Photo: Colourbox.com

Deltag i seminar om antibiotikaforbrug og -resistens

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Bakterier og mikroorganismer
Se hvad dagen byder på, når Statens Serum Institut og DTU Fødevareinstituttet den 18. november 2022 holder seminar om antibiotikaforbrug og -resistens i Danmark i anledning af den internationale antibiotikauge.

Aktører verden over sætter i uge 47 fokus på de risici, der er forbundet med uhensigtsmæssig og unødig brug af antibiotika. 

På den euroæiske antibiotikadag den 18. november inviterer parterne bag det danske overvågningsprogram DANMAP til et seminar om antibiotikaforbrug og -resistens i Danmark. Her præsenteres den årlige Danmap-rapport, der opgør forbruget af antibiotika til dyr og mennesker samt forekomsten af antibiotikaresistente bakterier i dyr, fødevarer og mennesker i Danmark for 2021. Rapporten udkommer den 15. november.

Seminaret bliver holdt på Statens Serum Institut (SSI). Det er muligt at deltage både fysisk og online. 

Se program for Danmap seminaret (pdf)

 Tid 
Fredag den 18. november 2022 kl. 12.30-16.00

Sted 
Statens Serum Institut 
Artillerivej 5, 
2300 Kbh S.

Tilmelding 
Deltagelse er gratis. Tilmelding skal ske på SSI’s website.
Det er muligt at deltage både fysisk og online.
Sidste frist for tilmelding er søndag den 13. november.

Læs mere 
DANMAP-programmet har siden 1995 overvåget brugen af antibiotika til mennesker og dyr i Danmark, og forekomsten af antibiotikaresistens blandt bakterier i dyr, mennesker og fødevarer. DANMAP er blandt de ældste overvågningsprogrammer i verden inden for antibiotika og resistens.
Læs mere på Danmap’s website