Image supplied

Vær online observatør ved EFSA-møder

tirsdag 18 jun 19
Interesserede observatører har mulighed for at deltage online i to møder i Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA – i møde i den Videnskabelige Komité den 25.-26. juni og møde i Panelet for ernæring, novel foods og fødevareallergener den 2.-4. juli.

Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, inviterer interesserede observatører til at følge med via videolink, når EFSA’s videnskabelige komité holder møde i Parma den 25.-26. juni 2019. Komitéen arbejder med generelle spørgsmål såsom harmonisering af risikovurderingsmetoder og råder EFSA’s ledelse i forhold til strategisk videnskabelige spørgsmål. 

En uge senere har du mulighed for at se med, når Panelet for ernæring, novel foods og fødevareallergener (NDA) mødes i Parma den 2.-4. juli. På dagsordenen er bl.a. udkast til vurderinger af den rette alder at indføre skemad og de daglige referenceindtag for natrium og klorid.

Deadline for tilmelding som online observatør er den 18. juni 2019 for mødet i Den Videnskabelige Komitée og den 2. juli for NDA-mødet. Tilmelding skal ske via EFSA's website

Siden starten af 2016 har EFSA slået dørene op for, at observatører kan deltage i de møder, som såvel de videnskabelige paneler og den Videnskabelige Komité holder. Formålet er at skabe bedre forståelse for EFSA´s arbejde. Observatører får mulighed for at interagere med og stille spørgsmål til komitéen og panelernes videnskabelige eksperter. 

Læs mere

Find en nærmere beskrivelse af Den Videnskabelige Komités arbejdsområde og medlemmer samt dagordner og referater fra tidligere møder på EFSA’s website: Scientific Committee.

På EFSA’s website er også en beskrivelse af, hvad NDA beskæftiger sig med, og hvem panelmedlemmerne er: Panel on Nutrition, Novel Foods and Food Allergens.

Læs desuden på EFSA’s website, hvordan du tilmelder dig de åbne panelmøder og om retningslinjerne for deltagelse

Kontakt

Spørgsmål angående møderne kan sendes til EFSA på e-mail til publicmeetings@efsa.europa.eu.