Nyt om os

VÆLG INTERVAL
RSS
2019
03 JUN

Kom til Åbent Hus 11/6 i DTU Fødevareinstituttet

Se programmet til DTU Fødevareinstituttets Åbent Hus den 11. juni 2019. Instituttet fejrer 60 års jubilæum og inviterer samarbejdspartnere indenfor med mulighed for at...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
06 MAJ

Kom til Åbent Hus i DTU Fødevareinstituttet

DTU Fødevareinstituttet fejrer 60 års jubilæum og inviterer samarbejdspartnere til Åbent Hus den 11. juni 2019 med mulighed for at høre om, se og smage på instituttets...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
20 FEB

FN fremhæver dansk antibiotikasucces

I kampen mod antibiotikaresistens kan andre lande lade sig inspirere af Danmarks erfaringer med at reducere antibiotikaforbruget til svin, fremhæver FN’s fødevare- og...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer
31 JAN

Program klar til konference om fuldgenomsekventering

Programmet er nu offentliggjort for en international konference i Paris til marts 2019, der stiller skarpt på, hvordan brugen af fuldgenomsekventering kan øge fødevaresikkerheden...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer
16 JAN

Test af hygiejnisk design giver højere fødevaresikkerhed

I fem år har DTU Center for Hygiejnisk Design været med til at sikre, at fødevareindustriens udstyr kan rengøres på en måde, der understøtter Danmarks meget høje fødevaresikkerhed...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
15 JAN

Ti år som EFSA samarbejdscenter i Danmark

DTU Fødevareinstituttet har i ti år været bindeled mellem Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, og den danske befolkning og fødevareindustri.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
10 JAN

Dansk model for antibiotikaovervågning inspirerer i Asien

Asiatiske myndigheder har i bestræbelserne på at overvåge og kontrollere mennesker og dyrs antibiotikaforbrug hentet erfaringer fra danske eksperter på DTU.

Fødevarer, fisk og landbrug Bakterier og mikroorganismer Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
2018
13 DEC

Verden kommer til DTU for at blive klogere på fødevaresikkerhed

Studerende fra hele verden har på et DANIDA-finansieret ophold på DTU Fødevareinstituttet lært om den danske måde at sikre en høj fødevaresikkerhed.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
06 JUN

Eksperter fra DTU udpeget til EFSA paneler

EFSA har valgt de fødevaresikkerhedseksperter – inklusiv tre DTU ansatte – som skal sidde i organisationens videnskabelige paneler de næste tre år.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
08 MAJ

DTU studerende hjælper til at øge holdbarhed af juice

En dansk virksomhed har fået hjælp fra en DTU studerende til at forlænge holdbarheden af deres friskpressede juiceprodukter til gavn for både miljøet og bundlinjen...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
26 MAR

Samarbejde om fødevaresikkerhed med Japan

En ny samarbejdsaftale mellem DTU og Japans nationale center for fødevaresikkerhed vil styrke Danmark og Japans videnskabelige samarbejde om fødevaresikkerhed.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
14 MAR

Onlinekursus fra DTU blandt verdens bedste

Et gratis onlinekursus fra DTU Fødevareinstituttet om helgenomsekventering er udnævnt som et af de 20 bedste nye MOOC e-læringskurser i verden for 2017.

Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Fødevaresikkerhed
01 MAR

DTU øger den fødevarekemiske rådgivning til EU

DTU Fødevareinstituttet er fra 2018 udnævnt til EU-referencelaboratorium for to nye områder: Procesforureninger i fødevarer og metaller og nitrogenholdige forbindelser...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
22 FEB

Invitation til professor Rene Hendriksens tiltrædelsesforelæsning

Kom til tiltrædelsesforelæsning og hør, hvordan helgenomsekventering kan bruges i global overvågning af infektionssygdomme og antibiotikaresistens.

Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
2017
21 NOV

Pris for kamp mod globale fødevareudfordringer

Mandag den 20. november modtog Frank Møller Aarestrup Nils Foss Excellence prisen 2017 for sin banebrydende forskning indenfor antibiotikaresistens – forskning der har...

Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
06 OKT

Pris for innovativ fødevareforskning på vej til DTU

20. november 2017 bliver Nils Foss Excellence prisen uddelt til en internationalt anerkendt forsker for innovativ forskning på fødevareområdet. I år er de nominerede til...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
30 AUG

Debat om teknologi og fødevarer på topmøde

Teknologien åbner for en verden af nye muligheder for design, produktion og distribution af fødevarer. Men hvordan får fødevareindustrien producenter og forbrugere til...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
31 MAJ

Global fødevaresikkerhed på dagsordenen

Fagfolk fra hele verden er samlet i Sverige og Danmark til en konference, der sætter fokus på, hvordan brug af videnskab og teknologi kan højne fødevaresikkerheden globalt...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
29 MAJ

Stor global interesse i online kursus om antibiotikaresistens

På ét år har mere end 14.000 kursister fra hele verden lært om, hvordan bakterier udvikler og spreder resistens, og hvordan man tester bakterier for resistens. Det er...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
14 FEB

Konference om globale løsninger på fødevaresikkerhedsudfordringer

Konferencen GoFood vil sætte fokus på globale løsninger på nogle af verdens mest presserende fødevaresikkerhedsudfordringer. DTU Fødevareinstituttet er medarrangør af...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
24 JAN

Bliv klogere på hvordan One Health gør verden sundere

Kursister fra hele verden vil bruge en del af deres sommer i Danmark på at lære, hvordan One Health konceptet bruges til at løse problemer, der har betydning for sundhed...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Husdyrsygdomme
2016
30 NOV

Årtiers kamp mod sygdomsfremkaldende mikroorganismer

Fødevaresikkerheden i Danmark er høj, men alligevel gør fødevareoverførte sygdomsfremkaldende mikroorganismer hvert år et betydeligt antal danskere syge. I over 30 år...

Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
29 NOV

Dansk overvågning af antibiotika vigtig i kampen mod resistens

Den danske overvågning af antibiotikaforbrug og -resistensudvikling blandt dyr, mennesker og fødevarer har de sidste 20 år gjort det muligt - på et videnskabeligt grundlag...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
08 NOV

Nyt partnerskab vil fremme fødevaresikkerheden globalt

DTU Fødevareinstituttet er gået sammen med Lunds Universitet, Hong Kong Polytechnic University og University of Bologna i et partnerskab, der vil arbejde for at fremme...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
03 NOV

Diplomingeniøruddannelse i fødevaresikkerhed og -kvalitet

DTU’s diplomingeniøruddannelse indenfor fødevareområdet har skiftet navn til Diplomingeniøruddannelse i fødevaresikkerhed og -kvalitet for bedre at afspejle de kompetencer...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed
23 AUG

WHO anerkender DTU Fødevareinstituttets helgenomforskning

DTU Fødevareinstituttet er udnævnt som Verdenssundhedsorganisationens, WHO’s, første samarbejdscenter for genomics. Derved anerkender WHO instituttets pionerarbejde indenfor...

Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug
18 AUG

Ny europæisk antibiotikaanbefaling med dansk fingeraftryk

Dansk input har bidraget til en anbefaling om, at landbruget i EU skal mere end halvere brugen af antibiotikapræparater indeholdende colistin, som er den sidste mulighed...

Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Produktionsdyr
11 AUG

Bedre data om forekomsten af resistente bakterier i Europa

De nationale referencelaboratorier i EU’s medlemslande har forbedret deres evne til at bestemme forekomsten af resistens i forskellige bakteriearter. Det har DTU Fødevareinstituttet...

Bakterier og mikroorganismer Fødevaresikkerhed
16 JUN

Undervisning om antibiotikaresistens i globalt klasseværelse

Studerende fra hele verden kan nu på et gratis online kursus lære, hvordan bakterier udvikler resistens overfor antibiotika, og hvordan de mest gængse metoder til at teste...

Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
13 JUN

Temasite om forskning i kemikaliers skadelige virkning

DTU Fødevareinstituttets forskning i de mange tusind stoffer, mennesker kan blive udsat for, er med til at skabe et paradigmeskifte indenfor risikovurdering: I stedet...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Sundhed og sygdomme
07 JUN

Solide data er vigtigt våben i kampen mod antibiotikaresistens

Solide data om både antibiotikaforbrug og -resistens er et afgørende våben i kampen mod resistente bakterier. I Danmark har den erkendelse allerede for 20 år ført til...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion Bakterier og mikroorganismer
11 MAJ

Invitation til professor Tine Halds tiltrædelsesforelæsning

DTU Fødevareinstituttet inviterer til professor Tine Halds tiltrædelsesforelæsning fredag den 3. juni 2016. Tine Hald vil tale om baggrund, status og perspektiver inden...

Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
30 MAR

Helhedsvurdering: Hvor sundt er det, du spiser?

Det vi spiser påvirker vores helbred, men i hvilket omfang en specifik fødevare er god eller dårlig er ofte svært at afgøre. Der er imidlertid udviklet metoder til videnskabeligt...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
16 FEB

Temasite sætter spot på kampen mod antibiotikaresistens

Danmarks erfaringer med at mindske antibiotikaforbrug og -resistens gennem de sidste 20 år bliver ofte fremhævet som det gode eksempel i udlandet. DTU Fødevareinstituttet...

Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
2015
19 NOV

Samlet info om temaer på food.dtu.dk

Antibiotikaresistens, ernæring og kostvaner, kemikaliepåvirkninger, risikovurdering samt sygdomsfremkaldende mikroorganismer. Det er overskrifterne for fem nye temasites...

Fødevaresikkerhed
10 NOV

Invitation til professor Jørn Smedsgaards tiltrædelsesforelæsning

DTU Fødevareinstituttet inviterer til professor Jørn Smedsgaards tiltrædelsesforelæsning fredag den 4. december 2015. Jørn Smedsgaard vil tale om sin forskning, der er...

Fødevaresikkerhed
28 SEP

Invitation til professor Lisbeth Truelstrup Hansens tiltrædelsesforelæsning

DTU Fødevareinstituttet inviterer til professor Lisbeth Truelstrup Hansens tiltrædelsesforelæsning fredag den 23. oktober 2015. Lisbeth Truelstrup Hansen vil fortælle...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion Bakterier og mikroorganismer
12 MAJ

Dansk inspiration til global kamp mod antibiotikaresistens

Det er muligt at nedbringe antibiotikaforbruget betydeligt i fødevareproduktion uden at gå på kompromis med hverken dyrevelfærd eller produktionen. Det viser de danske...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Bakterier og mikroorganismer
28 APR

Invitation til professor Dang Duong Bangs tiltrædelsesforelæsning

DTU Fødevareinstituttet inviterer til professor MSO Dang Duong Bangs tiltrædelsesforelæsning fredag den 22. maj 2015. Dang Duong Bang vil tale om baggrund, status og perspektiver...

Fødevaresikkerhed Bioteknologi og biokemi Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug
28 APR

Nye tilfælde af listeria

Inden for en kort periode er der påvist flere tilfælde af listeria, der kan have relation til tidligere sygdomsudbrud. Opsporing af smittekilder pågår i et samarbejde...

Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug
17 FEB

Invitation til professor Jeffrey Hoorfars tiltrædelsesforelæsning

Tilmeld dig venligst igen til professor Jeffrey Hoorfars tiltrædelsesforelæsning fredag den 13. marts 2015, da der desværre har været tekniske problemer med tilmeldingen...

Fødevaresikkerhed Fødevarekvalitet Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug
2014
21 MAJ

God fødevarehygiejne starter ved designet

Mange steder i en produktionsproces kan det gå galt med rengøringen. DTU Center for Hygiejnisk Design, som er placeret i DTU Fødevareinstituttet, tester, forsker og underviser...

