Plantebaseret varm ret. Foto: Colourbox.dk

Ernæringsforskere modtager Hindhedeprisen 2022

Fire forskere fra DTU Fødevareinstituttet har modtaget Hindhedeprisen 2022 for deres arbejde med at sikre et videnskabeligt grundlag for anbefalingerne om en plantebaseret kost. 

Hindhedeprisen bliver hvert år uddelt af Dansk Vegetarisk forening til en eller flere personer, der har ydet en særlig indsats for at fremme plantebaseret kost.

I år har fire ernæringsforskere fra Forskningsgruppen for Ernæring, Bæredygtighed og Sundhedsfremme i DTU Fødevareinstituttet modtaget prisen for deres arbejde med at sikre et solidt videnskabeligt fundament for anbefalingerne om en planterig kost i de officielle danske kostråd: 

Forskerne står blandt andet bag rapporten 'Råd om bæredygtig sund kost', som udgør det faglige grundlag for de officielle danske kostråd fra 2021. 

Læs mere 
Læs rapporten Råd om bæredygtig og sund kost (pdf), der udgør det faglige grundlag for anbefalingerne om en planterig kost i de officielle danske kostråd.

Læs E-artiklen På vej mod en sundere og mere bæredygtig kost (pdf).

Forskningsgruppen for Ernæring, Bæredygtighed og Sundhedsfremme gennemfører blandt andet undersøgelser af danskernes kost- og aktivitetsvaner og udarbejder evidens bag kostråd og næringsstofanbefalinger. Læs mere om forskningsgruppens arbejde på instituttets website.