Startdato
Slutdato
Se programmet til DTU Fødevareinstituttets Åbent Hus den 11. juni 2019. Instituttet fejrer 60 års jubilæum og inviterer samarbejdspartnere indenfor med mulighed for at...
DTU Fødevareinstituttet fejrer 60 års jubilæum og inviterer samarbejdspartnere til Åbent Hus den 11. juni 2019 med mulighed for at høre om, se og smage på instituttets...
I kampen mod antibiotikaresistens kan andre lande lade sig inspirere af Danmarks erfaringer med at reducere antibiotikaforbruget til svin, fremhæver FN’s fødevare- og...
Programmet er nu offentliggjort for en international konference i Paris til marts 2019, der stiller skarpt på, hvordan brugen af fuldgenomsekventering kan øge fødevaresikkerheden...
I fem år har DTU Center for Hygiejnisk Design været med til at sikre, at fødevareindustriens udstyr kan rengøres på en måde, der understøtter Danmarks meget høje fødevaresikkerhed...
DTU Fødevareinstituttet har i ti år været bindeled mellem Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, og den danske befolkning og fødevareindustri.
Asiatiske myndigheder har i bestræbelserne på at overvåge og kontrollere mennesker og dyrs antibiotikaforbrug hentet erfaringer fra danske eksperter på DTU.
Studerende fra hele verden har på et DANIDA-finansieret ophold på DTU Fødevareinstituttet lært om den danske måde at sikre en høj fødevaresikkerhed.
EFSA har valgt de fødevaresikkerhedseksperter – inklusiv tre DTU ansatte – som skal sidde i organisationens videnskabelige paneler de næste tre år.
En dansk virksomhed har fået hjælp fra en DTU studerende til at forlænge holdbarheden af deres friskpressede juiceprodukter til gavn for både miljøet og bundlinjen...
En ny samarbejdsaftale mellem DTU og Japans nationale center for fødevaresikkerhed vil styrke Danmark og Japans videnskabelige samarbejde om fødevaresikkerhed.
Et gratis onlinekursus fra DTU Fødevareinstituttet om helgenomsekventering er udnævnt som et af de 20 bedste nye MOOC e-læringskurser i verden for 2017.
DTU Fødevareinstituttet er fra 2018 udnævnt til EU-referencelaboratorium for to nye områder: Procesforureninger i fødevarer og metaller og nitrogenholdige forbindelser...
Kom til tiltrædelsesforelæsning og hør, hvordan helgenomsekventering kan bruges i global overvågning af infektionssygdomme og antibiotikaresistens.
Mandag den 20. november modtog Frank Møller Aarestrup Nils Foss Excellence prisen 2017 for sin banebrydende forskning indenfor antibiotikaresistens – forskning der har...
20. november 2017 bliver Nils Foss Excellence prisen uddelt til en internationalt anerkendt forsker for innovativ forskning på fødevareområdet. I år er de nominerede til...
Teknologien åbner for en verden af nye muligheder for design, produktion og distribution af fødevarer. Men hvordan får fødevareindustrien producenter og forbrugere til...
Fagfolk fra hele verden er samlet i Sverige og Danmark til en konference, der sætter fokus på, hvordan brug af videnskab og teknologi kan højne fødevaresikkerheden globalt...
På ét år har mere end 14.000 kursister fra hele verden lært om, hvordan bakterier udvikler og spreder resistens, og hvordan man tester bakterier for resistens. Det er...
Konferencen GoFood vil sætte fokus på globale løsninger på nogle af verdens mest presserende fødevaresikkerhedsudfordringer. DTU Fødevareinstituttet er medarrangør af...
Kursister fra hele verden vil bruge en del af deres sommer i Danmark på at lære, hvordan One Health konceptet bruges til at løse problemer, der har betydning for sundhed...
Fødevaresikkerheden i Danmark er høj, men alligevel gør fødevareoverførte sygdomsfremkaldende mikroorganismer hvert år et betydeligt antal danskere syge. I over 30 år...
Den danske overvågning af antibiotikaforbrug og -resistensudvikling blandt dyr, mennesker og fødevarer har de sidste 20 år gjort det muligt - på et videnskabeligt grundlag...
