Photo: Colourbox.com

Nye data for næringsstofindholdet i mel, gryn, kerner og frø

torsdag 24 jan 19

Kontakt

Jette Jakobsen
Seniorforsker
DTU Fødevareinstituttet
20 25 91 92

Kontakt

Cecilie Wirenfeldt Nielsen
Akademisk medarbejder
DTU Fødevareinstituttet
31 96 49 45
Fødevaredatabankens data for en række næringsstoffer i forskellige typer mel, gryn, kerner og frø på det danske marked bliver opdateret takket være et projekt i DTU Fødevareinstituttet.

DTU Fødevareinstituttet står bag den danske fødevaredatabase, Frida, som indeholder oplysninger om op til 113 næringsstoffer i mere end 1.100 fødevarer på det danske marked.

I takt med at danskernes madvaner ændrer sig, bliver databasen løbende udvidet og opdateret med udvalgte kortlægninger af eksempelvis nye typer af fødevarer og områder.

Instituttet har i et netop afsluttet projekt genereret data for næringsstofindholdet i forskellige typer mel, gryn, kerner og frø på det danske marked, da eksisterende data i Frida indenfor produktkategorien generelt er begrænsede. De produkter, projektet har undersøgt, dækker bl.a. over varetyper som chiafrø og quinoa, der er kommet på markedet, siden de eksisterende data i Frida blev indsamlet.

De nye data vil være søgbare i Frida, når den næste version af databasen bliver publiceret i foråret 2019.

Læs mere

Se alle analyseresultaterne i rapport på DTU Fødevareinstituttets website: Næringsstofindhold i mel, gryn, kerner og frø (pdf).

Besøg fødevaredatabasen Frida.

https://www.food.dtu.dk/nyheder/2019/01/nye-data-for-naeringsstofindholdet-i-mel-gryn-kerner-og-froe?id=837ba147-441d-459c-9356-8ef09693beeb
18 SEPTEMBER 2019