85 forskere fra hele verden gør status for de nyeste metoder til hurtig påvisning af fødevareoverførte bakterier og virus i en bog, professor Jeffrey Hoorfar fra DTU Fødevareinstituttet er redaktør på, og som flere forskere fra instituttet har bidraget til. Med bogen i hånden er det muligt at identificere den metode, der kan påvise de vigtige og relevante sygdomsfremkaldende bakterier i en given produktionslinje.
Forskerne beskriver i bogen retningslinjer for hurtigere, mere brugervenlig og omkostningseffektiv påvisning af fødevareoverførte bakterier og virus. Det giver mulighed for at vælge den mest effektive og virksomme metode, indsamle de nødvendige ressourcer og implementere metoden, mens der styres uden om de sædvanlige faldgruber. Forskernes råd og vejledning er ikke kun baseret på en grundig gennemgang af den eksisterende litteratur på området, men også på førstehåndserfaring fra laboratoriet.
Læs mere om bogen: Rapid detection, Characterization, and Enumeration of Foodborne Pathogens på forlagets website.