Photo: Mikal Schlosser

Samarbejde om fødevaresikkerhed med Japan

mandag 26 mar 18

Kontakt

Christine Nellemann
Institutdirektør
DTU Fødevareinstituttet
35 88 77 03

En ny samarbejdsaftale mellem DTU og Japans nationale center for fødevaresikkerhed vil styrke Danmark og Japans videnskabelige samarbejde om fødevaresikkerhed.

DTU og Japans nationale center for fødevaresikkerhed, Food Safety Commission of Japan, FSCJ, har indgået en samarbejdsaftale. DTU Fødevareinstituttet står i spidsen for samarbejdet i Danmark.

Aftalen blev underskrevet ved en ceremoni på DTU mandag den 19. marts 2017 af institutdirektør Christine Nellemann fra DTU Fødevareinstituttet, hvilket blev overværet af Japans ambassadør i Danmark, Toshiro Suzuki, DTU’s rektor Anders Bjarklev og Fødevarestyrelsens fødevaredirektør Annelise Fenger.

Samarbejdsaftalen vil styrke det videnskabelige samarbejde mellem fødevaresikkerhedseksperter i de to lande. Aftalen giver bl.a. mulighed for, at de to organisationer kan udveksle erfaringer og viden indenfor risikovurdering, overvågning af risici, dataindsamling, forskning og risikokommunikation.

Som en del af aftalen vil organisationerne også tilbyde videreuddannelse indenfor relevante områder af risikovurderinger. Det vil ligeledes være muligt for de to organisationers medarbejdere at tage på udveksling og lære om måden, risikovurderinger bliver udarbejdet i de to lande.

Samarbejdsaftalen kommer i kølvandet på 150 året for de dansk-japanske diplomatiske relationer, som landene har fejret i 2017.

Læs mere

DTU Fødevareinstituttet har mange internationale relationer og er bl.a. det danske samarbejdscenter for den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA. Instituttet har også et tæt samarbejde med EU-Kommissionen og FN i kraft af sine roller som vært for fire europæiske referencelaboratorier samt et FN-samarbejdscenter inden for antibiotikaresistens.

Læs mere om DTU Fødevareinstituttet på instituttets website.

Se også pressemeddelelsen fra Fødevarestyrelsen.

Photo: Mikal Schlosser

 

Deltagerne ved underskriftceremonien er fra venstre: Fødevarestyrelsens fødevaredirektør Annelise Fenger, Japans ambassadør i Danmark, Toshiro Suzuki, institutdirektør Christine Nellemann fra DTU Fødevareinstitutttet, DTU’s rektor Anders Bjarklev og afdelingschef ved DTU Fødevareinstituttet Flemming Bager.