Nyt om os

VÆLG INTERVAL
RSS
2022
Organisationsdiagram
20 JAN

Ændringer i struktur og ledelse

DTU Fødevareinstituttet har fået en fladere struktur, en viceinstitutdirektør og et Akademisk Sekretariat foruden Institutsekretariatet og Serviceenheden til at understøtte...

DK: Bifidobacterium longum subspecies infantis. Foto: DTU Fødevareinstituttet | UK: Bifidobacterium longum subspecies infantis. Photo: National Food Institute
19 JAN

Pris til lovende tarmbakterieforsker

Ung DTU-forsker høster ny pris for sin forskning i sammenhænge mellem kost, tarmbakteriesammensætning og sundhed med særligt fokus på småbørn.

Ernæring og kostvaner Sundhedsfremmende stoffer Sundhed og sygdomme
2021
DK: Fiskeolieemulsion. Foto: DTU Fødevareinstituttet | UK: Fish oil emulsion. Photo: National Food Institute.
22 NOV

Pris til DTU forsker for at stoppe harskning af fødevarer

Professor Charlotte Jacobsen har fået DGF Normanprisen for sin årtier lange forskning i at forhindre, at omega-3 fedtsyrer i fødevarer bliver harske.

Fødevarer, fisk og landbrug Sundhedsfremmende stoffer Fødevareproduktion Fødevareteknologi
Photo: Colourbox.com
17 NOV

DTU-professor vinder 3R-prisen 2021

Professor Anne Marie Vingaard fra DTU Fødevareinstituttet har modtaget 3R-prisen 2021 for sit arbejde for at anvende forsøgsdyrfri celle- og computermodeller i sin forskning...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
Next Generation East African Innovators. From left: Harriet Anyango from the project Tripple P, Regional Director, WFP East Africa, and Marianne Thellersen, Senior Vice President for Innovation and Entrepreneurship at DTU.
14 SEP

Dansk-afrikansk partnerskab styrker fødevare-innovation

Østafrikanske iværksættere skal udvikle projekter og prototyper i samarbejde med DTU-studerende, forskere og startups.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Entreprenørskab
DK: Fiskeolieemulsion. Foto: DTU Fødevareinstituttet | UK: Fish oil emulsion. Photo: National Food Institute.
31 AUG

Håndbog med nyeste viden om omega-3 fedtsyrer

En håndbog er udkommet, som indeholder den nyeste viden om måder at udvinde, fremstille og beskytte sundhedsfremmende omega-3 fedtsyrer. Bogen er redigeret af forskere...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Sundhedsfremmende stoffer
Tiltrædelsesforelæsning
05 JUL

Invitation til professor Jens Jørgen Sloths tiltrædelsesforelæsning

Kom til tiltrædelsesforelæsning og hør, hvordan forskning kan forbedre metoder til at undersøge madvarer for kemiske stoffer, som kan gavne eller skade menneskers sundhed...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
DK: Fiskeolieemulsion. Foto: DTU Fødevareinstituttet | UK: Fish oil emulsion. Photo: National Food Institute.
24 FEB

Online prisoverrækkelse for forskning i fedtstoffers harskning

Vær med, når professor Charlotte Jacobsen den 4. marts fortæller om og modtager en pris for sin forskning i måder at forhindre, at fedtstoffer i fødevarer og forbrugerprodukter...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevarekvalitet Fødevareteknologi
2020
Foto: iStock
04 NOV

Ny podcastserie fra DTU åbner døren til forskernes verden

Nogle af landets bedste forskere fortæller om deres faglige fascination og arbejde i podcastserien ’TECHfolk’, der netop har udgivet de første tre afsnit.

Foto: Bax Lindhardt
09 SEP

DTU nummer to i verden på rangliste for forskning

På den nye rangliste World University Research Rankings 2020, der fokuserer på tre kerneområder af universiteternes forskning, kommer DTU ind som nummer to i verden og...