Nyt om os

VÆLG INTERVAL
RSS
2019
17 JUL

Ikke kun drøvtyggere kan spise græs

Juicen fra græs rummer protein, som i koncentreret form er en ny ingrediens med potentiale til at blive et vigtigt alternativ til de proteiner, der især kommer fra kød...

Fødevarer, fisk og landbrug Enzymer og proteiner Innovation og produktudvikling
04 JUL

Det ufødte barn skal beskyttes bedre mod kemikaliecocktails

Selv små doser af et kemisk stof kan skade, når det optræder sammen med andre stoffer. Viden om cocktaileffekten er helt central, når lovgivere sætter grænseværdier for...

Sundhed og sygdomme
12 JUN

I frontlinjen for sund, sikker og bæredygtig mad

DTU Fødevareinstituttet forebygger sygdom og fremmer sundhed, udvikler nye og bedre fødevarer til den voksende befolkning og skaber bæredygtige teknologiske løsninger...

Fødevarer, fisk og landbrug Sundhed og sygdomme
03 JUN

Kom til Åbent Hus 11/6 i DTU Fødevareinstituttet

Se programmet til DTU Fødevareinstituttets Åbent Hus den 11. juni 2019. Instituttet fejrer 60 års jubilæum og inviterer samarbejdspartnere indenfor med mulighed for at...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
06 MAJ

Kom til Åbent Hus i DTU Fødevareinstituttet

DTU Fødevareinstituttet fejrer 60 års jubilæum og inviterer samarbejdspartnere til Åbent Hus den 11. juni 2019 med mulighed for at høre om, se og smage på instituttets...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
10 APR

Tænketank går ind i kampen mod madspild

Bestyrelsen for Danmarks nye tænketank for forebyggelse af madspild og fødevaretab er klar til at trække i arbejdstøjet. Institutdirektør ved DTU Fødevareinstituttet...

Fødevarer, fisk og landbrug
20 FEB

FN fremhæver dansk antibiotikasucces

I kampen mod antibiotikaresistens kan andre lande lade sig inspirere af Danmarks erfaringer med at reducere antibiotikaforbruget til svin, fremhæver FN’s fødevare- og...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer
31 JAN

Program klar til konference om fuldgenomsekventering

Programmet er nu offentliggjort for en international konference i Paris til marts 2019, der stiller skarpt på, hvordan brugen af fuldgenomsekventering kan øge fødevaresikkerheden...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer
16 JAN

Test af hygiejnisk design giver højere fødevaresikkerhed

I fem år har DTU Center for Hygiejnisk Design været med til at sikre, at fødevareindustriens udstyr kan rengøres på en måde, der understøtter Danmarks meget høje fødevaresikkerhed...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
15 JAN

Ti år som EFSA samarbejdscenter i Danmark

DTU Fødevareinstituttet har i ti år været bindeled mellem Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, og den danske befolkning og fødevareindustri.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
10 JAN

Dansk model for antibiotikaovervågning inspirerer i Asien

Asiatiske myndigheder har i bestræbelserne på at overvåge og kontrollere mennesker og dyrs antibiotikaforbrug hentet erfaringer fra danske eksperter på DTU.

Fødevarer, fisk og landbrug Bakterier og mikroorganismer Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
2018
13 DEC

Verden kommer til DTU for at blive klogere på fødevaresikkerhed

Studerende fra hele verden har på et DANIDA-finansieret ophold på DTU Fødevareinstituttet lært om den danske måde at sikre en høj fødevaresikkerhed.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
29 NOV

Studerende skal lave ingredienser af nye biomasser og restprodukter

Et nyt kursus skal gøre DTU studerende i stand til at trække ekstra værdi ud af fødevareindustriens restprodukter ved at skabe nye, bæredygtige ingredienser.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi
03 JUL

Stor opbakning til DTU Sundhedsteknologi

DTU oplever stor opbakning til at oprette et nyt institut, der fokuserer på sundhedsteknologi. Både fra egne rækker og fra nuværende og potentielle samarbejdspartnere...

27 JUN

KU og DTU gøder jorden for mere samarbejde om fødevareforskning

DTU og KU har kortlagt deres styrker indenfor forskning i sunde og bæredygtige fødevarer, som sammen med virksomheder kan bruges til at løse de komplekse udfordringer...

