester, der blev fundet i forbindelse med den danske pesticidkontrol fra Fødevarestyrelsen og DTU Fødevareinstituttet for 4. kvartal 2013, udgør...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Sundhed og sygdomme
10 MAR

Ph.d.-forsvar om metoder til helhedssyn på fødevarer

DTU Fødevareinstituttet inviterer til Firew Lemma Berjias ph.d.-forsvar om videreudvikling af eksisterende metoder til at vurdere gavnlige og skadelige effekter af fødevarer...

Sundhedsfremmende stoffer Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug
27 JAN

Invitation til temadag om prædiktiv mikrobiologi

Kom til temadag på DTU Fødevareinstituttet og hør om prædiktiv mikrobiologi og få konkrete eksempler på, hvordan den kan anvendes til produktudvikling og ved dokumentation...

Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed Fødevareteknologi Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug
23 JAN

Skyl salat og krydderurter for at reducere antallet af bakterier

Ved at skylle salat og krydderurter er det muligt at fjerne op til 80% af de bakterier, som ellers kan gøre forbrugerne syge, viser en undersøgelse fra DTU Fødevareinstituttet...

Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug
22 JAN

Bedre data til risikovurderinger

Det er vanskeligt og dyrt at indsamle den type data, som fødevareproducenter og offentlige myndigheder baserer deres risikovurderinger af fødevarer på. Et ph.d.-projekt...

Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Matematisk modellering
21 JAN

Bog om risikohåndtering af fødevareallergener

Ny bog giver praktiske råd og vejledninger til fødevarebranchen om, hvordan de kan levere sikre fødevarer til allergikere. DTU Fødevareinstituttet har sammen med internationale...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug
03 JAN

Pesticidrester i kosten 3. kvartal 2013

Ingen af de påviste sprøjterester i frugt, grønt og korn udgør en sundhedsmæssig risiko, viser resultaterne af den danske pesticidkontrol fra Fødevarestyrelsen og DTU...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Sundhed og sygdomme
2013
18 DEC

Nye muligheder for at øge fødevaresikkerhed internationalt

I fremtiden får fødevaremyndighederne i hele verden endnu et værktøj, som kan støtte dem i beslutninger om fødevaresikkerhed. Det drejer sig om såkaldte risikobaserede...

Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug
17 DEC

Sødemidlet aspartam er ikke sundhedsskadeligt

Sødemidlet aspartam, som bliver brugt i blandt andet lightsodavand, udgør ikke en sundhedsmæssig risiko for mennesker i de mængder, der bliver brugt i dag. Det konkluderer...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug
27 OKT

Konference om hormonforstyrrende stoffer

DTU Fødevareinstituttet inviterer som medarrangør til international konference om udfordringer ved og risikovurdering af samtidige påvirkning af flere hormonforstyrrende...

Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme Fødevarer, fisk og landbrug
25 OKT

Pesticidrester i kosten 2. kvartal 2013

Ingen af de påviste sprøjterester i frugt, grønt og korn udgør en sundhedsmæssig risiko, viser resultaterne af den danske pesticidkontrol fra Fødevarestyrelsen og DTU...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Sundhed og sygdomme
15 JUL

EFSA vil vurdere risikoen ved akrylamid

Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, vil foretage en risikovurdering af akrylamid i fødevarer. Det sker på anmodning fra EU Kommissionen. DTU Fødevareinstituttet...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug
11 JUL

Vilde planter er ikke altid uskadelige

Det er blevet mere populært at samle vilde planter og bær i naturen. DTU Fødevareinstituttet har gennemgået den videnskabelige litteratur om naturlige giftstoffer i udvalgte...

Fødevaresikkerhed Ernæring og kostvaner Fødevarer, fisk og landbrug Sundhedsfremmende stoffer
10 JUL

Spot på kemiske forureninger i vores mad

Danskerne har generelt ingen grund til at være bekymret for uønskede kemiske stoffer i den mad, de sætter på spisebordet – især ikke hvis de spiser varieret. Overvågning...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug
10 JUL

Fakta om uorganisk arsen i fødevarer

Verdenssundhedsorganisationen, WHO, vurderer, at uorganisk arsen er kræftfremkaldende. I Danmark er ris og risprodukter en væsentlig kilde til uorganisk arsen for alle...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Uorganisk kemi
10 JUL

Fakta om akrylamid i fødevarer

Forskningsresultater peger i retning af, at akrylamid i kosten er kræftfremkaldende. Akrylamid er et stof, der dannes, når visse fødevarer bliver varmebehandlet. Der er...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion
05 JUL

Pesticidrester i kosten 1. kvartal 2013

Ingen af de påviste sprøjterester i frugt, grønt og korn udgør en sundhedsmæssig risiko, viser resultaterne af den danske pesticidkontrol fra Fødevarestyrelsen og DTU...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Sundhed og sygdomme
20 JUN

Flest pesticider i udenlandsk frugt

Udenlandsk frugt har generelt et højere indhold af pesticider end dansk frugt, og frugt har et højere indhold af pesticider end grønt. Danskernes indtag af pesticidrester...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Sundhed og sygdomme
07 MAJ

Ikke alle grønne planter er ufarlige at spise

Foråret er over os, og alle de grønne planter i naturen begynder at spire. Trenden er, at danskerne skal ud i naturen og plukke planter og bær, fordi de er sunde. Men...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
06 MAJ

Risiko for salmonella fra råt kød til færdig frikadelle

Ny risikomodel skal gøre det mere trygt for forbrugerne at spise mad uden for hjemmet. Modellen, som er udviklet i et ph.d,-projekt i DTU Fødevareinstituttet, skal nu...

Fødevaresikkerhed Fødevareteknologi Bioteknologi og biokemi Fødevarer, fisk og landbrug
25 APR

Invitation til seminar: Det naturlige er ikke nødvendigvis sundt

Inden for de seneste år er det blandt mange danskere blevet populært at indsamle og spise planter og bær. Men at noget stammer fra naturen er ikke en garanti for, at det...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
19 APR

Pesticidrester i kosten 4. kvartal 2012

Ingen af de påviste sprøjterester i frugt, grønt og korn udgør en sundhedsmæssig risiko, viser resultaterne af den danske pesticidkontrol fra Fødevarestyrelsen og DTU...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Sundhed og sygdomme
21 FEB

Præsentationer fra seminar om grænseværdier

DTU Fødevareinstituttet var den 31. januar 2013 vært for et seminar om grænseværdier i fødevarer. Seminaret havde fokus på forskellige typer grænseværdier, om det er farligt...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug
30 JAN

Pesticidrester i kosten 3. kvartal 2012

Ingen af de påviste sprøjterester i frugt, grønt og korn udgør en sundhedsmæssig risiko, viser resultaterne af den danske pesticidkontrol fra Fødevarestyrelsen og DTU...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Sundhed og sygdomme
18 JAN

Invitation til seminar om grænseværdier

DTU Fødevareinstituttet inviterer til seminar om grænseværdier den 31. januar 2012. Kom og hør om forskellige typer grænseværdier for fødevarer, om det er farligt, hvis...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug
https://www.food.dtu.dk/nyheder/risikovurdering?approved=%7BAF04C9BC-A1DE-4C7A-B58B-B2C43FE41E8B%7D&at=%7B559A7F23-40D3-470C-8825-436C20C291CF%7D.%7B701BF22C-CFF9-4451-B056-F542398575B2%7D&descending=True&fr=1&mr=100&qt=TaggedItemSearch&sorton=DisplayDate&td=17-11-2019
10 DECEMBER 2019