Konference sætter spot på vitaminer i fødevarer

Ernæring og kostvaner Fødevarekvalitet

Vitamineksperter fra hele verden mødes i København den 19. – 21. maj 2010 til den første internationale vitaminkonference. Konferencen vil især sætte fokus på vitaminer i fødevarer, analysemetoder og sundhedsfremmende effekter, som forskerne har begrænset viden om i dag. DTU Fødevareinstituttet, Øresund Food og en videnskabelig komité står bag.

Danmark har en lang historie for at forske i og analysere for vitaminer – og K-vitamin blev sågar opdaget i Danmark i 1935 af Henrik Dam. Det modtog han Nobelprisen i medicin for i 1943. Men vores viden om de 13 vitaminer er faktisk ret begrænset.

"Vi ved meget om, hvilke sygdomme, vitaminmangel kan føre med sig. Men vi ved ikke nok om vitaminindholdet i fødevarer, om måling af vitaminer i fødevarer og om vitaminers virkning på vores sundhed", siger seniorforsker Jette Jakobsen fra DTU Fødevareinstituttet, som er primus motor for konferencen.

Formålet med konferencen er derfor at skabe internationale netværk om vitaminforskning for at samle viden – både om analysemetoder, som effektivt kan måle de enkelte aktive vitaminer i fødevarerne, måling af vitaminstatus i befolkningen, hvordan indholdet af vitaminer kan påvirkes i produktionen af fødevarer og om vitaminers sundhedsfremmende effekter.

Konferencen vil beskæftige sig med alle 13 vitaminer. Men der vil være speciel fokus på D-vitamin, folat og K-vitamin, som forskningsindsatsen samler sig om i dag. 

Dato

Den 19. – 21. maj 2010 

Sted

IDA Conference Centre, Ingeniørhuset, Kalvebod Brygge 33, København 

Program og tilmelding

Se program og tilmeldingsoplysninger på vitamin2010.dk.

Konferencen henvender sig især til forskere og ansatte hos myndigheder og i virksomheder, der arbejder med vitaminer i fødevarer og kosttilskud.

Interesserede journalister er velkomne til at overvære enkelte foredrag og kan henvende sig ved registreringen på konferencen for at få udleveret adgangskort. 

Arrangør

Konferencen er organiseret af DTU Fødevareinstituttet i samarbejde med Øresund Food og en videnskabelig komite med repræsentanter fra Europa, USA og New Zealand.