Fødevarer, fisk og landbrug
06 JUN

Eksperter fra DTU udpeget til EFSA paneler

EFSA har valgt de fødevaresikkerhedseksperter – inklusiv tre DTU ansatte – som skal sidde i organisationens videnskabelige paneler de næste tre år.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
08 MAJ

DTU studerende hjælper til at øge holdbarhed af juice

En dansk virksomhed har fået hjælp fra en DTU studerende til at forlænge holdbarheden af deres friskpressede juiceprodukter til gavn for både miljøet og bundlinjen...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
26 MAR

Samarbejde om fødevaresikkerhed med Japan

En ny samarbejdsaftale mellem DTU og Japans nationale center for fødevaresikkerhed vil styrke Danmark og Japans videnskabelige samarbejde om fødevaresikkerhed.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
14 MAR

Onlinekursus fra DTU blandt verdens bedste

Et gratis onlinekursus fra DTU Fødevareinstituttet om helgenomsekventering er udnævnt som et af de 20 bedste nye MOOC e-læringskurser i verden for 2017.

Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Fødevaresikkerhed
01 MAR

DTU øger den fødevarekemiske rådgivning til EU

DTU Fødevareinstituttet er fra 2018 udnævnt til EU-referencelaboratorium for to nye områder: Procesforureninger i fødevarer og metaller og nitrogenholdige forbindelser...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
25 FEB

Konference kaster lys på mikrobielle ingredienser

Den nyeste viden om mikrobielle ingredienser bliver præsenteret på den første internationale konference om emnet, som løber af stablen i København fra den 2.-4. maj 2018...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi Sundhedsfremmende stoffer
22 FEB

Invitation til professor Rene Hendriksens tiltrædelsesforelæsning

Kom til tiltrædelsesforelæsning og hør, hvordan helgenomsekventering kan bruges i global overvågning af infektionssygdomme og antibiotikaresistens.

Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
30 JAN

Bliv klogere på hvordan One Health gør verden sundere

Sommerskole i Danmark giver igen kursister fra hele verden mulighed for at lære, hvordan One Health konceptet kan løse problemer, der har betydning for mennesker, dyr...

Fødevarer, fisk og landbrug Sundhed og sygdomme Bakterier og mikroorganismer
2017
20 DEC

Invitation til professor Charlotte Jacobsens tiltrædelsesforelæsning

Kom til tiltrædelsesforelæsning og hør om, hvordan bedre udnyttelse af havets ressourcer kan være med til at brødføde verden. 

Fødevarer, fisk og landbrug Sundhedsfremmende stoffer Fødevareproduktion
07 DEC

Populær håndbog til brug i kostplanlægning

Den seneste version af Kosthåndbogen har på ét år haft flere end 24.000 unikke besøgende. DTU Fødevareinstituttet er med i arbejdsgruppen bag håndbogen.

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
21 NOV

Pris for kamp mod globale fødevareudfordringer

Mandag den 20. november modtog Frank Møller Aarestrup Nils Foss Excellence prisen 2017 for sin banebrydende forskning indenfor antibiotikaresistens – forskning der har...

Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
17 NOV

Husk Åbent Hus om life science og bioengineering

Kom til Åbent Hus den 29. november og se bl.a. DTU Fødevareinstituttets mega-laboratorie til forskning indenfor mikrobiel bioteknologi og bioraffinering, smag på forskning...

Bioteknologi og biokemi Fødevarer, fisk og landbrug Kemi Medicin og medicoteknik Miljø og forurening
Photo: Bax Lindhardt
02 NOV

H.K.H. Kronprinsen indvier nyt bygningskompleks

DTU’s nye bygningskompleks, der  samler en stor del af universitetets forskningsmiljø inden for life science og bioengineering, blev fejret med Per Vers-rap, lysshow...

Bioteknologi og biokemi Fødevarer, fisk og landbrug
Photo: Birgitte Røddik
30 OKT

Årets ph.d.-kandidater fejret

Omkring 170 ph.d.-kandidater deltog i den årlige ph.d.-reception på DTU fredag den 27. oktober.

23 OKT

Kom, se og hør om life science og bioengineering på DTU

Kom til Åbent Hus den 29. november 2017, hvor samarbejdspartnere er inviteret indenfor for at se nogle af de nye og topmoderne faciliteter i DTU’s hidtil største bygningskompleks...

