Photo: Colourbox.dk

Få indblik i din krop og hjælp med at forbedre kostundersøgelser

torsdag 15 jun 17

Kontakt

Anja Pia Biltoft-Jensen
Gruppeleder, Seniorforsker
DTU Fødevareinstituttet
35 88 74 25

Hvem kan deltage?

Personer mellem 18 og 60 år kan deltage i undersøgelsen, hvis de har internetadgang, taler dansk og har en stabil vægt.

Det er dog ikke muligt at deltage for personer med en ernæringsuddannelse, eller som er gravide, ammer, har en kronisk sygdom eller tager medicin, der påvirker appetit eller væskebalance.

DTU Fødevareinstituttet efterlyser deltagere til en undersøgelse, der skal forbedre den måde, data bliver indsamlet på i de nationale undersøgelser af danskernes kost- og aktivitetsvaner. Undersøgelsen skal vurdere, hvilken af to metoder der er bedst til at registrere, hvad folk spiser og drikker. Deltagerne får ved at deltage et indblik i deres krop gennem målinger af energiforbrug, fedtprocent, muskelmasse og aktivitetsniveau.

Med jævne mellemrum gennemfører DTU Fødevareinstituttet nationale undersøgelser af danskerenes kost- og aktivitetsvaner. Data fra undersøgelsen bruges blandt andet til at udarbejde initiativer til at forbedre danskernes kost.

Som et led i instituttets arbejde med løbende at optimere dataindsamlingsmetoderne skal forskere nu undersøge, hvilken af to metoder der er bedst til at registrere, hvad folk spiser og drikker. 

De har derfor brug for 120 deltagere til at tage del i undersøgelsen, som starter i september. Deltagerne skal møde op på DTU Fødevareinstituttet i Lyngby tre gange fra starten af september over en periode på fire uger. På DTU skal deltagerne bl.a. indtage en lille portion mærket vand, så deres energiforbrug kan måles præcist, og de vil få taget én lille blodprøve. Derhjemme skal de samle 11 urinprøver, registrere deres kost og aflæse en forskningsegnet skridttæller i syv sammenhængende dage samt deltage i to telefoninterviews.

Undersøgelsen giver deltagerne et indblik i deres krop gennem målinger af bl.a. energiforbrug, fedtprocent, muskelmasse, blodtryk og aktivitetsniveau. Efter undersøgelsen må deltagerne beholde den forskningsegnede skridttæller, der bruges til at måle, hvor meget de bevæger sig. Derudover får alle et skattepligtigt gavekort til en værdi af 300 kr. 

Læs mere

Find mere information om og tilmeldingsformular til undersøgelsen på websitet om undersøgelsen: KOMET.

Læs desuden i en E-artikel fra DTU Fødevareinstituttet, hvordan den nationale undersøgelse af danskerenes kost- og aktivitetsvaner er bygget op, og hvordan data anvendes: Danskernes kost- og aktivitetsvaner under lup (pdf). 

https://www.food.dtu.dk/nyheder/2017/06/faa-indblik-i-din-krop-og-hjaelp-med-at-forbedre-kostundersoegelser?id=ab74db20-b6ba-4010-b276-16ecbd74bff4
27 SEPTEMBER 2020