Næringsstofindhold i fastfood

tirsdag 20 dec 11
|
DTU Fødevareinstituttet har i samarbejde med Fødevarestyrelsen og Fødevareregion Nord undersøgt indholdet af næringsstoffer i fastfood på det danske marked. Undersøgelsen omfatter 250 prøver, fordelt på 45 forskellige varetyper.  Fastfood er i undersøgelsen ”gademad, der spises uden kniv og gaffel”, og prøverne er udtaget repræsentativt fordelt på varetyper og geografi.

Undersøgelsen viser, at pizza har det højeste energiindhold pr. portion, og at pizza ofte udgør et måltid. Også dürümruller, pølsemix og kebabmix har et højt energiindhold, i modsætning til frokostsandwich, pitasandwich og burger. Saltindholdet i prøverne er forholdsvis højt.

Læs hele rapporten: Næringsstofindhold i fastfood (pdf).

https://www.food.dtu.dk/nyheder/2011/12/naeringsstofindhold-i-fastfood?id=4ec85b13-7217-4a3c-b8fa-9881252413a6
24 JUNI 2019