Invitation til seminar: Er vores fødevarer sikre nok?

Fødevaresikkerhed

DTU Fødevareinstituttet inviterer til seminar om fødevaresikkerhed den 19. november 2010. Seminaret har fokus på interessenternes dilemma – hvem sætter målene, og hvem betaler prisen? Interessent- og forbrugergrupper bliver i stigende grad inddraget i spørgsmål om fødevaresikkerhed, og ved seminaret vil oplægsholderne præsentere nationale og internationale tendenser på området.

I USA har interessent- og forbrugergrupper fået en stigende betydning i den offentlige debat om fødevaresikkerhed. Men også internationale organisationer som Verdenssundhedsorganisationen (WHO), og FN's Fødevare- og landbrugsorganisation (FAO) er begyndt at inddrage interessenter, når de skal sætte nye standarder inden for fødevaresikkerhed.

Hvilke interesser har de forskellige grupper? Kan erhvervslivets og forbrugernes interesser mødes? Det er nogle af de spørgsmål, oplægsholderne vil forsøge at besvare på seminaret: Er vores fødevarer sikre nok? Interessenternes dilemma – hvem sætter målene, og hvem betaler prisen?

Oplægsholderne er:

  • Barbara Kowalcyk, direktør for fødevaresikkerhedsområdet ved Center for Fødevarebårne sygdomme, forskning og forebyggelse, USA
  • Peter Sandøe, professor i bioetik, Københavns Universitet
  • Jørgen Schlundt, vicedirektør, DTU Fødevareinstituttet.

Seminaret foregår på engelsk.

Tid

Fredag den 19. november 2010, klokken 14.00-16.30

Sted

DTU Lyngby, Bygning 101A, mødecenteret i stueetagen, rum S01 

Program og tilmelding

Se program og beskrivelse af oplægsholderne (pdf). Det er gratis at deltage i seminaret.

På grund af begrænset deltagerantal er tilmelding nødvendig til chefsekretær Gertie Steincke, gesbe@food.dtu.dk, senest den 16. november 2010.