Fødevarer, fisk og landbrug Bioteknologi og biokemi Kemi Medicin og medicoteknik Miljø og forurening
Foto: Hampus Berndtson
23 OKT

H.K.H. Kronprinsen indvier DTU’s nye ’kronjuvel’

Med et nyt bygningskompleks på Lyngby Campus etablerer DTU et centrum for ingeniørvidenskabelig forskning, uddannelse, innovation og rådgivning baseret på life science...

Bioteknologi og biokemi Fødevarer, fisk og landbrug
06 OKT

Pris for innovativ fødevareforskning på vej til DTU

20. november 2017 bliver Nils Foss Excellence prisen uddelt til en internationalt anerkendt forsker for innovativ forskning på fødevareområdet. I år er de nominerede til...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
30 AUG

Debat om teknologi og fødevarer på topmøde

Teknologien åbner for en verden af nye muligheder for design, produktion og distribution af fødevarer. Men hvordan får fødevareindustrien producenter og forbrugere til...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
02 AUG

Lær om helgenomsekventering – helt gratis

Med bare nogle få klik med musen kan studerende i hele verden få adgang til et gratis onlinekursus om helgenomsekventering – en metode som hurtigt og relativt billigt...

Gener og genomer Fødevarer, fisk og landbrug
31 MAJ

Global fødevaresikkerhed på dagsordenen

Fagfolk fra hele verden er samlet i Sverige og Danmark til en konference, der sætter fokus på, hvordan brug af videnskab og teknologi kan højne fødevaresikkerheden globalt...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
29 MAJ

Stor global interesse i online kursus om antibiotikaresistens

På ét år har mere end 14.000 kursister fra hele verden lært om, hvordan bakterier udvikler og spreder resistens, og hvordan man tester bakterier for resistens. Det er...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
27 APR

Arrangører af internationalt tang symposium høster hæder

Arbejdet med at samle verdens førende forskere og erhvervsfolk til et tang symposium i København har gjort DTU Fødevareinstituttet fortjent til prisen som årets kongresvært...

Fødevarer, fisk og landbrug
18 APR

Første arbejdsdag i DTU’s største nybyggeri

Nu tager medarbejdere fra DTU Aqua, DTU Fødevareinstituttet og DTU Veterinærinstituttet DTU’s hidtil største nybyggeri i brug.

06 APR

Invitation til professor Ioannis S. Chronakis’ tiltrædelsesforelæsning

DTU Fødevareinstituttet inviterer til professor Ioannis S. Chronakis’ tiltrædelsesforelæsning fredag den 5. maj 2017. Ioannis S. Chronakis vil tale om baggrund, status...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion
05 APR

DTU Fødevareinstituttet er lukket dagene før påske

DTU Fødevareinstituttet flytter og er derfor lukket fra mandag den 10. til og med onsdag den 12. april 2017. Instituttet flytter i uge 15 alle kontorarbejdspladser fra...

Fødevarer, fisk og landbrug
13 MAR

”Rejsegilde” for ansatte og tidligere ansatte i Mørkhøj

DTU Fødevareinstituttet flytter fra Mørkhøj til DTU Lyngby Campus til nye laboratoriefaciliteter i løbet af de kommende måneder. Alle ansatte og tidligere ansatte er derfor...

Fødevarer, fisk og landbrug
14 FEB

Konference om globale løsninger på fødevaresikkerhedsudfordringer

Konferencen GoFood vil sætte fokus på globale løsninger på nogle af verdens mest presserende fødevaresikkerhedsudfordringer. DTU Fødevareinstituttet er medarrangør af...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
24 JAN

Bliv klogere på hvordan One Health gør verden sundere

Kursister fra hele verden vil bruge en del af deres sommer i Danmark på at lære, hvordan One Health konceptet bruges til at løse problemer, der har betydning for sundhed...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Husdyrsygdomme
05 JAN

Forbedrede mælkesyrebakterier skal give mere velsmagende oste og gavne miljøet

Mælkesyrebakterier er med til at give en lang række mejeriprodukter den rette smag, konsistens og holdbarhed. Et nyt projekt vil udnytte restprodukter fra mejeriproduktionen...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Sundhedsfremmende stoffer
2016
Christine Nellemann, institutdirektør, DTU Fødevareinstituttet; Niels Tækker Foged, institutdirektør, DTU Veterinærinstituttet og Fritz W. Köster, institutdirektør, DTU Aqua fik hver overrakt en nøgle af bygherrechef på DTU Claus Møller Rasmussen. Foto: Thorkild Christensen.
16 DEC

DTU’s nye kronjuvel

DTU Aqua, DTU Fødevareinstituttet og DTU Veterinærinstituttet har netop fået overdraget nøglerne til deres nye hus på Lyngby Campus. Institutterne forventes at flytte ind...