DTU Fødevareinstituttet er gået sammen med Lunds Universitet, Hong Kong Polytechnic University og University of Bologna i et partnerskab, der vil arbejde for at fremme...
DTU’s diplomingeniøruddannelse indenfor fødevareområdet har skiftet navn til Diplomingeniøruddannelse i fødevaresikkerhed og -kvalitet for bedre at afspejle de kompetencer...
DTU Fødevareinstituttet er udnævnt som Verdenssundhedsorganisationens, WHO’s, første samarbejdscenter for genomics. Derved anerkender WHO instituttets pionerarbejde indenfor...
Dansk input har bidraget til en anbefaling om, at landbruget i EU skal mere end halvere brugen af antibiotikapræparater indeholdende colistin, som er den sidste mulighed...
De nationale referencelaboratorier i EU’s medlemslande har forbedret deres evne til at bestemme forekomsten af resistens i forskellige bakteriearter. Det har DTU Fødevareinstituttet...
Studerende fra hele verden kan nu på et gratis online kursus lære, hvordan bakterier udvikler resistens overfor antibiotika, og hvordan de mest gængse metoder til at teste...
DTU Fødevareinstituttets forskning i de mange tusind stoffer, mennesker kan blive udsat for, er med til at skabe et paradigmeskifte indenfor risikovurdering: I stedet...
Solide data om både antibiotikaforbrug og -resistens er et afgørende våben i kampen mod resistente bakterier. I Danmark har den erkendelse allerede for 20 år ført til...
DTU Fødevareinstituttet inviterer til professor Tine Halds tiltrædelsesforelæsning fredag den 3. juni 2016. Tine Hald vil tale om baggrund, status og perspektiver inden...
Det vi spiser påvirker vores helbred, men i hvilket omfang en specifik fødevare er god eller dårlig er ofte svært at afgøre. Der er imidlertid udviklet metoder til videnskabeligt...
Danmarks erfaringer med at mindske antibiotikaforbrug og -resistens gennem de sidste 20 år bliver ofte fremhævet som det gode eksempel i udlandet. DTU Fødevareinstituttet...
Antibiotikaresistens, ernæring og kostvaner, kemikaliepåvirkninger, risikovurdering samt sygdomsfremkaldende mikroorganismer. Det er overskrifterne for fem nye temasites...
DTU Fødevareinstituttet inviterer til professor Jørn Smedsgaards tiltrædelsesforelæsning fredag den 4. december 2015. Jørn Smedsgaard vil tale om sin forskning, der er...
DTU Fødevareinstituttet inviterer til professor Lisbeth Truelstrup Hansens tiltrædelsesforelæsning fredag den 23. oktober 2015. Lisbeth Truelstrup Hansen vil fortælle...
Det er muligt at nedbringe antibiotikaforbruget betydeligt i fødevareproduktion uden at gå på kompromis med hverken dyrevelfærd eller produktionen. Det viser de danske...
DTU Fødevareinstituttet inviterer til professor MSO Dang Duong Bangs tiltrædelsesforelæsning fredag den 22. maj 2015. Dang Duong Bang vil tale om baggrund, status og perspektiver...
Inden for en kort periode er der påvist flere tilfælde af listeria, der kan have relation til tidligere sygdomsudbrud. Opsporing af smittekilder pågår i et samarbejde...
Tilmeld dig venligst igen til professor Jeffrey Hoorfars tiltrædelsesforelæsning fredag den 13. marts 2015, da der desværre har været tekniske problemer med tilmeldingen...
Mange steder i en produktionsproces kan det gå galt med rengøringen. DTU Center for Hygiejnisk Design, som er placeret i DTU Fødevareinstituttet, tester, forsker og underviser...
DTU og Kinas nationale center for risikovurdering af fødevarer har indgået en samarbejdsaftale, som vil styrke Danmark og Kinas videnskabelige samarbejde om fødevaresikkerhed...
Ny bog giver praktiske råd og vejledninger til fødevarebranchen om, hvordan de kan levere sikre fødevarer til allergikere. DTU Fødevareinstituttet har sammen med internationale...
DTU Fødevareinstituttet tilbyder for første gang en uges erhvervspraktik for folkeskoleelever i uge 9. Praktikken henvender sig til elever, som er interesseret i naturvidenskab...
