Blæretang. Foto: Colourbox.dk

Temasite om bæredygtig udvikling af fødevarer

tirsdag 16 feb 21

Kontakt

Christine Nellemann
Institutdirektør
DTU Fødevareinstituttet
35 88 77 03

Se nyt temasite om de mange måder DTU Fødevareinstituttet arbejder på at skabe bæredygtige teknologiske løsninger indenfor fødevareområdet.

Studier peger på, at fødevareforbruget står for cirka 25% af den samlede klimabelastning per person. Hvis kosten skal belaste klimaet og miljøet mindre, kræver det både nye, mindre CO2-udledende og mere skånsomme produktionsformer samt at forbrugere sætter kosten sammen på en ny måde.

DTU Fødevareinstituttet vil gøre en forskel ved at skabe bæredygtige teknologiske løsninger. Industrien skal med afsæt i forskningen kunne udnytte råvarerne bedre, så de undgår spild i produktionen og udnytter produktionsprocesserne mere effektivt - og det skal være lettere for forbrugerne at vælge bæredygtige fødevarer af høj kvalitet. 

Læs mere

Gå på opdagelse i DTU Fødevareinstituttets temasite om bæredygtig udvikling og læs mere om instituttets aktiviteter og forskningsresultater på området.

På instituttets website kan du også finde temasites om kemikaliepåvirkninger, antibiotikaresistens, ernæring og kostvaner, risikovurdering og helhedsvurderinger samt sygdomsfremkaldende mikroorganismer. Flere vil med tiden blive føjet til.

Hvis du har en god idé til et tema, du gerne ser foldet ud på www.food.dtu.dk, kan du udfylde denne formular.