DK: Agarplade (antibiotikaresistens). Foto:  Mikkel Adsbøl | EN: agar plate (antibiotic resistance). Photo:  Mikkel Adsbøl

Webinar om antibiotikaforbrug og -resistens

Fødevarer, fisk og landbrug Bakterier og mikroorganismer
Vær med og hør om antibiotikaforbrug og -resistens i Danmark, når Statens Serum Institut og DTU Fødevareinstituttet den 18. november 2020 holder et webinar i anledning af den internationale antibiotikauge.

I uge 47 løber den internationale antibiotikauge af stablen for at øge kendskabet til de risici, der er forbundet med uhensigtsmæssig og unødig brug af antibiotika. Den 18. november er det også Europæisk Antibiotikadag, som ligeledes sætter fokus på bedre kendskab til antibiotikaresistens for både sundhedsprofessionelle og borgere.

I den forbindelse inviterer parterne bag det danske overvågningsprogram DANMAP til et webinar om antibiotikaforbrug og -resistens i Danmark.

På webinaret vil de vigtigste resultater fra den årlige DANMAP-rapport blive gennemgået. Rapporten opgør forbruget af antibiotika til dyr og mennesker samt forekomsten af antibiotikaresistente bakterier i dyr, fødevarer og mennesker i Danmark for 2019. Rapporten udkom i starten af oktober.

Tid

Onsdag den 18. november 2020 kl. 12.00–13.30.

Program

Velkommen

  • Gennemgang af Highlights fra DANMAP

    - Antibiotikaforbrug til dyr og antibiotikaresistens i bakterier fra dyr og i fødevarer 
    v/ specialkonsulent Birgitte Borck Høg, DTU Fødevareinstituttet

    - Antibiotikaforbrug til mennesker
    v/ farmaceut Majda Attauabi, SSI

    - Antibiotikaresistens i bakterier fra mennesker
    v/ Afdelingslæge Sissel Skovgaard, SSI

  • Spørgsmål 
Tilmelding

Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig via Statens Serum Instituts website senest tirsdag den 17. november 2020. Du vil få tilsendt link per e-mail forud for webinaret.

Læs mere

Download DANMAP-rapporten fra DANMAP’s website.

Læs mere om antibiotikaresistens og den forskning, som DTU Fødevareinstituttet udfører for at øge viden om resistente bakterier – viden som kan hjælpe til at bekæmpe resistens – på instituttets temasite om antibiotikaresistens.