Indholdet af akrylamid i fødevarer er uændret

onsdag 21 nov 12
|

Kontakt

Kit Granby
Lektor
DTU Fødevareinstituttet
21 92 46 66

Fra 2011 til 2012 er der ingen væsentlige ændringer i indholdet af akrylamid i fødevarer. Det viser en oversigt over akrylamidindholdet i fødevarer i 25 europæiske lande, som Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, har offentliggjort. Akrylamid er et kemisk stof, som dannes ved forarbejdning af fødevarer.

Akrylamid er et kemisk stof, der dannes, når man steger, bager eller griller kulhydratrige fødevarer ved temperaturer på over 120 grader. Der er derfor akrylamid i en række fødevarer som brød, chips, pommes frites og kaffe.

Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, har indsamlet data over indholdet af akrylamid i fødevarer fra medlemslandene i perioden 2007-2010. Siden den seneste rapport offentliggjort i 2011er niveauet af akrylamid i fødevarer ikke ændret væsentligt.

Læs mere
Læs nyheden fra EFSA: Acrylamide levels in food largely unchanged states EFSA’s latest report.

Se også nyheden: Forskning i akrylamid nomineret til Årets Danske Forskningsresultat.

https://www.food.dtu.dk/nyheder/2012/11/indholdet_af_akrylamid_i_foedevarer_er_uaendret?id=50c7904e-e2aa-4495-b34f-9739ad878043
1 OKTOBER 2020