Nyt om os

VÆLG INTERVAL
RSS
2019
Mælkesyrebakterier. John Walsh/Science Photo Library/Scanpix
23 OKT

Koden til et godt helbred ligger i tarmen

Bakterier i tarmen har indflydelse på risikoen for at udvikle livsstilssygdomme som type 2-diabetes og hjerte-kar-sygdomme. DTU Fødevareinstituttet forsker...

Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Sundhed og sygdomme
Testikel fra voksen rotte. DTU Fødevareinstituttet
02 SEP

Bio Facility samler DTU’s dyrefaciliteter

DTU har samlet alle dyrefaciliteter i et nyt center, Bio Facility, under DTU Fødevareinstituttet. Bio Facility åbner pr. 1. september 2019 og skal betjene...

Fødevarer, fisk og landbrug Biologiske systemer Sundhed og sygdomme
Photo: Colourbox.dk
17 JUL

Ikke kun drøvtyggere kan spise græs

Juicen fra græs rummer protein, som i koncentreret form er en ny ingrediens med potentiale til at blive et vigtigt alternativ til de proteiner, der især kommer...

Fødevarer, fisk og landbrug Enzymer og proteiner Innovation og produktudvikling
Image: Colourbox
12 JUN

I frontlinjen for sund, sikker og bæredygtig mad

DTU Fødevareinstituttet forebygger sygdom og fremmer sundhed, udvikler nye og bedre fødevarer til den voksende befolkning og skaber bæredygtige teknologiske...

Fødevarer, fisk og landbrug Sundhed og sygdomme
Image: DTU Fødevareinstituttet
03 JUN

Kom til Åbent Hus 11/6 i DTU Fødevareinstituttet

Se programmet til DTU Fødevareinstituttets Åbent Hus den 11. juni 2019. Instituttet fejrer 60 års jubilæum og inviterer samarbejdspartnere indenfor...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Image: DTU Fødevareinstituttet
06 MAJ

Kom til Åbent Hus i DTU Fødevareinstituttet

DTU Fødevareinstituttet fejrer 60 års jubilæum og inviterer samarbejdspartnere til Åbent Hus den 11. juni 2019 med mulighed for at høre...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Photo: Colourbox.com
10 APR

Tænketank går ind i kampen mod madspild

Bestyrelsen for Danmarks nye tænketank for forebyggelse af madspild og fødevaretab er klar til at trække i arbejdstøjet. Institutdirektø...

Fødevarer, fisk og landbrug
Photo: Mikkel Adsbøl
21 FEB

FN fremhæver dansk antibiotikasucces

I kampen mod antibiotikaresistens kan andre lande lade sig inspirere af Danmarks erfaringer med at reducere antibiotikaforbruget til svin, fremhæver FN’s f...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer
Image: Colourbox.com
31 JAN

Program klar til konference om fuldgenomsekventering

Programmet er nu offentliggjort for en international konference i Paris til marts 2019, der stiller skarpt på, hvordan brugen af fuldgenomsekventering kan ø...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer
Photo: Colourbox.com
16 JAN

Test af hygiejnisk design giver højere fødevaresikkerhed

I fem år har DTU Center for Hygiejnisk Design været med til at sikre, at fødevareindustriens udstyr kan rengøres på en måde, der underst...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
Image supplied
15 JAN

Ti år som EFSA samarbejdscenter i Danmark

DTU Fødevareinstituttet har i ti år været bindeled mellem Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, og den danske befolkning og...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Photo: Colourbox.com
10 JAN

Dansk model for antibiotikaovervågning inspirerer i Asien

Asiatiske myndigheder har i bestræbelserne på at overvåge og kontrollere mennesker og dyrs antibiotikaforbrug hentet erfaringer fra danske eksperter p...

Fødevarer, fisk og landbrug Bakterier og mikroorganismer Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
2018
Photo: Colourbox.dk
13 DEC

Verden kommer til DTU for at blive klogere på fødevaresikkerhed

Studerende fra hele verden har på et DANIDA-finansieret ophold på DTU Fødevareinstituttet lært om den danske måde at sikre en høj...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Photo: DTU Fødevareinstituttet
29 NOV

Studerende skal lave ingredienser af nye biomasser og restprodukter

Et nyt kursus skal gøre DTU studerende i stand til at trække ekstra værdi ud af fødevareindustriens restprodukter ved at skabe nye, bæredygtige...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi
Image: DTU Fødevareinstituttet
27 JUN

KU og DTU gøder jorden for mere samarbejde om fødevareforskning

DTU og KU har kortlagt deres styrker indenfor forskning i sunde og bæredygtige fødevarer, som sammen med virksomheder kan bruges til at løse de komplekse...

Fødevarer, fisk og landbrug
Image supplied
06 JUN

Eksperter fra DTU udpeget til EFSA paneler

EFSA har valgt de fødevaresikkerhedseksperter – inklusiv tre DTU ansatte – som skal sidde i organisationens videnskabelige paneler de næste tre...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Photo: Colourbox.dk
08 MAJ

DTU studerende hjælper til at øge holdbarhed af juice

En dansk virksomhed har fået hjælp fra en DTU studerende til at forlænge holdbarheden af deres friskpressede juiceprodukter til gavn for både milj...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
Photo: Mikal Schlosser
26 MAR

Samarbejde om fødevaresikkerhed med Japan

En ny samarbejdsaftale mellem DTU og Japans nationale center for fødevaresikkerhed vil styrke Danmark og Japans videnskabelige samarbejde om fødevaresikkerhed...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Photo: Colourbox.com
14 MAR

Onlinekursus fra DTU blandt verdens bedste

Et gratis onlinekursus fra DTU Fødevareinstituttet om helgenomsekventering er udnævnt som et af de 20 bedste nye MOOC e-læringskurser i verden for 2017...

Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Fødevaresikkerhed
Image: Joachim Rode
01 MAR

DTU øger den fødevarekemiske rådgivning til EU

DTU Fødevareinstituttet er fra 2018 udnævnt til EU-referencelaboratorium for to nye områder: Procesforureninger i fødevarer og metaller og nitrogenholdige...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed