Nyt fra EFSA

VÆLG INTERVAL
RSS
2022
Campylobacterbakterier. Foto: CDC - Centers for Disease Control and Prevention
09 AUG

Kom til konference om risikovurderinger og deres betydning

Vores fødevarer indeholder vigtige næringsstoffer. Men nogle fødevarer kan også indeholde skadelige stoffer. Risikovurdering af fødevarer er derfor vigtigt – også at forstå...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
DK: Agarplade (antibiotikaresistens). Foto:  Mikkel Adsbøl | EN: agar plate (antibiotic resistance). Photo:  Mikkel Adsbøl
04 AUG

Fortsat høj antibiotikaresistens i campylobacter og salmonella

En stor del af de salmonella- og campylobacterbakterier, der er indsamlet som en del af overvågningsprogrammer i EU, er resistente overfor antibiotikatyper, som ofte bliver...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug
Image supplied
17 MAJ

EFSA byder velkommen til åbne møder i 2022

Igen i år slår EFSA dørene op til 11 møder for interesserede observatører, som enten kan overvære møderne i Parma eller via videostream.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Image supplied
18 FEB

Stort fald i sygdom fra fødevarer i EU under pandemien

I et år præget af coronarestriktioner og ændrede vaner er forekomsten af fødevarebåren sygdom styrtdykket i Europa, viser ny EU rapport.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
2021
Image supplied
16 DEC

Grænsen for sikkert indtag af bisphenol A bør sænkes

EFSA foreslår en ny, markant lavere grænse for et tolerabelt indtag af bisphenol A. Den videnskabelige vurdering, der ligger til grund for den foreslåede grænseværdi...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
Titandioxid. Foto: Wikimedia Benjah-bmm27
12 MAJ

EFSA vurderer, at titandioxid ikke er sikkert til fødevarebrug

På baggrund af ny forskning vurderer den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, at tilsætningsstoffet titandioxid ikke længere er sikkert at bruge i fødevarer...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Image supplied
21 APR

EFSA byder velkommen til 11 åbne panelmøder i 2021

Igen i år slår EFSA dørene op til 11 panelmøder for interesserede observatører, som enten kan overvære møderne i Parma eller via videostream.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Campylobacter. Foto: CDC/ Dr. Patricia Fields, Dr. Collette Fitzgerald
09 MAR

Stabilt niveau af campylobacter- og salmonellainfektioner i Europa

I de seneste fem år er et stabilt antal campylobacter- og salmonellainfektioner registreret i Europa. Campylobacter er stadig årsag til suverænt flest europæiske tilfælde...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Photo: Colourbox.com
25 FEB

EFSA: Melorme er sikre at spise for mennesker

Melorme er sikre at bruge som ingrediens i fødevarer, konkluderer den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA. Det er første gang EFSA har lavet en risikovurdering...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion
Image supplied
21 JAN

Nyt datomærkningsværktøj skal hjælpe i kampen mod madspild

Et værktøj fra EFSA skal hjælpe producenter med at datomærke deres fødevareprodukter korrekt og på den måde hjælpe med at bekæmpe madspild.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Fødevarekvalitet