Fødevaresikkerhed

VÆLG INTERVAL
RSS
2019
19 AUG

Workshops om blockchain i fødevarebranchen

Danske fødevarevirksomheder kan på to gratis workshops få mere viden om, hvordan blockchain kan hjælpe til at dokumentere danske fødevarers vej fra jord til bord samt...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion
23 MAJ

Veldokumenteret vej fra jord til bord

Nyt projekt skal udvikle teknologier og metoder, der kan dokumentere fødevarers vej fra jord til bord og samtidigt forhindre plagiering. Projektet ledes af DTU Fødevareinstituttet...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
29 JAN

Fuld brug af restprodukter til insektproduktion kræver ny viden

Der er brug for mere viden, før flere restprodukter kan godkendes som foder til opdræt af insekter, så insekterne er sikre at spise for dyr og mennesker, viser undersøgelse...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion
16 JAN

Test af hygiejnisk design giver højere fødevaresikkerhed

I fem år har DTU Center for Hygiejnisk Design været med til at sikre, at fødevareindustriens udstyr kan rengøres på en måde, der understøtter Danmarks meget høje fødevaresikkerhed...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
2018
04 DEC

Ny viden muliggør mere vandgenbrug i fødevaresektoren

Uden at kompromittere fødevaresikkerheden kan kyllingefødder renses med 50 procent mindre vand, og rengøringsvand genbruges i køleanlæg, viser forskning fra DTU.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
04 SEP

Teknologitopmøde åbent for tilmeldinger

Du kan nu tilmelde dig Nordens førende universitetsdrevne teknologitopmøde, som finder sted den 10.-11. oktober 2018 på DTU i Lyngby. Topmødet har i år særlig fokus på...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
14 MAJ

Matematik brugt til at skabe sundere fiskeprodukter

Matematiske modeller fra DTU Fødevareinstituttet er brugt til at udvikle nye fiskeprodukter med mindre salt og mere smag.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion Matematisk modellering
08 MAJ

DTU studerende hjælper til at øge holdbarhed af juice

En dansk virksomhed har fået hjælp fra en DTU studerende til at forlænge holdbarheden af deres friskpressede juiceprodukter til gavn for både miljøet og bundlinjen...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
2017
30 AUG

Debat om teknologi og fødevarer på topmøde

Teknologien åbner for en verden af nye muligheder for design, produktion og distribution af fødevarer. Men hvordan får fødevareindustrien producenter og forbrugere til...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
2016
20 JUL

Afrikansk kamelmælk bliver mere sikker med dansk viden

Dansk viden om mælkeproduktion og fødevaresikkerhed gør i et DANIDA-finansieret projekt afrikansk kamelmælk mere sikker at drikke og sikrer en bedre udnyttelse af mælken...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion
https://www.food.dtu.dk/nyheder/foedevaresikkerhed?at=%7B559A7F23-40D3-470C-8825-436C20C291CF%7D.%7B701BF22C-CFF9-4451-B056-F542398575B2%7D.%7B049A2898-364E-4876-AAE3-14DBEE38C24B%7D&fr=1&lid=%7BBCF715B5-6B56-4BAB-9179-8BA8D14B50EB%7D&mr=10&qt=NewsQuery
13 NOVEMBER 2019