Ph.d.-forsvar om fremstilling af alternativt brændstof

onsdag 02 apr 14
|

Kontakt

Timothy John Hobley
Lektor
DTU Fødevareinstituttet
45 25 27 06

DTU Fødevareinstituttet inviterer til Johan Alftréns ph.d.-forsvar om metodeudvikling til fremstilling af alternativt brændstof. Forsvaret foregår mandag den 7. april 2014 kl. 13.30.

Johan Alftrén fra DTU Fødevareinstituttet har i sit ph.d.-projekt undersøgt en metode, der skal reducere omkostningerne i udviklingen af mere miljøvenlige alternativer til de oliebaserede brændstoffer og kemikalier. Biomasse fra lignocellulose er et meget interessant råmateriale for produktion af biokemikalier og biobrændstof på grund af den store overflod af råmaterialet, og fordi det er et spildmateriale fra eksempelvis majs og hvede, som ikke direkte konkurrerer med fødevareproduktion.

En af de væsentligste udfordringer i forhold til at gøre bioprocessen økonomisk givende er omkostningerne for cellulaser. Johan Aftrén undersøgte i ph.d.-projektet om metoder til at reducere omkostningerne for cellulaser kan være at immobilisere cellulaser på magnetiske partikler for at muliggøre genbrug af enzymer.

Se invitationen til Johan Alftréns ph.d.-forsvar af afhandlingen: Immobilisering af cellulaser på magnetiske partikler for at muliggøre genbrug af enzymer ved hydrolyse af lignocellulose

Tid  

Mandag den 7. april 2014 kl. 13.30

Sted

DTU Fødevareinstituttet
Lyngby Campus
Bygning 221
Lokale 237
2800 Kgs. Lyngby