Bioteknologi og biokemi
16 DEC

Ny version af håndbog for fagfolk til brug i kostplanlægning

En håndbog, som omsætter de officielle kostanbefalinger til konkrete råd, opskrifter og kostforslag, er blevet opdateret. Bogen er et praktisk online opslagsværk til brug...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
13 DEC

Flere og bedre ingredienser til krævende forbrugere

Nye grupper af købedygtige forbrugere øger behovet for bæredygtige og klimavenlige ingredienser, der gør maden bedre og mere holdbar. Forskning, uddannelse og innovation...

Fødevarer, fisk og landbrug
07 DEC

Restprodukt kan give bryggerier ny indtægtskilde

Bryggerier kan sikre sig yderligere indtjening med et nyudviklet kompaktfilter, som skånsomt og økonomisk udvinder fibre, protein, sukker, antioxidanter og vitaminer...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Fødevareproduktion
30 NOV

Årtiers kamp mod sygdomsfremkaldende mikroorganismer

Fødevaresikkerheden i Danmark er høj, men alligevel gør fødevareoverførte sygdomsfremkaldende mikroorganismer hvert år et betydeligt antal danskere syge. I over 30 år...

Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
29 NOV

Dansk overvågning af antibiotika vigtig i kampen mod resistens

Den danske overvågning af antibiotikaforbrug og -resistensudvikling blandt dyr, mennesker og fødevarer har de sidste 20 år gjort det muligt - på et videnskabeligt grundlag...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
08 NOV

Nyt partnerskab vil fremme fødevaresikkerheden globalt

DTU Fødevareinstituttet er gået sammen med Lunds Universitet, Hong Kong Polytechnic University og University of Bologna i et partnerskab, der vil arbejde for at fremme...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
03 NOV

Diplomingeniøruddannelse i fødevaresikkerhed og -kvalitet

DTU’s diplomingeniøruddannelse indenfor fødevareområdet har skiftet navn til Diplomingeniøruddannelse i fødevaresikkerhed og -kvalitet for bedre at afspejle de kompetencer...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed
14 SEP

Pris for at forudsige kemiske stoffers skadelige effekter uden forsøgsdyr

Computermodeller udviklet på DTU Fødevareinstituttet kan forudsige en lang række af de skadelige effekter, forskellige kemiske stoffer kan forårsage. Det har ført til...

Fødevarer, fisk og landbrug Matematisk modellering
23 AUG

WHO anerkender DTU Fødevareinstituttets helgenomforskning

DTU Fødevareinstituttet er udnævnt som Verdenssundhedsorganisationens, WHO’s, første samarbejdscenter for genomics. Derved anerkender WHO instituttets pionerarbejde indenfor...

Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug
18 AUG

Ny europæisk antibiotikaanbefaling med dansk fingeraftryk

Dansk input har bidraget til en anbefaling om, at landbruget i EU skal mere end halvere brugen af antibiotikapræparater indeholdende colistin, som er den sidste mulighed...

Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Produktionsdyr
11 AUG

Bedre data om forekomsten af resistente bakterier i Europa

De nationale referencelaboratorier i EU’s medlemslande har forbedret deres evne til at bestemme forekomsten af resistens i forskellige bakteriearter. Det har DTU Fødevareinstituttet...

Bakterier og mikroorganismer Fødevaresikkerhed
29 JUL

Flere dygtige ingeniører på vej fra DTU

Der er fremgang i optaget på DTU. I dag har 2.182 unge fået tilbudt en studieplads på en af DTU´s 33 uddannelser. Heraf 1.041 på professionsbacheloruddannelsen til diplomingeniør...

05 JUL

Flere og flere vil være ingeniør

For 15. år i træk er antallet af ansøgere til DTU´s uddannelser steget.  2.816 unge har i år søgt ind på en af DTU´s diplom- og civilingeniøruddannelser som deres første...

