Nye gratis undervisningsmaterialer og forsøg af Biotech Academy

torsdag 14 jan 21
|

Gå på opdagelse i de mange gratis tilbud fra Biotech Academy. Benyt fx Det virtuelle laboratorium eller bestil gratis materialer til nye øvelser.

Bestil de nye gratis GMO-øvelser til din gymnasieklasse

Biosensorprojektet af Biotech Academy på DTU lancerer en ny, optimeret protokol til deres eksisterende øvelser. Øvelseskittet indeholder bakterier og plasmider, samt tilhørende teorimateriale, og sendes gratis ud til gymnasier over hele landet. Ved at lave øvelserne lærer eleverne om principperne bag syntetisk biologi, genregulering og det centrale dogme, samt får indblik i, hvordan man udfører praktisk laboratoriearbejde.

Sidste skoleår var der over 1200 elever, der udførte Biosensorøvelsen, og målet er, at udsende op imod 150 kits om året i løbet af de næste 3 år. Den nye protokol er optimeret således at hele øvelsen nu kan udføres inden for et gymnasiemodul på halvanden time, hvilket gør det let for lærerne at planlægge undervisningen. Det er nemt at bestille et gratis kit via hjemmesiden www.biosensor.dk.

Bestil gratis alger til forsøg om fotosyntese i folkeskolen

Den Grønne Revolution er et undervisningsforløb udviklet af Biotech Academy på DTU.  Forløbet indeholder tværfaglig teori om hvordan alger kan bruges til at redde klimaet, udvikle kræftmedicin, producere benzin og meget mere! Materialet er en oplagt øvelse til den naturfaglige prøve i grundskolen.

Foruden de gratis undervisningsmaterialer, tilbyder vi for første gang gratis udsending af vores alge-kits! Eleverne får mulighed for at arbejde praktisk med fotosyntesen og direkte visualisere den i aktion! Bestil algerne og få adgang til undervisningsmaterialerne og lærervejledningerne på Biotech Academys hjemmeside

Gratis benyttelse af Det Virtuelle Laboratorium

Giv eleverne laboratorieerfaring på trods af hjemmeundervisningen! Det virtuelle laboratorium af Biotech Academy på DTU giver dine elever mulighed for at arbejde med produktion af antistoffer, vaskemiddel, insulin og meget mere! Alt foregår online på ww.virtueltlaboratorium.dk der simulerer et virkeligt laboratorium! Lærervejledninger og oplagte undervisningsforløb til Det Virtuelle Laboratorium kan findes på Biotech Academys hjemmeside.

Undervisningsmateriale om Coronavirus til folkeskolen

Nye virussygdomme bliver ved med at opstå, og har i århundreder udgjort en stor trussel mod den globale folkesundhed. Omfanget af disse infektionssygdomme har varieret meget. Vi er blevet bedre til at diagnosticere og forebygge virusinfektioner.
Benyt vores nye virtuelle undervisningsforløb om Coronavirus til at lære dine elever om virus, epidemier og vacciner! Alle øvelser, videoer, teori og lærervejledninger er frit tilgængelige på Biotech Academys hjemmeside

Find også spørgsmål og svar om vaccinen udviklet af Pfeizer/Biontech.

Andre spændende undervisningsmaterialer fra Biotech Academy

Biotech Academy, der er en studenterorganisation knyttet til DTU, har igennem den seneste årrække udgivet en hel række undervisningsmaterialer, bl.a. teorimateriale, øvelsesvejledninger, videoer, opgaver og virtuelle laboratorieøvelser. Find det hele - gratis – på Biotech Academys hjemmeside. Biotech Academy kan kontaktes på e-mail: biotech@bio.dtu.dk.

16 APRIL 2021