Bakterierne i tarmen – tarmens mikrobiom - spiller en rolle for en lang række meget forskellige sygdomme, eksempelvis astma og diabetes. Forskerne ved nu, at mikrobiomet interagerer med immunsystemet, hormonsystemet og nervesystemet. Tarmbakterierne kan samlet set betragtes som en stor biologisk fabrik, der producerer tusindvis af gavnlige såvel som skadelige stoffer, der påvirker vores krop. Vi kan påvirke denne produktion, gennem det vi spiser.
Forskere fra DTU Fødevareinstituttet giver på et webinar en status på den nuværende viden om, hvordan kosten påvirker tarmens bakteriesamfund, og hvilken betydning det har for menneskers sundhed. Måske kan fødevarevirksomheder, medicinalindustrien og forskere i fremtiden bruge den viden til at udvikle nye typer af fødevarer og kosttilskud, som er skræddersyet efter mikrobiomet hos den enkelte, for at hjælpe tarmbakterierne til at bidrage bedst muligt til vores sundhed.
I tilknytning til webinaret bliver en fokusanalyse om mikrobiota, kost og sundhed udgivet.
Tilmeld dig Nyt fra DTU Fødevareinstituttet og få besked, når den er klar.
Det er gratis at deltage i webinaret, som er støttet af Food & Bio Cluster Denmark og Uddannelses- og Forskningsstyrelsen. Webinaret vil blive optaget, så det er muligt at se efterfølgende.
Tid
Tirsdag den 30. maj 2023 kl. 13-15
Sted
Online (du får sendt et link på dagen for webinaret)
Program
Kostens betydning for tarmens mikrobiom efter fødslen og i de første år
v/Lektor Martin Frederik Laursen
Kostens betydning for tarmens mikrobiom hos voksne
v/Professor og forskningsgruppeleder Tine Rask Licht
Ingredienser og kosttilskud, som påvirker tarmens mikrobiom
v/Professor Egon Bech Hansen
Spørgsmål og svar
Efter de tre oplæg er der mulighed for at stille spørgsmål til oplægsholderne.
Tilmelding
Det er gratis at deltage i arrangementet, men tilmelding er nødvendig via DTU Fødevareinstituttets website senest den 28. maj 2023.
Kontakt
kommunikation@food.dtu.dk