Students

Virtuel live laboratorieundervisning for gymnasier og HTX

onsdag 17 feb 21

Frederik Brink Smedegaard
EduForce Koordinator
DTU Bioengineering

DTU tilbyder nu gymnasie- og HTX-klasser fire gratis online undervisningsforløb i life science.

Eduforce er et gratis tilbud til gymnasier og HTX-klasser, hvor dygtige universitetsstuderende fra life science uddannelserne underviser i bioteknologi, biomedicin og kemi.

Normalt foregår Eduforce’s undervisning i DTU’s undervisningslaboratorier og klasselokaler. Men nye tider kræver ny tænkning, og derfor har Eduforce nu omlagt alle fire gratis undervisningsstilbud, så undervisningen streames live fra laboratoriet direkte til eleverne.

Undervisningsforløb

"Med dette tilbud kan vi forsat tilbyde gratis undervisning under lockdown. Samtidig giver det mulighed for at gymnasie- og HTX-klasser, som har for langt til at kunne komme til DTU for en dags undervisning, også kan prøve kræfter med et af vores undervisningsforløb."
Eduforcekoordinator Frederik Brink Smedegaard

Eleverne bliver modtaget online af to universitetsstuderende, som tager dem med ind i laboratoriet til en gennemgang af øvelsen, på samme måde, som hvis de selv havde været der. I løbet af dagen vil eleverne få mulighed for at løse opgaver, der er forbundet til laboratoriearbejdet og til de resultater, som de ser i forløbet. Afslutningsvis fortæller underviserne også lidt om, hvordan det er at læse på DTU, og hvilke muligheder der ligger inden for en uddannelse i bioteknologi.

Eduforcekoordinator Frederik Brink Smedegaard, som har arbejdet hårdt sammen med underviserne på at finde den bedste digitale form til deres gratis undervisningstilbud, siger:

”Med dette tilbud kan vi forsat tilbyde gratis undervisning under lockdown. Samtidig giver det mulighed for at gymnasie- og HTX-klasser, som har for langt til at kunne komme til DTU for en dags undervisning, også kan prøve kræfter med et af vores undervisningsforløb.”

De fire gratis tilbud

Læs mere om de fire tilbud og book via disse links:

Den molekylære mikrobiologi og dens redskaber

Enzymkinetik og Michealis-Menten modellen

Immunologisk Bioinformatik

Test dit eget DNA

Kursusbeskrivelserne er ikke er opdaterede i forhold til at undervisningen foregår online.

17 APRIL 2021