Nyt fra EFSA

VÆLG INTERVAL
RSS
2019
24 JUL

Pas på madbakterierne i sommervarmen

50 forbrugere er blevet syge af campylobacter fra dansk kyllingekød. Det reelle antal patienter kan være langt højere. Fødevarestyrelsen opfordrer til at huske køkkenhygiejnen...

Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
07 MAR

Stadig store problemer med antibiotikaresistens i EU

En rapport med nye EU-tal viser en fortsat stigning i forekomsten af bakterier, som er resistente over for antibiotikatyper, der bruges til at behandle syge mennesker...

Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Sundhed og sygdomme
20 FEB

Mere ambitiøse mål vejen til mindre salmonellasmitte i Europa

Et nyt mål om, at kun 1% af æglæggerne i en flok må være smittet med salmonella, vil formentligt kunne halvere antallet af fødevareoverførte salmonellatilfælde i EU...

Fødevarer, fisk og landbrug Bakterier og mikroorganismer Fødevaresikkerhed
2018
11 JAN

Antallet af salmonellatilfælde falder ikke længere i EU

Antallet af salmonellainfektioner i Europa er faldet i flere år, men er nu stagneret. Campylobacter er dog stadig den fødevarebårne bakterie, der gør flest europæere...

Bakterier og mikroorganismer Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug
2017
08 MAR

Danskerne ved mere om resistente bakterier end andre i EU

Danskere ved mere end mange andre europæere om antibiotikaresistente bakterier, og hvorfor de udgør en trussel mod menneskers sundhed. Det viser en undersøgelse fra den...

Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer
28 FEB

Høj grad af antibiotikaresistens i bakterier i EU

En høj grad af resistens overfor gængse antibiotikatyper er fundet blandt bakterier i både mennesker og dyr i Europa. En rapport med nye EU-tal understreger, at antibiotikaresistens...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer
2016
09 AUG

Åbent møde i EFSA’s panel for mikrobiologiske forureninger

Observatører er velkomne til at overvære det næste møde i den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritets (EFSA’s) panel for mikrobiologiske forureninger til september 2016...

Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
18 FEB

Resistensudviklingen i Europa går den forkerte vej

Nye EU-tal viser en stigning i forekomsten af antibiotikaresistente bakterier i Europa. En høj grad af resistens er fundet blandt både campylobacter- og salmonellabakterier...

Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
12 FEB

Stadig flere bliver syge af campylobacter og listeria i EU

Med et stigende antal registrerede sygdomstilfælde forårsaget af campylobacter er bakterien stadig den mest almindelige årsag til fødevareoverførte sygdomme i Europa...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Husdyrsygdomme Bakterier og mikroorganismer
2015
30 JUL

Fakta om listeria i fødevarer

Listeriabakterier findes overalt i naturen og på alle rå fødevarer i et vist omfang. Kun ganske få ellers raske mennesker bliver syge af bakterien, men for personer med...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer
https://www.food.dtu.dk/nyheder/nyt-fra-efsa?at=%7B559A7F23-40D3-470C-8825-436C20C291CF%7D.%7B5430C2D0-4F42-4416-BA6E-B08CBA4247D3%7D.%7B53B72EE0-CA81-4497-9E72-C02BA18BBDC8%7D%7C%7B559A7F23-40D3-470C-8825-436C20C291CF%7D.%7B701BF22C-CFF9-4451-B056-F542398575B2%7D&fr=1&lid=%7B6C156E61-1079-456E-A7F6-28B09510A663%7D&mr=10&qt=NewsQuery
5 DECEMBER 2019