Du spiser usundere, jo mere du drikker

torsdag 26 feb 09
|

Kontakt

Anja Pia Biltoft-Jensen
Gruppeleder, Seniorforsker
DTU Fødevareinstituttet
35 88 74 25

Personer, der har et højt forbrug af alkohol, spiser også mere usundt - uanset om de drikker meget på en gang eller spreder det ud over alle ugens dage. Det gælder 40% af den voksne danske befolkning - 1,5 millioner danskere, viser ny undersøgelse fra DTU Fødevareinstituttet.

Mænd og kvinder, der drikker mere end hhv. to og en genstande om dagen, spiser usundere end personer med et lavere forbrug af alkohol. Sammenhængen er især tydelig for mænd og gælder, uanset om man drikker meget på en gang eller spreder det ud over alle ugens dage.

Det viser en ny undersøgelse fra DTU Fødevareinstituttet, som er baseret på information om alkoholindtag og kostkvalitet blandt 3.151 voksne, der har deltaget i den Nationale Kostundersøgelse.

Undersøgelsen viser også, at den gruppe, der spiser den sundeste mad, har et alkoholforbrug på knap to genstande om dagen for mænd og en for kvinder. Det er i overensstemmelse med de nordiske næringsstofanbefalinger og er samtidig inden for det optimale niveau til forebyggelse af livstilssygdomme som type-2-diabetes og hjerte-kar-sygdomme.

Næsten 40% af den voksne, danske befolkning - svarende til 1,5 million danskere - drikker mere end de nordiske næringsstofanbefalinger maksimalt anbefaler. Mange overskrider således, hvad der er foreneligt med en sund kost, der samtidig forebygger livsstilssygdomme. 

Læs mere på DTU Fødevareinstituttets hjemmeside og i Ugeskrift for Læger

Læs mere i artiklen: Jo mere alkohol des mere usund kost (pdf), som du finder på www.food.dtu.dk. Se ellers artiklen: Sammenhængen mellem alkoholindtag og kostkvalitet (pdf) i Ugeskrift for Læger, hvori alle undersøgelsens resultater er offentliggjort. 

https://www.food.dtu.dk/nyheder/2009/02/du-spiser-usundere-jo-mere-du-drikker?id=e821bef0-e7fa-462c-9df2-1127a01fd039
30 SEPTEMBER 2020