Photo: Colourbox.com

Seminar om kemikalie-cocktails i mad

mandag 16 feb 15

Kontakt

Anne Marie Vinggaard
Professor
DTU Fødevareinstituttet
35 88 75 49

Kontakt

For spørgsmål om program og indhold: Professor Anne Marie Vingaard

For praktiske spørgsmål: Stine Greve Linnemann

Hvad sker der egentlig, når vi mennesker bliver udsat for mange forskellige kemikalier i den mad, vi spiser? Kan matematiske modeller forudsige virkningen af sådanne cocktails? Og er den fødevareemballage af papir og pap, vi bruger, i orden? Det er nogle af de spørgsmål, som et netop afsluttet forskningsprojekt med DTU Fødevareinstituttet i spidsen har forsøgt at besvare. Hør svarene og få præsenteret hovedresultaterne fra projektet på et seminar den 19. marts 2015. Bemærk: Der er lukket for tilmelding til seminaret.

Det har længe vakt bekymring, at den traditionelle måde at vurdere, hvorvidt kemikalier kan være skadelige, kun tager højde for kemikalier enkeltvis og ikke inkluderer en eventuel øget risiko ved, at kemikalierne er til stede i en cocktail. Fødevareministeriet søsatte i 2011 et omfattende fireårigt forskningsprojekt om cocktaileffekter på fødevareområdet med DTU Fødevareinstituttet i spidsen.

Forskningsprojektet er netop afsluttet og DTU Fødevareinstituttet inviterer til seminaret: Kemikalie-cocktails i mad – hvordan griber vi det an i fremtiden? På seminaret vil projektdeltagerne fremlægge ny viden om, hvorfor påvirkningen fra flere forskellige kemiske stoffer på én gang kan være særligt problematisk.

På programmet er blandt andet oplæg om hvilke kemikalier, danskere er udsat for i hverdagen, en forklaring på hvordan cocktaileffekten af kemikalierne beregnes, og en gennemgang af nogle konkrete cases. Oplægsholderne vil også præsentere den værktøjskasse, som i projektet er udviklet til brug ved fremtidige risikovurderinger af cocktaileffekter i fødevarer.

Program

Download programmet til seminaret (pdf).

Tid

Torsdag den 19. marts 2015, klokken 9:30-16.00

Sted

Eigtveds Pakhus
Asiatisk Plads 2G
1448 København K

Tilmelding

Det er gratis at deltage i seminaret. På grund af begrænset deltagerantal er tilmelding nødvendig senest den 13. marts 2015.
Bemærk venligst: Arrangementet er nu lukket for tilmelding.

Læs mere

I forskningsprojektet har DTU Fødevareinstituttet samarbejdet med fem udenlandske partnere i Europa og USA, DTU Systembiologi og DTU Management.

Læs mere om cocktail problematikken i en artikel fra DTU Fødevareinstituttets 50 års jubilæumsskrift: Kemiske cocktails kan forstyrre hormonerne (pdf).

 
https://www.food.dtu.dk/nyheder/Nyhed?id=%7B635E7BC0-DDC8-4B58-BCFD-A951B1A8EE78%7D
28 MARTS 2020