Store portionsstørrelser udgør et stort sundhedsproblem

Ernæring og kostvaner

DTU Fødevareinstituttets kostundersøgelser sætter løbende fokus på problemerne med større og større portionsstørrelser. En netop offentliggjort artikel i Ingeniøren omtaler i den sammenhæng en undersøgelse af unges forbrug af slik, sodavand m.m. i biografer.

I de seneste 20 år er portionsstørrelser af mange fødevarer gradvist blevet større. WHO vurderer, at de voksende portionsstørrelser er en medvirkende risikofaktor for overvægt.
 
Arbejdet med portionsstørrelser er en central del i DTU Fødevareinstituttets kostundersøgelser. I kostundersøgelserne indgår som en vigtig del opdateret viden om hvilke portioner, der typisk vælges af forskellige fødevarer, og hvilke portionsstørrelser, der er på det danske marked.
 
I forbindelse med arbejdet med portionsstørrelser har vi blandt andet gennemført en undersøgelse af unges forbrug af slik, sodavand m.m. i biografer. Sisse Fagt og Anja Biltoft-Jensen har i den forbindelse skrevet en artikel, der også behandler litteraturen om store portionsstørrelser. Artiklen er bragt i Fødevaretillægget til Ingeniøren den 11. august 2006 ud over en anden artikel om biografundersøgelsen.
 
Du kan downloade Sisse Fagt og Anja Biltoft-Jensens artikel i sin fulde længde her eller på Ingeniørens hjemmeside: Spis op - så bliver du en stor dreng (pdf).