Photo: Colourbox.com

Invitation til konference om produktion af kvalitetsfødevarer

mandag 21 jul 14
|

inSPIRe og Innovationsfondens programkomite for sundhed, fødevarer og velfærd inviterer til konference om, hvordan kvalitetsfødevarer kan produceres effektivt i fremtiden. Forskere fra internationale og nationale universiteter, herunder DTU Fødevareinstituttet, bidrager med oplæg. Konferencen afholdes den 11. september 2014 i København.

inSPIRe og Innovationsfondens programkomite for sundhed, fødevarer og velfærd inviterer til konferencen ’Sådan Produceres kvalitetsfødevarer effektivt i fremtiden. Konferencen finder sted den 11. september 2014 kl. 8.30 til 15.45 i København.

Danmark har en lang historie som landbrugsland og en topposition indenfor fødevareproduktion og forskning. Vi har derfor et enestående udgangspunkt for at imødekomme aktuelle og fremtidige udfordringer med henblik på en bæredygtig og ressourceeffektiv produktion af sunde fødevarer af høj kvalitet.

Konferencen tager afsæt i resultater fra inSPIRe, hvor både de største danske fødevarevirksomheder er involveret, og hvor resultaterne har stort potentiale i forhold til forretningsskabelse og innovation.

Konferencen er sammensat af tre sessioner, hvor den nyeste forskning præsenteres både fra inSPIRe og fra internationale talere. Fra DTU Fødevareinstituttet er afdelingschef Henning Høgh Jensen og lektor Stina Frosch repræsenteret. Henning Høg Jensen er ordstyrer på konferencens første session, hvor Stina Frosch holder oplæg om, hvordan modellering og simulering af fødevareproduktionsprocesser kan bidrage til øget effektivitet i fødevareindustrien.

Konferencens tre sessioner:

  1. Færre ressourcer til mere og bedre mad

Produktionsprocessen skal i højere grad imødekomme aktuelle og fremtidige udfordringer i forhold til en ressourceeffektiv produktion af sunde fødevarer af høj kvalitet.

  1. Bedre spisekvalitet med styr på processerne

Udnyt nye og andre råvarer eller tilfør nye og spændende egenskaber til slutproduktet, som imødekommer ønsker og krav fra forbrugere og industri. Det er en udvikling, der sker i krydsfeltet mellem procesparametre og de endelige fødevarer.

  1. Moderne teknologi ligger bag fremtidens fødevarer

Udvælg den rigtige mælk til osten allerede hos koen eller design råvarerne på computeren. Det er nye muligheder i forhold til produktions- og procesdesign.

Program 

Læs programmet for konferencen ’Sådan produceres kvalitetsfødevarer effektivt i fremtiden’ (pdf)

Tid

Torsdag den 11. september kl. 8.30 – 15.45

Sted

Kosmopol, Fiolstræde 44, 1171 København K

Tilmelding

Tilmelding via inSPIRes kalender. Arrangementet er gratis, men tilmelding er nødvendig.

Læs mere
Læs mere om inSPIRe
Læs mere om Innovationsfondens programkomite for sundhed, fødevarer og velfærd
https://www.food.dtu.dk/nyheder/Nyhed?id=%7B97E8A340-2A55-4DB0-AD10-EBA93295F8F2%7D
17 APRIL 2021