Nyt om innovation

VÆLG INTERVAL
RSS
2020
Sorte peberkorn. Colourbox.dk
17 SEP

Analysemetoder fra DTU kan afsløre fødevaresnyd

Fødevaresvindel er et udbredt globalt problem og derfor er der behov for gode metoder til at bestemme, at fødevarer er, som der står på varedeklarationen...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Image: Colourbox.dk
17 JUN

Fødevaresektorens appetit for blockchainløsninger vokser

Blockchainløsninger, der bl.a. kan dokumentere varers tilblivelse, sikkerhed og distribution, vil have stor værdi for den danske fødevaresektor, viser...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed It-systemer
Campylobacter. Foto: CDC/ Dr. Patricia Fields, Dr. Collette Fitzgerald
18 FEB

Luftanalyser afslører oftere campylobactersmitte i kyllinger

Sandsynligheden for at opdage campylobactersmitte i en kyllingeflok er firedoblet med en metode udviklet i et EU-projekt ledet af forskere fra DTU.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer
Foto: Shutterstock
09 JAN

Nyt apparat påviser sygdomme i fjerkræ

Med et nyt, bærbart apparat kan man detektere salmonella, campylobacter og fugleinfluenza i fjerkræ- og fødevareproduktion på under en time.

Vira Bakterier og mikroorganismer Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Fødevareteknologi Husdyrsygdomme
2019
Havvand. Foto: Colourbox.dk
17 DEC

Mindre vand fra hav eller mark til tallerken

En fødevares vej fra hav eller mark til tallerken kræver vand. Den industrielle fødevareproduktion kan udnytte vand mere bæredygtigt ved at bruge...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
Image: Colourbox.dk
23 MAJ

Veldokumenteret vej fra jord til bord

Nyt projekt skal udvikle teknologier og metoder, der kan dokumentere fødevarers vej fra jord til bord og samtidigt forhindre plagiering. Projektet ledes af DTU F...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
2018
Image: Colourbox.dk
04 DEC

Ny viden muliggør mere vandgenbrug i fødevaresektoren

Uden at kompromittere fødevaresikkerheden kan kyllingefødder renses med 50 procent mindre vand, og rengøringsvand genbruges i køleanlæ...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
Photo: Royal Greenland
14 MAJ

Matematik brugt til at skabe sundere fiskeprodukter

Matematiske modeller fra DTU Fødevareinstituttet er brugt til at udvikle nye fiskeprodukter med mindre salt og mere smag.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion Matematisk modellering
2017
Photo: Mikkel Adsbøl
06 OKT

Pris for innovativ fødevareforskning på vej til DTU

20. november 2017 bliver Nils Foss Excellence prisen uddelt til en internationalt anerkendt forsker for innovativ forskning på fødevareområdet. I å...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Photo: DTU
30 AUG

Debat om teknologi og fødevarer på topmøde

Teknologien åbner for en verden af nye muligheder for design, produktion og distribution af fødevarer. Men hvordan får fødevareindustrien producenter...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
2016
Photo: Colourbox.dk
20 JUL

Afrikansk kamelmælk bliver mere sikker med dansk viden

Dansk viden om mælkeproduktion og fødevaresikkerhed gør i et DANIDA-finansieret projekt afrikansk kamelmælk mere sikker at drikke og sikrer en...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion
2015
Photo: Colourbox.com
13 JUL

Update om løsninger til fremtidens hygiejniske design

Hvordan skal procesudstyr indenfor fødevarer, farma og biotek udformes nu og i fremtiden, så de hygiejniske kvaliteter er i top og lever op til de danske udstyrs...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Fødevareteknologi
Photo: Colourbox.com
03 JUN

Metode giver mere viden om skadelige stoffer i fødevareemballage

En ny metode til hurtigere at undersøge kemiske stoffer i fødevareemballage af pap og papir er udviklet i et ph.d.-projekt på DTU Fødevareinstituttet...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Computerberegning Sundhed og sygdomme
Photo: Colourbox.com
03 FEB

Rangordning af sygdomsrisiko fra mikroorganismer i frugt og grønt

Risikoen for at få en fødevarebåren infektion fra frisk frugt og grønt er højest ved indtag af bær, salat, spirer, tomat og melon...

Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug
Photo: Colourbox.com
02 FEB

Holdbarhed af hytteost kan forudsiges

Nye matematiske modeller, der forudsiger vækst af listeria og mælkesyrebakterier i forskellige typer af hytteost, kan bruges af producenter ved vurdering produkternes...

Fødevaresikkerhed Matematisk modellering Fødevareproduktion Fødevarer, fisk og landbrug Bakterier og mikroorganismer
Photo: Colourbox.com
27 JAN

Fremtidens automatiske alarmsystem ved sygdomsudbrud

Internetbaseret værktøj kan analysere bakteriers arvemateriale og hjælpe til at identificere sygdomsudbrud og finde frem til udbruddets kilde. Væ...

Bioteknologi og biokemi Gener og genomer Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark
14 JAN

Den bedste måde at bestemme salmonellatype med helgenomsekventering

Der findes adskillige metoder til at analysere data fra helgenomsekventering, men der er ikke udpeget én bestemt, som kan bruges universelt til at bestemme salmonellabakteriers...

Gener og genomer Bioteknologi og biokemi Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Computerberegning
2014
Photo: Colourbox.com
04 DEC

1. plads til sporing af melamin i FOSS Challenge

En studerende fra DTU Fødevareinstituttet løb med 1. pladsen for udvikling af et apparat, der kan spore melamin i mælkepulver i FOSS Challenge, som...

Fødevareteknologi Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug
Photo: Colourbox.com
07 NOV

Beskidt vand blev til ren mælkedrik

En plastflaske med kulfilter og et mekanisk filter renser snavset vand, så det kan bruges som drikkevand og blandes med mælkepulver. Det er et eksempel på...

Fødevaresikkerhed Fødevareteknologi Fødevareproduktion Fødevarer, fisk og landbrug Vandforsyning
Photo: Colourbox.com
27 OKT

Mindre salte fisk og fortsat høj fødevaresikkerhed

Salt bruges i dag til at konservere mange fiskeprodukter, hvor det hæmmer bakterievæksten og øger holdbarheden. Men vi spiser for meget salt. DTU Fø...

Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion Fødevareteknologi Fødevarer, fisk og landbrug Fisk og skaldyr Computerberegning
https://www.food.dtu.dk/innovation/nyt-om-innovation?at=%7B559A7F23-40D3-470C-8825-436C20C291CF%7D.%7B3F2A7F37-83AF-4BD8-A085-0BC04DA3EA92%7D.%7B18E4440F-E64C-4CF1-BDD9-860D6747C02D%7D.%7B0DE95AE4-41AB-4D01-9EB0-67441B7C2450%7D.%7B11111111-1111-1111-1111-111111111111%7D.%7B9B46D53E-9DD2-485C-A46B-C561E95777D3%7D&fr=1
13 APRIL 2021