22 JUN

Over 80 mio. fra Det Frie Forskningsråd

22 forskningsprojekter fra DTU finansieres med over 80 mio. kr. fra Det Frie Forskningsråd.

16 JUN

Undervisning om antibiotikaresistens i globalt klasseværelse

Studerende fra hele verden kan nu på et gratis online kursus lære, hvordan bakterier udvikler resistens overfor antibiotika, og hvordan de mest gængse metoder til at teste...

Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
13 JUN

Temasite om forskning i kemikaliers skadelige virkning

DTU Fødevareinstituttets forskning i de mange tusind stoffer, mennesker kan blive udsat for, er med til at skabe et paradigmeskifte indenfor risikovurdering: I stedet...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Sundhed og sygdomme
07 JUN

Solide data er vigtigt våben i kampen mod antibiotikaresistens

Solide data om både antibiotikaforbrug og -resistens er et afgørende våben i kampen mod resistente bakterier. I Danmark har den erkendelse allerede for 20 år ført til...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion Bakterier og mikroorganismer
25 MAJ

Æblers C-vitaminindhold stabilt gennem generationer

Når forbrugere i dag sætter tænderne i et Ingrid Marie æble, får de cirka lige så meget C-vitamin fra frugten, som deres bedsteforældre gjorde for 65 år siden. Det viser...

Ernæring og kostvaner Fødevareproduktion Sundhedsfremmende stoffer
11 MAJ

Invitation til professor Tine Halds tiltrædelsesforelæsning

DTU Fødevareinstituttet inviterer til professor Tine Halds tiltrædelsesforelæsning fredag den 3. juni 2016. Tine Hald vil tale om baggrund, status og perspektiver inden...

Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
08 APR

Prorektor Henrik Wegener bliver ridder af fransk orden

DTU’s prorektor, Henrik Wegener, er udnævnt til ridder af den franske orden l’Ordre des Palmes Académiques – på dansk kendt som De Akademiske Palmers Orden.

Fødevarer, fisk og landbrug
30 MAR

Helhedsvurdering: Hvor sundt er det, du spiser?

Det vi spiser påvirker vores helbred, men i hvilket omfang en specifik fødevare er god eller dårlig er ofte svært at afgøre. Der er imidlertid udviklet metoder til videnskabeligt...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
23 MAR

Viden om ernæring og kostvaner på menuen

I mere end 30 år har DTU Fødevareinstituttet kortlagt udviklingen i danskernes kostvaner og kostens indhold af næringsstoffer. Viden om ernæring og kostvaner er vigtig...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
17 MAR

EFSA’s samarbejde med danske fødevareaktører

Samarbejde mellem EFSA og danske aktører indenfor fødevareområdet er på dagsordenen, når den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritets direktør Bernhard Url er på besøg...

Fødevarer, fisk og landbrug
13 MAR

DTU Fødevareinstituttets strategi 2016-19

Faglig fremdrift, ét samlet institut, engagerende medarbejdere og sund økonomi er DTU Fødevareinstituttet strategiske pejlemærker for de kommende fire år. Læs om strategiske...

Fødevarer, fisk og landbrug
16 FEB

Temasite sætter spot på kampen mod antibiotikaresistens

Danmarks erfaringer med at mindske antibiotikaforbrug og -resistens gennem de sidste 20 år bliver ofte fremhævet som det gode eksempel i udlandet. DTU Fødevareinstituttet...

Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
2015
21 DEC

Invitation til professor Tine Rask Lichts tiltrædelsesforelæsning

DTU Fødevareinstituttet inviterer til professor Tine Rask Lichts tiltrædelsesforelæsning fredag den 22. januar 2016. Tine Rask Licht vil tale om baggrund, status og perspektiver...

Bakterier og mikroorganismer Biologiske systemer Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Sundhed og sygdomme
19 NOV

Samlet info om temaer på food.dtu.dk

Antibiotikaresistens, ernæring og kostvaner, kemikaliepåvirkninger, risikovurdering samt sygdomsfremkaldende mikroorganismer. Det er overskrifterne for fem nye temasites...

Fødevaresikkerhed
10 NOV

Invitation til professor Jørn Smedsgaards tiltrædelsesforelæsning

DTU Fødevareinstituttet inviterer til professor Jørn Smedsgaards tiltrædelsesforelæsning fredag den 4. december 2015. Jørn Smedsgaard vil tale om sin forskning, der er...

