DTU Fødevareinstituttet har indgået en aftale med det tyske og det franske nationale institut for fødevaresikkerhed om et tættere samarbejde. Formålet er at styrke institutternes aktiviteter inden for forskningsbaseret risikovurdering.
DTU Fødevareinstituttet, BfR (Bundesinstitut für Risikobewertung) og ANSES (Agence nationale de sécurité sanitaire de l'alimentation, de l'environnement et du travail) har indgået en aftale om et nærmere samarbejde mellem de tre uafhængige, nationale institutter, der alle har forskningsbaseret risikovurdering som en af deres væsentligste opgaver.
Samarbejdsaftalen har til formål at forbedre informationsudvekslingen mellem de tre lande og at styrke samarbejdet om de forskningsbaserede risikovurderinger med henblik på at harmonisere procedurerne og kvalitetssikre vurderingerne. De tre institutter vil især samarbejde om udvikling af risikovurdering, kvalitetssikring heraf, risikokommunikation og forskning inden for fødevaresikkerhed.
De tre institutter skaber, vurderer og kommunikerer viden om sundhed og fødevarer - viden, der danner baggrund for effektiv forebyggelse og bekæmpelse af sygdom og promovering af sundhed i relation til mad.
Hvert institut vil oprette en arbejdsgruppe, som står for koordineringen af de fælles aktiviteter. Arbejdsgrupperne vil samle ekspertviden inden for udvikling og kvalitetssikring af risikovurdering, risikokommunikation og forskning. Alle arbejdsgrupper vil mødes én gang om året, skiftevis i Tyskland, Frankrig og Danmark, hvor de vil foreslå fælles projekter og aktiviteter for det kommende år og evaluere igangværende aktiviteter.
Læs mere
Få mere information om det tyske institut på BfRs hjemmeside og om det franske institut på ANSES' hjemmeside.