Bioteknologi og biokemi Bakterier og mikroorganismer Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed Fødevareteknologi Fødevarer, fisk og landbrug
25 APR

Samarbejde om fødevaresikkerhed med Kina

DTU og Kinas nationale center for risikovurdering af fødevarer har indgået en samarbejdsaftale, som vil styrke Danmark og Kinas videnskabelige samarbejde om fødevaresikkerhed...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Sundhed og sygdomme
21 JAN

Bog om risikohåndtering af fødevareallergener

Ny bog giver praktiske råd og vejledninger til fødevarebranchen om, hvordan de kan levere sikre fødevarer til allergikere. DTU Fødevareinstituttet har sammen med internationale...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug
10 JAN

Tilbud om erhvervspraktik for folkeskoleelever

DTU Fødevareinstituttet tilbyder for første gang en uges erhvervspraktik for folkeskoleelever i uge 9. Praktikken henvender sig til elever, som er interesseret i naturvidenskab...

Ernæring og kostvaner Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed Fødevareteknologi Sundhedsfremmende stoffer Bioteknologi og biokemi
2013
09 DEC

Hjælp til analyse af kemiske stoffers skadelige virkninger i mennesket

Den nye biotekvirksomhed Saxocon tilbyder virksomheder at få direkte adgang til DTU Fødevareinstituttets forskeres højt kvalificerede viden om organiske stoffers potentielt...

Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed Fødevareteknologi Bioteknologi og biokemi Sundhed og sygdomme Fødevarer, fisk og landbrug Computerberegning
27 NOV

Testcenter for hygiejnisk design skal styrke dansk industri

Nyt DTU Center for Hygiejnisk Design er klar til at teste og godkende virksomheders udstyr til fødevareproduktion. Et centralt mål er at give fødevareproducenter en væsentlig...

Fødevareteknologi Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion
10 NOV

Invitation til åbning af DTU Center for Hygiejnisk Design

DTU Fødevareinstituttet og Innovationsfabrikken IPU inviterer til åbning af DTU Center for Hygiejnisk Design og reception den 28. november 2013. Centret vil kombinere...

Fødevareteknologi Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion
29 OKT

Invitation til professor Paw Dalgaards tiltrædelsesforelæsning

DTU Fødevareinstituttet inviterer til professor Paw Dalgaards tiltrædelsesforelæsning fredag den 22. november 2013. Paw Dalgaard vil fortælle om baggrund, status og perspektiver...

Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Bakterier og mikroorganismer Matematisk modellering
22 APR

Invitation til Forskningens døgn om dig og din mad

Torsdag den 2. maj 2013 inviterer DTU på besøg på DTU Lyngby Campus. Kom og hør nogle af DTU Fødevareinstituttets fødevarefortællinger om fødevareemballage, D-vitaminer...

Ernæring og kostvaner Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed Fødevareteknologi Fødevarer, fisk og landbrug
19 MAR

Resultater af 10 års mikrobiologisk arbejde

DTU Fødevareinstituttet har udarbejdet en oversigt over resultaterne af samarbejdet med Fødevarestyrelsen inden for det mikrobiologiske område fra 2000-2010. Oversigten...

Fødevaresikkerhed Bioteknologi og biokemi Fødevarer, fisk og landbrug
2012
19 DEC

Massespektrometer afslører arsen og nanopartikler i fødevarer

Nyt massespektrometer i DTU Fødevareinstituttet skal understøtte forskning i relation til EU-Kommissionens normer for arsen og nanomaterialer i fødevarer. Massespektrometret...

Fødevaresikkerhed
21 NOV

Forskning i akrylamid nomineret til Årets Danske Forskningsresultat

Forskningsresultater, som peger på en mulig sammenhæng mellem brystkræft og akrylamid, er nomineret til Årets Danske Forskningsresultat 2012 af Videnskab.dk. Resultaterne...

Fødevaresikkerhed
27 AUG

Nye chefer for DTU Fødevareinstituttets mikrobiologiske afdelinger

Flemming Bager og Dorte Lau Baggesen er ansat som afdelingschefer i DTU Fødevareinstituttet. De skal lede de to nye mikrobiologiske afdelinger, der blev dannet ved årsskiftet...

Fødevaresikkerhed
2011
30 NOV

Invitation: Professor Charlotte Jacobsens tiltrædelsesforelæsning

DTU Fødevareinstituttet inviterer til professor Charlotte Jacobsens tiltrædelsesforelæsning den 16. december 2011. Charlotte Jacobsen vil fortælle om baggrund, status...

