Pressemeddelelser

VÆLG INTERVAL
RSS
2019
22 OKT

Surmælksprodukt skal mindske kalvediarre og øge dyrevelfærden

Et forskningssamarbejde ledet af DTU vil udvikle et surmælksprodukt, der skal forebygge diarre i kalve. Det kan mindske dødeligheden samt føre til lavere antibiotikaforbrug...

Fødevarer, fisk og landbrug Bakterier og mikroorganismer Produktionsdyr Fødevareproduktion Husdyrsygdomme Sundhed og sygdomme
2018
01 JUN

Naturens forsvarsmekanismer kan mindske antibiotikaforbrug

Forskere på DTU har identificeret naturlige peptider, som bekæmper bakterier og derved mindsker behovet for brug af antibiotika.

Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Produktionsdyr Sundhed og sygdomme
2014
30 SEP

Færre resistente bakterier i dansk kyllingekød

Betydeligt færre resistente ESBL-bakterier er fundet i dansk kyllingekød i 2013 sammenlignet med året før. Derimod er forekomsten af ESBL-bakterier i importeret kyllingekød...

Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Produktionsdyr
13 JUN

Flere ESBL-bakterier på gårde med højt antibiotikaforbrug

Der er sammenhæng mellem tidligere forbrug af antibiotika af typen cefalosporiner og mængden af ESBL-bakterier hos svin. Samtidig er der øget forekomst af ESBL-producerende...

Bakterier og mikroorganismer Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Produktionsdyr Sundhed og sygdomme
2013
11 SEP

Mindre antibiotika til mennesker – mere til dyr

Der blev brugt lidt mindre antibiotika til mennesker i 2012 end året før. Det er især de praktiserende læger, der udskriver mindre antibiotika. Til gengæld var der en...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Produktionsdyr Sundhed og sygdomme
14 FEB

Fluenet er effektivt værn mod campylobacter

Fluenet for ventilationen til kyllingehuse kan reducere forekomsten af den sygdomsfremkaldende bakterie campylobacter i kyllingeflokke med trefjerdedele i sommerhalvåret...

Fødevaresikkerhed Bioteknologi og biokemi Fødevarer, fisk og landbrug Produktionsdyr
https://www.food.dtu.dk/nyheder/pressemeddelelser?at=%7B559A7F23-40D3-470C-8825-436C20C291CF%7D.%7B701BF22C-CFF9-4451-B056-F542398575B2%7D%7C%7B559A7F23-40D3-470C-8825-436C20C291CF%7D.%7B701BF22C-CFF9-4451-B056-F542398575B2%7D.%7B201CD337-255A-4ECD-8E5C-2788AADA1F25%7D&fr=1&lid=%7B835C973E-8285-444D-B9BE-3D1984B8CBE1%7D&mr=10&qt=NewsQuery
14 DECEMBER 2019