Fødevaresikkerhed
Photo: Thorkild Amdi Christensen
02 NOV

Årets ph.d.-kandidater fejret

163 færdiguddannede ph.d.-kandidater havde tilmeldt sig og blev fejret med rød løber, champagne og priser.

29 OKT

Stort potentiale for fødevarer og sundhed i Big Data

Der ligger et hidtil uudnyttet potentiale i fødevaresektoren ved at kombinere data i hele værdikæden fra jord til bord. Det viser en ny rapport, som DTU, SEGES/Landbrug...

Fødevarer, fisk og landbrug Informationsteknologi
15 OKT

Europæisk pris for forskning i omega-3 fedtsyrer

En ung forsker fra DTU Fødevareinstituttet har høstet en pris for sin forskning i teknologier til at forhindre harskning af omega-3 fedtsyrer, der tilsættes berigede fødevarer...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Sundhedsfremmende stoffer
28 SEP

Invitation til professor Lisbeth Truelstrup Hansens tiltrædelsesforelæsning

DTU Fødevareinstituttet inviterer til professor Lisbeth Truelstrup Hansens tiltrædelsesforelæsning fredag den 23. oktober 2015. Lisbeth Truelstrup Hansen vil fortælle...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion Bakterier og mikroorganismer
31 AUG

Rekordinteresse for uddannelse i fødevareanalyse

Der er ingen tomme pladser, når 40 nye studerende på DTU’s diplomuddannelse i fødevareanalyse starter deres studie. En stigning i antallet af ansøgere på mere end 50%...

Fødevarer, fisk og landbrug
06 AUG

Ny chef for Afdelingen for Kost, Sygdomsforebyggelse og Toksikologi

Anette Schnipper er i DTU Fødevareinstituttet ansat som afdelingschef i Afdelingen for Kost, Sygdomsforebyggelse og Toksikologi per 1. juni 2015. Afdelingens forskningsgrupper...

Fødevarer, fisk og landbrug
27 MAJ

Børnenes Universitet på DTU europæiske mestre

Børnenes Universitet på DTU 2014 har netop vundet førstepladsen i den europæiske formidlingskonkurrence Reach.Out! Konkurrencen afholdes af European Materials Research...

Materialer
12 MAJ

Dansk inspiration til global kamp mod antibiotikaresistens

Det er muligt at nedbringe antibiotikaforbruget betydeligt i fødevareproduktion uden at gå på kompromis med hverken dyrevelfærd eller produktionen. Det viser de danske...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Bakterier og mikroorganismer
04 MAJ

DTU Fødevareinstituttet fokuserer forskningen

DTU Fødevareinstituttet har ændret organisationsstrukturen for at fokusere forskningen gennem stærke forskningsgrupper, øge det tværfaglige samarbejde, koordinere den...

28 APR

Invitation til professor Dang Duong Bangs tiltrædelsesforelæsning

DTU Fødevareinstituttet inviterer til professor MSO Dang Duong Bangs tiltrædelsesforelæsning fredag den 22. maj 2015. Dang Duong Bang vil tale om baggrund, status og perspektiver...

Fødevaresikkerhed Bioteknologi og biokemi Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug
28 APR

Nye tilfælde af listeria

Inden for en kort periode er der påvist flere tilfælde af listeria, der kan have relation til tidligere sygdomsudbrud. Opsporing af smittekilder pågår i et samarbejde...

Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug
Foto: Søren Kjeldgaard
24 APR

Fuldt hus til Forskningens Døgn på DTU

Der var fest og farver til Forskningens Døgn på DTU, hvor der både var kongeligt besøg fra H.K.H. Kronprinsesse Mary og uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten...

17 FEB

Invitation til professor Jeffrey Hoorfars tiltrædelsesforelæsning

Tilmeld dig venligst igen til professor Jeffrey Hoorfars tiltrædelsesforelæsning fredag den 13. marts 2015, da der desværre har været tekniske problemer med tilmeldingen...

Fødevaresikkerhed Fødevarekvalitet Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug
26 JAN

Kom i erhvervspraktik på DTU Fødevareinstituttet

Kender du en dygtig folkeskoleelev, der interesserer sig for fødevarer? Så er det nu muligt at søge om at komme i praktik hos DTU Fødevareinstituttet i uge 9.