Ernæring og kostvaner Fødevaresikkerhed
20 NOV

International pris for forskning i antibiotikaresistens

Henrik C. Wegener, prorektor ved DTU og forhenværende institutdirektør i DTU Fødevareinstituttet, har for sit mangeårige arbejde med at bekæmpe antibiotikaresistens i...

Fødevaresikkerhed
03 OKT

ZoonoseLab er flyttet til Mørkhøj

DTU Fødevareinstituttets ZoonoseLab er flyttet fra Bülowsvej til Mørkhøj Bygade. Prøvemateriale skal derfor fremover sendes til Mørkhøj. ZoonoseLab er samtidig blevet...

Fødevaresikkerhed
30 JUN

Dansk EU-referencelaboratorium får topkarakter

EU’s referencelaboratorium for antibiotikaresistens i DTU Fødevareinstituttet er blevet evalueret og har fået den højeste karakter. Referencelaboratoriet skal sikre, at...

Fødevaresikkerhed
09 MAJ

Pris for forskningsbaseret rådgivning

Chefkonsulent Arne Büchert fra DTU Fødevareinstituttet har modtaget DTU’s pris for forskningsbaseret rådgivning til myndighederne inden for fødevaresikkerhed og ernæring...

Ernæring og kostvaner Fødevaresikkerhed
17 JAN

Pris for overvågning af antibiotikaforbrug og -resistens

Forskerne bag DANMAP programmet modtager årets Fritz Kauffmanns pris for deres internationalt banebrydende arbejde med det danske overvågningsprogram af antibiotikaforbrug...

Fødevaresikkerhed
2010
21 DEC

Nyt samarbejde om risikovurdering

DTU Fødevareinstituttet har indgået en aftale med det tyske og det franske nationale institut for fødevaresikkerhed om et tættere samarbejde. Formålet er at styrke institutternes...

Fødevaresikkerhed
08 JAN

Vil du være fødevareanalytiker?

DTU tilbyder en helt ny diplomingeniøruddannelse i fødevareanalyse, som sikrer samfundet nogle af de kvaliteter, som det vil mangle i fremtiden blandt andet inden for...

Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed
2009
29 JAN

International eliteforskning i antibiotikaresistens

Forskningsprofessor Frank Møller Aarestrup fra DTU Fødevareinstituttet har modtaget videnskabsministerens EliteForsk-pris for sin fremragende forskning i sundhedsmæssige...

Fødevaresikkerhed
2007
29 JUN

Danmarks Fødevareforskning ruster sig til fremtiden

Danmarks Fødevareforskning reorganiserer nu forskning og kommerciel virksomhed for at sikre myndighedsberedskabet og en styrket international profil.

Fødevaresikkerhed
2006
06 FEB

DTU Fødevareinstituttet ruster sig til fremtiden

DTU Fødevareinstituttet reorganiserer nu forskning og kommerciel virksomhed for at sikre myndighedsberedskabet og en styrket international profil.

Fødevaresikkerhed
06 FEB

Danmarks Fødevareforskning ruster sig til fremtiden

Danmarks Fødevareforskning reorganiserer nu forskning og kommerciel virksomhed for at sikre myndighedsberedskabet og en styrket international profil.

Fødevaresikkerhed
24 JAN

EU anerkender dansk forskning

To laboratorier ved DTU Fødevareinstituttet er udnævnt til EU-reference laboratorier af EU-kommissionen. Laboratorierne skal sikre analysekvaliteten for antibiotikaresistens...

Fødevaresikkerhed
2005
https://www.food.dtu.dk/nyheder/nyt-om-os?approved=%7BC7EB7BF3-AFF7-403C-9C74-F6F998FC0049%7D&at=%7B559A7F23-40D3-470C-8825-436C20C291CF%7D.%7B701BF22C-CFF9-4451-B056-F542398575B2%7D.%7B9B46D53E-9DD2-485C-A46B-C561E95777D3%7D&descending=True&fr=1&mr=100&qt=TaggedItemSearch&sorton=DisplayDate&td=17-11-2019
12 DECEMBER 2019