Professortiltrædelsesforelæsning
Invitation til professor Katrine Lindholm Bøghs tiltrædelsesforelæsning
Kom til professor Katrine Lindholm Bøghs tiltrædelsesforelæsning og hør om, hvordan forskning kan hjælpe med at forebygge fødevareallergi i en verden, hvor allergier er et stigende problem.
Fødevareallergi er et stigende sundhedsproblem, især i de vestlige lande, og påvirker formentligt mere end 30 millioner mennesker i Europa, USA og Canada. At leve med fødevareallergi kan have store konsekvenser for livskvaliteten for dem, der lever i frygt for alvorlige reaktioner, hvis de uforvarende kommer til at spise det, de er allergiske overfor. I øjeblikket er både forebyggelses- og behandlingsmulighederne meget begrænsede, og der er derfor et stort behov for sikre effektive forebyggelsesstrategier.
Hvis vi skal bremse stigningen i fødevareallergi, må vi først og fremmest forstå årsagen til den øgede forekomst. Den anses for at være et resultat af ændringer i de livsstils- og miljøfaktorer, som er en væsentlig del af vores moderne livsførelse. Da udviklingen af allergi foregår i et komplekst samspil mellem proteinerne i fødevarer og vores immunsystem, er det vigtigt både at forstå bidraget fra fødevareproteinerne og bidraget fra vores immunsystem.
Det er netop disse problemstillinger, som har optaget Katrine Lindholm Bøgh i hendes arbejde med at udvikle nye og forbedrede strategier til forebyggelse af fødevareallergi, og som er omdrejningspunktet i tiltrædelsesforelæsningen ”How to avoid fueling the increase in food allergies”. Forelæsningen vil give et indblik i Katrine Lindholm Bøghs forskning indtil nu – og give et bud på, hvor forskningen skal bevæge sig hen for at bremse stigningen i fødevareallergi.
Forelæsningen vil bl.a. gøre tilhørerne klogere på, hvorfor det er vigtigt at spise en fødevare, før man evt. kommer den på huden, og hvordan vi i fremtiden sikrer os, at vi ikke, som led i den grønne omstilling, introducerer nye fødevarer, der er høj-allergene.
Katrine Lindholm Bøgh er professor i fødevareallergi, og forelæsningen er på engelsk.
Titel
How to avoid fueling the increase in food allergies.
Tid
Fredag den 8. november 2024 kl. 15-16 med efterfølgende reception.
Kontakt
Sandra Stolzenbach Wæhrens Sekretariatsmedarbejder DTU Fødevareinstituttet sasw@food.dtu.dk