Bælgfrugter. Foto: Colourbox.dk

Ny master i bæredygtig og sikker fødevareproduktion

torsdag 22 apr 21

Kontakt

Tine Hald
Professor
DTU Fødevareinstituttet
35 88 70 94

Kontakt

Dorte Lau Baggesen
Afdelingschef
DTU Fødevareinstituttet
35 88 62 07
DTU og KU lancerer i starten af 2022 en fælles masteruddannelse i bæredygtig og sikker fødevareproduktion. Uddannelsen giver indsigt i det komplekse samspil mellem behovet for at øge bæredygtigheden i fødevaresektoren uden at gå på kompromis med fødevaresikkerheden.

Hvis kloden skal kunne brødføde den voksende befolkning, er der behov for at nytænke, hvordan vi producerer fødevarer og bruger jordens ressourcer. Samtidig er det afgørende, at nye og mere bæredygtige produktionsformer ikke går på kompromis med fødevaresikkerheden.

For at ruste medarbejdere, der arbejder med fødevarer i krydsfeltet mellem bæredygtighed, sikkerhed og innovation, til den opgave lancerer DTU og KU i starten af 2022 et toårigt forskningsbaseret efteruddannelsesprogram: Master i bæredygtig og sikker fødevareproduktion, som er for ansatte i både privat og offentlig regi.

De studerende vil i løbet af uddannelsen arbejde med forskellige aspekter af bæredygtighed og fødevaresikkerhed i hele produktionskæden på en måde, så de kan relatere den nye viden til deres daglige arbejde. Underviserne forventer, at uddannelsen vil tiltrække studerende i og udenfor Danmark, som derved vil få muligheden for at udvide deres professionelle netværk internationalt.

Uddannelsen består af seks obligatoriske kurser og et afsluttende projekt. Undervisningen foregår online, men årlige konferencer vil foregå i Danmark, hvor de studerende mødes med hinanden og uddannelsens undervisere. Undervisningssproget er engelsk. 

Læs mere

For mere information om bl.a. uddannelsens opbygning og undervisningsform se DTU Fødevareinstituttets website: Master of Sustainable and Safe Food Production. På websitet er det også muligt at skrive sig op til at få mere information, når mere information om kurser bliver lagt ud, og der åbnes for tilmelding.