Den nye biotekvirksomhed Saxocon tilbyder virksomheder at få direkte adgang til DTU Fødevareinstituttets forskeres højt kvalificerede viden om organiske stoffers potentielt...
Nyt DTU Center for Hygiejnisk Design er klar til at teste og godkende virksomheders udstyr til fødevareproduktion. Et centralt mål er at give fødevareproducenter en væsentlig...
DTU Fødevareinstituttet og Innovationsfabrikken IPU inviterer til åbning af DTU Center for Hygiejnisk Design og reception den 28. november 2013. Centret vil kombinere...
DTU Fødevareinstituttet inviterer til professor Paw Dalgaards tiltrædelsesforelæsning fredag den 22. november 2013. Paw Dalgaard vil fortælle om baggrund, status og perspektiver...
Torsdag den 2. maj 2013 inviterer DTU på besøg på DTU Lyngby Campus. Kom og hør nogle af DTU Fødevareinstituttets fødevarefortællinger om fødevareemballage, D-vitaminer...
DTU Fødevareinstituttet har udarbejdet en oversigt over resultaterne af samarbejdet med Fødevarestyrelsen inden for det mikrobiologiske område fra 2000-2010. Oversigten...
Nyt massespektrometer i DTU Fødevareinstituttet skal understøtte forskning i relation til EU-Kommissionens normer for arsen og nanomaterialer i fødevarer. Massespektrometret...
Forskningsresultater, som peger på en mulig sammenhæng mellem brystkræft og akrylamid, er nomineret til Årets Danske Forskningsresultat 2012 af Videnskab.dk. Resultaterne...
Flemming Bager og Dorte Lau Baggesen er ansat som afdelingschefer i DTU Fødevareinstituttet. De skal lede de to nye mikrobiologiske afdelinger, der blev dannet ved årsskiftet...
DTU Fødevareinstituttet inviterer til professor Charlotte Jacobsens tiltrædelsesforelæsning den 16. december 2011. Charlotte Jacobsen vil fortælle om baggrund, status...
Henrik C. Wegener, prorektor ved DTU og forhenværende institutdirektør i DTU Fødevareinstituttet, har for sit mangeårige arbejde med at bekæmpe antibiotikaresistens i...
DTU Fødevareinstituttets ZoonoseLab er flyttet fra Bülowsvej til Mørkhøj Bygade. Prøvemateriale skal derfor fremover sendes til Mørkhøj. ZoonoseLab er samtidig blevet...
EU’s referencelaboratorium for antibiotikaresistens i DTU Fødevareinstituttet er blevet evalueret og har fået den højeste karakter. Referencelaboratoriet skal sikre, at...
Chefkonsulent Arne Büchert fra DTU Fødevareinstituttet har modtaget DTU’s pris for forskningsbaseret rådgivning til myndighederne inden for fødevaresikkerhed og ernæring...
Forskerne bag DANMAP programmet modtager årets Fritz Kauffmanns pris for deres internationalt banebrydende arbejde med det danske overvågningsprogram af antibiotikaforbrug...
DTU Fødevareinstituttet har indgået en aftale med det tyske og det franske nationale institut for fødevaresikkerhed om et tættere samarbejde. Formålet er at styrke institutternes...
DTU tilbyder en helt ny diplomingeniøruddannelse i fødevareanalyse, som sikrer samfundet nogle af de kvaliteter, som det vil mangle i fremtiden blandt andet inden for...
Forskningsprofessor Frank Møller Aarestrup fra DTU Fødevareinstituttet har modtaget videnskabsministerens EliteForsk-pris for sin fremragende forskning i sundhedsmæssige...
Danmarks Fødevareforskning reorganiserer nu forskning og kommerciel virksomhed for at sikre myndighedsberedskabet og en styrket international profil.
DTU Fødevareinstituttet reorganiserer nu forskning og kommerciel virksomhed for at sikre myndighedsberedskabet og en styrket international profil.
To laboratorier ved DTU Fødevareinstituttet er udnævnt til EU-reference laboratorier af EU-kommissionen. Laboratorierne skal sikre analysekvaliteten for antibiotikaresistens...