Kemikaliepåvirkninger

VÆLG INTERVAL
RSS
2019
09 DEC

Seminar om kemi i fødevarer

Kom til seminar den 15. januar 2020 og hør om ny viden og nye metoder, som kan forbedre den kemiske fødevaresikkerhed. Forskere fra DTU Fødevareinstituttet præsenterer...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
28 NOV

Nok kompetencer til at vurdere kemikaliers farlighed

Et nordisk initiativ vil sikre, at der i Norden også i fremtiden vil være nok fagpersoner, som kan hjælpe med at beskytte menneskers sundhed og vores miljø mod skadelige...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
26 FEB

Beskytter risikovurdering af hormonforstyrrende stoffer nok?

Risikovurderinger af hormonforstyrrende stoffer bør tage bedre højde for usikkerheder omkring skadelige effekter, så risikoen ikke undervurderes.

Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
2018
06 DEC

Viden skal værne mod hormonforstyrrende kemikalier

Forskere fra DTU skal i to nye EU-projekter om hormonforstyrrende stoffer være med til at beskytte kvinders fertilitet og børns hjerneudvikling.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
31 OKT

Ni ”nye” hormonforstyrrende stoffer identificeret

Forskere fra DTU og SDU har fundet solidt videnskabeligt belæg for, at yderligere ni kemiske stoffer er hormonforstyrrende.

Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
23 AUG

Ufødte børn bedre beskyttet mod hormonforstyrrende stoffer

Forskere fra DTU Fødevareinstituttet har været med til at forfine den internationale kemikalietestning, så den bedre kan afsløre hormonforstyrrende stoffer.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
2017
14 SEP

Nytænkende screening for kemikalier i pap- og papiremballage

En ny tilgang til at identificere problematiske kemikalier i fødevareemballage af pap og papir er udviklet på DTU Fødevareinstituttet. Den bruger en række udvalgte cellebaserede...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
02 MAR

DTU-aktie i at EU stempler fire stoffer som hormonforstyrrende

På dansk forslag har EU i februar 2017 besluttet at anerkende, at fire phthalater er hormonforstyrrende for mennesker. DTU Fødevareinstituttet har bidraget med en væsentlig...

Sundhed og sygdomme Fødevaresikkerhed
2016
30 AUG

Bedre beskyttelse af forbrugere mod skadelige stoffer

Forskere fra DTU Fødevareinstituttet skal prioritere de hormonforstyrrende stoffer, der udgør den største risiko for menneskers sundhed, videreudvikle en metode til at...

Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
29 JUN

Stoffer i kød kan være kræftfremkaldende

Befolkningsundersøgelser peger på en mulig sammenhæng mellem indtag af kød og udvikling af kræft. Kød kan indeholde kræftfremkaldende stoffer, men er også en vigtig ernæringskilde...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
https://www.food.dtu.dk/nyheder/kemikaliepaavirkninger?at=%7B559A7F23-40D3-470C-8825-436C20C291CF%7D.%7B701BF22C-CFF9-4451-B056-F542398575B2%7D.%7B9B46D53E-9DD2-485C-A46B-C561E95777D3%7D%7C%7B559A7F23-40D3-470C-8825-436C20C291CF%7D.%7B6C15ECF8-88D8-4817-8AE1-5FDE8B1B8EEA%7D.%7B6A620FC9-3A86-4342-B6CC-0934B474F18D%7D&fr=1&lid=%7B58C3927C-5026-4E8D-80DE-6174C768FB06%7D&mr=10&qt=NewsQuery
10 DECEMBER 2019