2014
19 DEC

Ny direktør for DTU Fødevareinstituttet

DTU har pr. 1. januar 2015 ansat Christine Nellemann som institutdirektør for DTU Fødevareinstituttet. Hun har de seneste godt tre måneder været konstitueret i stillingen...

Fødevarer, fisk og landbrug
24 NOV

Fantastisk lørdag ved Børnenes Universitet på DTU

Børnenes Universitet 2014 blev et brag af en succes. 520 børn legede og eksperimenterede på livet løs på en dag, der stod helt i materialernes tegn.

Materialer
28 OKT

Billetter til Børnenes Universitet på DTU revet væk

Lørdag den 22. november 2014 afholder DTU for anden gang Børnenes Universitet. Mandag den 27. oktober åbnede tilmeldingen og efter blot en time var de 520 billetter revet...

Materialer
12 OKT

Invitation til professor Egon Bech Hansens tiltrædelsesforelæsning

DTU Fødevareinstituttet inviterer til professor Egon Bech Hansens tiltrædelsesforelæsning fredag den 31. oktober 2014. Egon Bech Hansen vil tale om baggrund, status og...

Fødevareproduktion Bakterier og mikroorganismer Fødevarekvalitet Fødevarer, fisk og landbrug
17 SEP

Forskning skal skabe vækst i ingredienser

Nationalt IngrediensCenter, NIC, skal medvirke til at skabe ny vækst i ingredienser til fødevarer. Bag NIC står en række virksomheder, universiteter, brancheorganisationer...

Fødevarekvalitet Fødevareproduktion Fødevarer, fisk og landbrug
15 SEP

Ny direktør i spidsen for DTU Fødevareinstituttet

Christine Nellemann er ny konstitueret institutdirektør på DTU Fødevareinstituttet og vil fremover stå i spidsen for instituttets vigtige samfundsopgaver. Hun har været...

07 JUL

Invitation til indvielse af nyt Nationalt IngrediensCenter

Nationalt IngrediensCenter, NIC, er et samarbejde mellem virksomheder, universiteter og brancheorganisationer indenfor ingrediensområdet. Indvielsen af det nye center...

Sundhedsfremmende stoffer Fødevareproduktion Fødevarer, fisk og landbrug
03 JUL

Nyt fra DTU Fødevareinstituttet på flere måder

DTU Fødevareinstituttet har ændret måden, nyheder om instituttets arbejde sendes ud på. Nyhedsbrevene har fået et andet format, men vil stadig indeholde nyt om instituttets...

Tidskapslen dækkes med cement. Foto: Mikal Schlosser
10 JUN

DTU knytter teknik og biologi tættere sammen

Grundstensnedlæggelsen på DTU’s største byggeri var også en fest for det tættere samarbejde mellem den biologiske og tekniske videnskab på universitetet.

21 MAJ

God fødevarehygiejne starter ved designet

Mange steder i en produktionsproces kan det gå galt med rengøringen. DTU Center for Hygiejnisk Design, som er placeret i DTU Fødevareinstituttet, tester, forsker og underviser...

Bioteknologi og biokemi Bakterier og mikroorganismer Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed Fødevareteknologi Fødevarer, fisk og landbrug
25 APR

Samarbejde om fødevaresikkerhed med Kina

DTU og Kinas nationale center for risikovurdering af fødevarer har indgået en samarbejdsaftale, som vil styrke Danmark og Kinas videnskabelige samarbejde om fødevaresikkerhed...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Sundhed og sygdomme
13 APR

Konference om fødevarekommunikation: Fødevare Agenda 2014

Mad er på dagsordenen – i befolkningen, i medierne, hos politikerne, myndighederne og fødevareerhvervet. En konference den 22. maj 2014 stiller skarpt på fødevarekommunikation...

17 MAR

Invitation til seminar om den nye ICH M7-guideline

DTU Fødevareinstituttet, Saxocon og Leadscope, Inc., afholder seminar om den nye ICH M7-guideline til vurdering og kontrol af DNA-reaktive, mutagene urenheder i lægemidler...

Medicin og medicoteknik
https://www.food.dtu.dk/nyheder/nyt-om-os?approved=%7BC7EB7BF3-AFF7-403C-9C74-F6F998FC0049%7D&descending=True&fr=1&mr=100&qt=TaggedItemSearch&sorton=DisplayDate&td=26-08-2019
16 SEPTEMBER 2019