Ernæring og kostvaner

VÆLG INTERVAL
RSS
2020
Fisk. Foto: Colourbox.dk
03 MAR

Regnemodel laver personlige kostråd for optimalt fiskeindtag

En regnemodel fra DTU genererer personlige kostråd for, hvor meget fisk en person behøver at spise for at efterleve anbefalingerne for indtag af D-vitamin...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Sundhedsfremmende stoffer
Plantebaseret varm ret.
25 FEB

Tre spor mod en mere bæredygtig sund kost

Forbrugere kan gennem deres indkøbsvalg bidrage til at gøre kosten mere bæredygtig. De kan ændre kostens sammensætning i en grønnere...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
Bælgfrugter - f.eks. linser og kidneybønner.
25 FEB

En sund og bæredygtig kost er mere plantebaseret

Bælgfrugter, mørkegrønne grøntsager, nødder og frø skal fylde mere i de officielle kostråd, hvis de skal sikre, at kosten...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
Vingummibamser.
20 FEB

Danskere spiser mest usundt lørdag, får mindst motion søndag

Sammenlignet med en almindelig hverdag indtager danskere 20% flere kalorier om lørdagen og bevæger sig 20% mindre om søndagen, viser tal fra DTU Fø...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
Photo: Colourbox
22 JAN

Danskernes appetit efter saltholdige fødevarer er steget

Kostens indhold af saltholdige fødevarer er steget med knap 10% det sidste årti, viser en analyse fra DTU Fødevareinstituttet.

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
2019
Image: Colourbox.dk
14 NOV

Usikker sundhedsskadelig effekt af rødt og forarbejdet kød

Ny undersøgelse fra DTU og SDU viser en tendens til, at danskere, som spiser mere rødt og forarbejdet kød end anbefalet, har en øget risiko...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Sundhed og sygdomme
Image: Colourbox.dk
05 NOV

360 grader rundt om fødevarernes effekter

Ved at se på både de positive og negative sundhedsmæssige egenskaber i fødevarer er forbrugere og myndigheder bedre rustet til at forudse sundhedseffekter...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Fødevaresikkerhed Matematisk modellering Sundhed og sygdomme
Tarmbakterier og sundhed
24 OKT

Ny viden på vej om tarmbakteriers rolle i kost og sundhed

Et forskningsprojekt ledet af DTU skal med en bevilling på knap 60 mio. kroner fra Novo Nordisk Fonden skaffe viden om tarmbakteriernes rolle, når mennesker...

Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Sundhed og sygdomme
Mælkesyrebakterier. John Walsh/Science Photo Library/Scanpix
23 OKT

Koden til et godt helbred ligger i tarmen

Bakterier i tarmen har indflydelse på risikoen for at udvikle livsstilssygdomme som type 2-diabetes og hjerte-kar-sygdomme. DTU Fødevareinstituttet forsker...

Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Sundhed og sygdomme
Photo: Colourbox.com
21 OKT

Konference byder på data om kostkvalitet og sundhed hos kødelskere

På Landbrug & Fødevarers ernæringskonference den 14. november præsenterer DTU Fødevareinstituttet nye data fra et projekt om sammenh...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Sundhed og sygdomme
Image supplied
10 OKT

Vurdering af den rette alder at indføre overgangskost til spædbørn

Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, har ud fra en litteraturgennemgang vurderet, at der ikke er en bestemt alder, hvor alle spædbø...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
Image: DTU
02 OKT

Hør om brug af blockchain indenfor fødevarer på topmøde

Nordens største universitetsdrevne teknologi-topmøde sætter i oktober 2019 bl.a. fokus på, hvordan blockchain kan øge fødevarers...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Ernæring og kostvaner
Image supplied
20 SEP

Opdaterede referenceværdier for næringsstoffer i kosten

Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, har færdiggjort en opdatering af referenceværdierne for 34 forskellige næringsstoffer i...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
Image: Erduforsoed.dk
16 SEP

Efterlysning: Gode idéer til at skrue ned for de søde sager

Danskerne er verdensmestre i at spise slik – og det går bl.a. ud over børns sundhed. I et nyt projekt skal DTU Fødevareinstituttet derfor hjæ...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
Image: Colourbox.com
12 SEP

Saltindholdet i en række fødevarer kortlagt

For at følge udviklingen mod at gøre danskernes kost mindre salt har DTU Fødevareinstituttet kortlagt saltindholdet i færdigpakkede pål...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
Image: DTU Fødevareinstituttet
10 SEP

Hjælp til at vurdere, om varer kan få Fuldkornslogo eller Nøglehulsmærke

En ny version af et gratis værktøj udviklet på DTU kan generere næringsdeklarationer til fødevarer og – som noget nyt – bruges...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Ernæring og kostvaner
Photo: Colourbox.com
04 SEP

Nye næringsstofdata for laks på det danske marked

Indholdet af D-vitamin i danskernes yndlingsfisk, laksen, har ikke ændret sig i løbet af de seneste 10 år, men det har fedtsyresammensætningen...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
Det Økologiske Spisemærke
29 AUG

Bedre odds for sundere mad i kantiner med højt økologiforbrug

Sandsynlighed for, at landets arbejdspladser, ungdomsuddannelser og skoler lever op til alle Fødevarestyrelsens principper for sundere mad, er størst blandt...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
Image: DTU Fødevareinstituttet
27 AUG

Brug for fokus på fisk og bælgfrugter i dagsinstitutioners mad

Mere fisk og flere bælgfrugter bør komme på tallerknerne i danske dagsinstitutioner med en madordning, viser en undersøgelse fra DTU Fø...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
Jordklode på en gaffel. Foto: Colourbox.dk
22 AUG

Hvad vi ved - og ikke ved - om klimavenlig kost

Følg de officielle kostråd, reducer madspild og skær ned på rødt kød, alkohol og søde sager. Så langt rækker den...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
https://www.food.dtu.dk/nyheder/ernaering?at=%7B559A7F23-40D3-470C-8825-436C20C291CF%7D.%7B701BF22C-CFF9-4451-B056-F542398575B2%7D.%7B6306F3DE-B7A3-4D31-BAE5-FB8B9DB8C6C7%7D&fr=1&lid=%7B9F4AF2E9-4E34-46E9-809C-06266D9C3BE9%7D&mr=10&qt=NewsQuery
28 MARTS 2020