The UN World Food Programme (WFP) Innovation Hub for Eastern Africa has partnered with DTU among others to launch the Next Generation East African Innovators Program

Spirende samarbejde med World Food Programme

mandag 19 apr 21
|
af Nasrin Billie

Kontakt

Roberto Flore
Manager DTU Skylab, Foodlab
DTU Skylab
52 73 22 53

Kontakt

Henning Høgh Jensen
Afdelingschef
DTU Fødevareinstituttet
40 25 12 22

Om DTU Skylab

  • DTU Skylab er stedet, hvor universitetet samler support og aktiviteter inden for innovation og iværksætteri.
  • Foodlab er DTU Skylabs levende laboratorie med fokus på idé, koncept og produktudvikling inden for fødevareområdet.

Om samarbejdet med FN's World Food Programme

  • WFP Centre of Excellence against Hunger Brazil er et samarbejde mellem WFP og den brasilianske regering i 2011. Centret arbejder for at bekæmpe sult og underernæring i verdens fattige lande, specifikt i kraft af skolemadsprogrammet, der sikrer skolebørn et nærende måltid. Ikke alene gavner skolemadsprogrammet skolebørns helbred og trivsel, men det knyttes til lokale smålandsbrug, der producerer fødevarerne, og derved gavner det også de lokale økonomier. Læs mere her (på engelsk).
  • Next Generation East African Innovators Programme er et nyt samarbejde mellem FN’s World Food Programme (WFP) Innovation Hub for Eastern Africa, DTU, the Hult Prize Foundation og Udenrigsministeriet. Læs mere her (på engelsk).

DTU samarbejder med FN’s World Food Programme om at udvikle bæredygtige fødevaresystemer.

DTU har indledt samarbejde med to grene af World Food Programme, Centre of Excellence against Hunger Brazil og Innovation Hub for Eastern Africa. Formålet er at stimulere innovative, lokale kræfter og sikre bæredygtige fødevarer og produktionsmetoder.

”DTU vil stille med forskellige former for teknisk assistance, lige fra hjælp til fremstilling af prototyper til business-coaching, og vores samarbejdspartnere får adgang til DTU Skylabs laboratorier og innovationsmiljø, der rummer både ingeniørstuderende, forskere og virksomheder, fortæller Roberto Flore, daglig leder af DTU Skylab Foodlab.

Ud over DTU Skylab FoodLab bidrager DTU Fødevareinstituttet med den nyeste viden om bæredygtige teknologiske løsninger inden for fødevareområdet.

Videndeling og netværksdannelse

"I en region, hvor 60 procent af befolkningen er unge under 25 år, og hvor globale investeringer i lokale initiativer forbigås til fordel for udenlandske landbrugs- og fødevareprojekter, vil vi i samarbejde med WFP støtte lokale østafrikanske iværksættere inden for fødevareområdet"
Roberto Flore, leder af DTU Skylab FoodLab

I samarbejde med WFP Innovation Hub for Eastern Africa er der etableret et nyt besøgsprogram ”Next Generation East African Innovators Programme”, hvor fire hold af unge studerende fra Østafrika kommer til DTU senere på året for at virkeliggøre deres bæredygtige fødevareløsninger.

”I en region, hvor 60 procent af befolkningen er unge under 25 år, og hvor globale investeringer i lokale initiativer forbigås til fordel for udenlandske landbrugs- og fødevareprojekter, vil vi i samarbejde med WFP støtte lokale østafrikanske iværksættere inden for fødevareområdet,” siger Roberto Flore.

De fire hold universitetsstuderende kommer fra Kenya, Uganda og Etiopien, og deres idéer, som skal finjusteres og udvikles til konkrete produkter, der kan markedsføres, rummer alt lige fra økologisk gødning til et AI-drivhus, nærende mad fra hestebønner og en fiskedam, der kan stoppe fejlernæring i Kakuma-flygtningelejren i Kenya.

Roberto Flore fremhæver, at projektet også åbner spændende muligheder for videndeling og netværksdannelse på fødevareområdet for brugerne af DTU Skylab Foodlab og det øvrige DTU.

“De unge afrikanere bliver tilknyttet en online-mentorordning, hvor de modtager fagligt relevant undervisning som forberedelse til deres månedlange besøg i Danmark, hvor de skal researche og udvikle prototyper i samarbejde med vores studerende, forskere og startups. Når de vender hjem, vil de fortsætte arbejdet med hjælp og assistance fra DTU, siger han.

I partnerskabet med WFP Centre of Excellence against Hunger Brazil handler det om at udvikle nye produkter og teknologier, der kan indgå i WFP’s skolemadsprogrammer. Her fokuseres desuden på at skabe innovative og bæredygtige teknologiske løsninger, der kan sikre, at blandt andet råvarer bliver udnyttet bedre, så man undgår spild i produktionen og udnytter produktionsprocesserne mere effektivt til gavn for de lokale aktører.


https://www.food.dtu.dk/nyheder/Nyhed?id=%7BD5CC588A-2E2B-4ECE-A7A2-F3E597FB073A%7D
16 MAJ 2021